Bvb: 01/07/2020
Bvb: 01/07/2020

Lezing: 'Achter de schermen van een raketlancering', door Stijn Ilsen

In de zomer van 1969 was de ganse wereld in de ban van de eerste maanlanding. Het was de bekroning van het prestigieuze Apollo programma dat als eerste een mens op de maan moest brengen.
Na dit huzarenstukje volgden nog vijf geslaagde landingen, waarna een ‘maanstilte’ intrad.
De ruimtevaart ontwikkelde zich verder maar men bleef dichter bij ‘huis’ en alle aandacht ging naar het uitbouwen van het ISS ruimtestation.

Raketlanceringen zijn alledaags geworden en krijgen niet meer de media-aandacht van weleer. Maar daar kan nu weer snel verandering in komen. Nu, 50 jaar na de eerste maanlanding lanceert de NASA opnieuw een ruimteprogramma om in 2023 terug mensen op de maan te laten landen. Deze keer is het ook de bedoeling er een ruimtestation te vestigen. Het programma werd Artemis gedoopt, naar de godin van de maan en de tweelingzus van Apollo uit de Griekse mythologie.

Onze spreker van dienst, Stijn Ilsen, werkt als lucht- en ruimtevaartingenieur. Hij begon bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en werkte daarna in opdracht van Airbus aan de ruimtetelescoop Herschel. Nu is hij aan de slag bij QinetiQ Space, een Belgisch ruimtevaartbedrijf dat PROBA-satellieten ontwerpt en ontwikkelt.

De lezing wordt georganiseerd i.s.m. Vorming +.

Info

Datum
do 19 dec 2019
Uren20 - 22.30 uur
Organisator
Prijs

5 euro

Categorie

Locatie Stratenplan Mol

gemeentelijke Academie Muziek en Woord
Guido Gezellestraat 31

Contactinformatie

+32499741664