Bvb: 31/03/2020
Bvb: 31/03/2020

Dubbelconcert (staand): Lord Woodbine feat. Frank Ermgodts & Bottle of Moonshine

Lord Woodbine is een ijzersterke Kempense coverband die iedere keer het kot in vuur en vlam zet. Zij nemen je mee op een muzikale reis langs de beste rock, soul, blues en funkklassiekers van de laatste vier decennia. Na een akoestisch begin ontstond de band jaren geleden uit de assen van Dog Breath Variations en White line.
Special guest is niemand minder dan Frank Ermgodts (The Rose Mountain Light Parade, ex-Popgun). We kennen hem als een romanticus 'pur sang”, die je met zijn warme stem en in nostalgie gedrenkte songs, weet te verleiden. Met: Reny Vattteroth (zang, gitaar, bluesharp), Dirk Vanhellemont (gitaar), Flip Vandycke (gitaar), Eilard Vatteroth (bas), Leo Vandermeer (drums). 
 
Bottle of Moonshine, het 11-koppig collectief uit de Noorderkempen, bouwde de voorbije jaren een stevige live-reputatie op als skaband, met gesmaakte passages langs Polé Polé, Petrol, Trix, OLT-Rivierenhof, Charlatan en de AB... Met Hanne Peetermans vond de band een zangeres die er probleemloos in slaagt tien licht gestoorde muzikanten in het gareel te houden en tezelfdertijd het publiek te verleiden met haar performance en haar krachtige, soulvolle stem. Met deze vrouw aan het roer laveert de band probleemloos tussen opzwepende ska, vintage soul, latin jazz, afrobeat en zwoele reggae. Hun eerste langspeler: 'Everybody watches, no one knows', uitgebracht in 2014, kreeg zeer goede recensies en leidde tot een uitgebreide reeks concerten in binnen- en buitenland, met als hoogtepunt het afsluiten van de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs. Dit najaar verschijnt hun tweede plaat en horen we hun nieuwe nummers in primeur! Met: Hanne Peetermans (zang), Thomas Deckx (drums & backings), Pieter De Witte (bas), Jef Verdick (percussie & zang), Toon Verdonck (gitaar), Martijn Van Den Broek (keyboards & backings), Wannes Jacobs (baritonsax), Kris Van Hees (trompet), Mathijs Duyck (tenorsax), Jort Verdick (alto) Stijn Van Heertum (trombone).

Kortom een muzikaal feest met als concept: jonge wolven naast oude rotten, muzikale raspaardjes van eigen bodem en van net over de gemeentegrenzen. Warme vocals, sublieme blazer- en ritmesecties, dwepende baslijnen en schitterende drumpartijen zullen in je oren ongetwijfeld samensmelten tot een “groovy” klankenfestijn en ’t Getouw omtoveren tot een broeierige dansplek!

Info

Datum
za 3 okt 2015
Uren20.15 - 23.15 uur
Artiest/gezelschap
Dubbelconcert (staand): Lord Woodbine feat. Frank Ermgodts & Bottle of Moonshine
Organisator
Categorie

Locatie Stratenplan Mol

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2

Contactinformatie