Actualiteitenprogramma ‘De Persclub’ op zondag 9 december in ’t Kristallijn

woensdag, 5 december, 2018

Op zondag 9 december strijkt ‘De Persclub’ om 10.30 uur neer in ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3. De Persclub is het gratis actualiteitenprogramma van de Kempense cultuurhuizen van ’t Pact, waarin bekende journalisten de actualiteit bespreken. Tussendoor is er spetterende live muziek uit eigen streek. Elke bezoeker krijgt zolang de voorraad strekt een kop koffie met koffiekoek. Iedereen is welkom.

 

Onder meer Guy Tegenbos van De Standaard, Vanessa Vanhove van Radio 2, Gazet van Antwerpen-journalist Guy Van Nieuwenhuysen, sportjournalist Jef Van Baelen, VTM-journalist Patrick Van Gompel en beursspecialist Pascal Paepen zijn vaste waarden van De Persclub. Samen fileren ze het nieuws van de voorbije dagen, brengen ze stemmen die je nog niet gehoord hebt en zorgen ze voor achtergrond en duiding.

 

Onderwerpen

1.    De mislukte kolonie? Expert Alex Lefevere neemt het publiek mee doorheen de geschiedenis van het gebied tussen Postel en Rauw, van het zandwinningsverleden tot de toekomst.

2.    Quid Open Vld? In de Kempen is het na 14 oktober stil geworden rond de liberalen. Zou de onzichtbaarheid te wijten zijn aan de verschillende benamingen waarmee de partij naar de kiezer trekt? Merksplassenaar Frank Wilrycx en Mollenaar Hans Schoofs geven hun visie.

3.    Mol als Vlaams voorbeeld voor de uitrol van het kerkenplan? Het aantal kerkgangers gaat achteruit en toch beweegt er iets in de Molse kerken. Om de nieuwe bestemmingen in te vullen, worden ook burgers gehoord. Een uniek experiment, waarover bisschoppelijk vicaris Wim Selderslaghs uitleg geeft.

4.    Muziek wordt verzorgd door One Man Band Rik Mercelis, die twijfelt tussen classics en kitsch. Nog een kind van de regio: zijn grootvader ontwierp het strandgebouw aan het Zilvermeer.

 

Meer info: 
Cultuurcentrum ’t Getouw
014 33 09 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR PAUL VANHOOF