4.700 vrijwilligers ontvangen bedankje op internationale dag van de vrijwilliger

woensdag, 5 december, 2018

Woensdag 5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Een dag die verenigingen in onze gemeente aangrijpen om hun vrijwilligers massaal te bedanken. Ze kunnen dit doen met bedankkaartjes die de dienst samenlevingsopbouw speciaal voor deze gelegenheid liet drukken. Maar liefst 28 interne diensten en 84 externe organisaties bestelden samen 4.700 kaartjes. Een recordaantal dat bewijst hoeveel de inzet van ons vrijwilligers betekent!

Ongeveer 1 op 7 Vlamingen vrijwilligt. Als we deze cijfers toepassen op onze gemeente, betekent dit dat maar liefst 5.142 inwoners vrijwilligerswerk doen. Allemaal verdienen ze een dikke pluim. En dat hebben de verenigingen goed begrepen. 4.700 vrijwilligers ontvangen in de week van 5 december een bedankkaartje van de organisatie waarin ze actief zijn. 

Advies en ondersteuning in vrijwilligersbeleid
Met molvrijwilligt.be ondersteunt het lokaal bestuur vrijwilli­gersorganisaties, voornamelijk bij het makkelijker werven van vrijwilligers. Daarnaast informeert en adviseert zij vrijwilligers en organi­saties graag over de vrijwilligerswetgeving. Eenmaal per jaar organiseren we ook een gratis vorming voor jouw organisatie én je vrijwilligers.

Meer info: 
dienst samenlevingsopbouw
014 33 16 16
Bron: 
OCMW-VOORZITTER WIM CAEYERS