Bvb: 24/04/2024
Bvb: 24/04/2024

Hoe proeven we wijn vervolg

Hoe proeven we wijn vervolg

Als je de beginnerscursus al gevolgd hebt en je hebt de smaak te pakken, kan je je inschrijven voor deze vervolgcursus.
Iets te weten komen over de geheimzinnige technieken om van simpel druivensap een mooie, complexe wijn te maken, kan alleen maar het 'ethische genot’ van het wijnproeven verhogen. De geur, de kleur, de smaak, het is allemaal van belang. Wanneer bij het wijnproeven zelf, de wijn eerst geduldig en zorgvuldig wordt bekeken en uitgebreid aan het oordeel van de neus is onderworpen, komt uiteindelijk het moment suprême: het geconcentreerd drinken en genieten van de wijn.
Volgende thema’s die aan bod komen:
- de geschiedenis van de wijnbouw: van primitieve klimplant in de prehistorie tot de hedendaagse wijntechnologie
- aroma’s en smaken leren benoemen, invullen van een degustatiefiche
- factoren die de kwaliteit en identiteit van de wijn beïnvloeden
- hoe wordt wijn gemaakt? Het nut van vatlagering, van oudering
- degustatietechnieken en wijnproef per sessie (6 wijnen)
- tijdens en eventueel na het degusteren: vraag – antwoord
- je krijgt duidelijke info over de beschrijving en prijs van geproefde wijnen

Prijs: 1,5 euro

Schrijf in via deze link

 

Info

Datum
wo 6 nov 2019
Uren9.30 - 11.30 uur
Artiest/gezelschap
Hoe proeven we wijn vervolg
Genre
Pionier
Organisator
Cultuurcentrum 't Getouw

Locatie Stratenplan Mol

Pionier
Guido Gezellestraat 31 b