Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

125 jobs extra bij Bleckmann -Grobbendonk- door samenwerking met Gymshark

Op 13 december houdt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen er het eindejaarsfeest: de Réveillon. Foto: VOKA Mechelen Kempen
woensdag, 7 november, 2018

125 jobs extra bij Bleckmann
door samenwerking met Gymshark

Gymshark, het Britse merk van hippe fitnesskleding en accessoires, gaat in zee met Bleckmann. De samenwerking in België is in augustus bezegeld en levert 125 jobs op voor Bleckmann in Grobbendonk. In piekperiodes komen er zelfs nog eens 400 jobs bovenop. Gymshark is het snelst groeiende bedrijf in de UK.

Bleckmann werkt al een tijd samen met grote namen in de fashionindustrie: JBC, Superdry, Vilebrequin… Als je ooit online kleren hebt besteld van deze merken, heeft Bleckmann ze bij jouw thuis geleverd. Maar nu komt er een nieuwe naam bij: Gymshark.
“Wie regelmatig in de fitness zit, kent het merk ongetwijfeld. Gymshark staat voor modieuze, kwaliteitsvolle sportkleding die je prestaties bevorderen. Voor wie het nog geen klinkende naam is: Gymshark is in 2012 opgericht en is nu al het snelst groeiende bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Hun omzet dikt elk jaar met 200 procent aan”, zegt Tom Leunckens van Bleckmann. “Sinds augustus versturen we vanuit Grobbendonk pakketjes naar overal in de wereld. Enkel de orders voor de Britse markt gebeuren vanuit de Bleckmann-site in Swindon.”

In één klap 700 werknemers
De samenwerking heeft een grote impact op Bleckmann. De vestiging in Grobbendonk zal voor Gymshark 6 miljoen stuks leveren voor dit jaar. Voor 2019 zal dat oplopen tot 11 miljoen. Hele straffe groeicijfers. Dat is te danken aan een combinatie van een goed product, slim gebruik van sociale media en een groeiende fitnesscommunity.

“Waarom Grobbendonk? De locatie én hun flexibiliteit. Wat deze mensen klaarspelen is fantastisch.”
Ben Francis, oprichter van Gymshark

Maar waarom is de keuze op Bleckmann in Grobbendonk gevallen? “De locatie is heel belangrijk. Van hieruit kunnen we heel Europa bedienen. Bleckmann is ook enorm flexibel. Binnenkort komt Black Friday er aan. Dan zijn er in één klap 700 werknemers nodig om alle bestellingen te verwerken. Een grote groep mensen, die maar tijdelijk beschikbaar moet zijn.
Toch slaagt Bleckmann erin om ze bij elkaar te krijgen. Wat deze mensen klaarspelen is fantastisch”, zegt Ben Francis, oprichter van Gymshark.

Bijverdienen
De deal met Gymshark betekent voor Bleckmann 125 jobs extra. In de piekperiodes komen daar nog eens 300 tot 400 jobs bij. Het bedrijf is dan ook continu op zoek naar werkkrachten die iets willen bijverdienen.
“Iedereen die goesting heeft om te werken, kan bij ons aankloppen. Het is een ideale manier om een centje bij te verdienen. Want je kan hier één dag inspringen of zelfs maar drie uurtjes meedraaien. We zorgen ervoor dat je snel deel bent van het team. We zijn daarmee één van de meest flexibele werkgevers in België”, zegt Leunckens.
Bij Bleckmann in Grobbendonk werken zo’n 600 mensen. De stockageruimte is 100.000 vierkante meter groot. Op 13 december houdt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen er het eindejaarsfeest: de Réveillon.

Wil je er bij zijn? Ga naar: https://www.voka.be/activiteiten/mk/reveillon

Meer info: 
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
Bron: 
Wim Brillouet – Persverantwoordelijke Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen