Check mogelijke tegemoetkomingen bij deelname grabbelpasactiviteiten

maandag, 11 maart, 2019

Wist je dat je de kosten voor deelname aan grabbelpasactiviteiten kan inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen? Dat elke mutualiteit een tegemoetkoming voorziet voor deelname aan grabbelpasactiviteiten? En dat je met vrijetijdscheques mogelijk ook van een korting geniet? Check het snel op www.gemeentemol.be/grabbelpas en geniet optimaal van dit superleuke vrijetijdsprogramma!

 

We geven je een overzicht van de mogelijkheden:

 

Vrijetijdscheques

Grabbelpasactiviteiten kunnen betaald worden met vrijetijdscheques. De cheques zijn verkrijgbaar ter waarde van 2,5 euro, 5 euro, 10 euro en 20 euro. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting, koop je cheques dan op volgende plaatsen:

·        Ten Hove, balie, Jakob Smitslaan 28, 014 33 16 00

·        Sociaal huis, balie, Jakob Smitslaan 22, 014 33 15 11

 

·        Verhoogde tegemoetkoming: Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Bij aankoop van vrijetijdscheques krijg je 50 % korting: je betaalt 5 euro voor een cheque ter waarde van 10 euro. Jaarlijks mag je voor een maximumbedrag van 150 euro cheques aankopen, waarvan je zelf 75 euro betaalt.

 

·        Vrijetijdskorting: Heb je recht op vrijetijdskorting? Bij aankoop van vrijetijdscheques krijg je 80 % korting: je betaalt 2 euro voor een cheque die 10 euro waard is. Je kan per jaar voor een maximumbedrag van 175 euro cheques aankopen, zelf betaal je hiervoor 35 euro.

 

Terugbetaling mutualiteit

Elke mutualiteit geeft een tegemoetkoming aan ouders waarvan de kinderen deelnemen aan Grabbelpas. Wil je van deze tegemoetkoming genieten, op de website van je mutualiteit kan je een formulier downloaden of haal een exemplaar op in het kantoor van je mutualiteit. Ga met het formulier naar het onthaal van de jeugddienst-sportdienst en laat het ter plaatse invullen.

 

Fiscaal attest

Heb je kinderen jongeren dan 12 jaar die deelnemen aan Grabbelpas, dan kan je de kosten inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen. Je kan deze uitgaven aftrekken van je belastingen. De jeugddienst bezorgt je in het voorjaar een fiscaal attest dat je bij je belastingbrief voegt.

 

Voor meer informatie contacteer de controle van de belastingen via 02 576 24 90.

 

Meer info: 
jeugddienst
014 33 05 30
Bron: 
SCHEPEN VOOR JEUGD HANS DE GROOF