Bvb: 30/06/2020
Bvb: 30/06/2020

Lezing door Joyce van der Heijden over 'De onmogelijke uitdaging van de psychiatrie, een ongeneeslijk symptoom?'

Joyce van der Heijden is de eerste spreker in de Kennisacademie van het Sint-Jan Berchmanscollege voor het schooljaar 2019-2020.

In de Kennisacademie worden door oud-leerlingen van het College lezingen gegeven over diverse onderwerpen voor een breed publiek. De Kennisacademie staat onder de auspiciën van de Stichting Sint-Jan Berchmansfonds en wil de kwaliteitsvolle leeromgeving van het college versterken voor de leerlingen, oud-leerlingen, personeelsleden, oud-personeelsleden, ouders en alle geï,nteresseerden.

Zoals de voorbije vijf jaar komen drie oud-leerlingen in een lezing van 75 minuten aan het woord over een wetenschappelijk, cultureel, economisch of maatschappelijk thema. Deze oud-leerlingen zijn experten in hun vakgebied en staan garant voor een boeiende uiteenzetting.

We verwelkomen dit schooljaar als eerste spreker Joyce van der Heijden.
Joyce van der Heijden studeerde in 2010 af in het Sint-Jan Berchmanscollege in de richting Humane Wetenschappen. Ze behaalde het diploma van klinisch psycholoog in 2015 en volgde daarna een postgraduaat in de psychoanalytische therapie. Ze was de winnaar van de prijs humane psychiatrische zorg in 2016 en ze werkt momenteel als psychologe in het Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge op de afdeling crisistoxicomanie en de polikliniek.

In haar lezing gaat ze in op de spanningsvelden tussen de psychiatrie, de maatschappij en het huidige wetenschappelijke discours. Ze geeft een klinische kijk op de veranderingen binnen de psychiatrische zorg waarbij het statuut van het symptoom onder de loep wordt genomen.

Na de lezing en de interactie met het publiek wordt er een aperitief aangeboden in de foyer van de school.

De toegang is gratis en vooraf inschrijven hoeft niet.

Noteer alvast de andere data van de Kennisacademie: op zondag 26 januari 2020 spreekt Jean-Pierre Timmermans, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen over ',Darm en brein: nauwer met elkaar verbonden dan tot dusver gedacht',. Op zondag 8 maart houdt muziekdocent Dagmar Feyen een lezing, met pianobegeleiding, over Ludwig van Beethoven naar aanleiding van de 250ste verjaardag van de componist.

Info

Datum
zo 24 nov 2019
Uren10.30 - 12.30 uur
Organisator
Sint-Jan Berchmanscollege
Prijs

Gratis

Categorie

Locatie Stratenplan Mol

Sint-Jan Berchmanscollege
Jakob Smitslaan 36

Contactinformatie