Fifty-One Club Mol plaatst AED-toestel in De Drie Linden te Mol-Postel

Fifty-One Club Mol plaatst AED-toestel in De Drie Linden te Mol-Postel Foto: TVMol
woensdag, 10 april, 2019

Dinsdag 9 april waren de leden van serviceclub Fifty-One Club Mol te gast in De Drie Linden te Mol-Postel om reeds hun derde AED-toestel of defibrillator op het Molse grondgebied te plaatsen. Voordien werden reeds AED-toestellen in het Molse station en op de Mol Tennis Club geInstalleerd.

Naast de clubleden en hun partners waren ook de zaakvoerders van De Drie Linden en graaf Charles de Broqueville en gravin Béatrix de Schietere de Lophem van de partij.

Postel is één van de meest toeristische attracties in Mol met talrijke bezoekers, fietsers en wandelaars, en daarom een uitgelezen plaats om een bijkomende defibrillator te plaatsen.

Doordat het toestel in een meestal toegankelijke en publieke ruimte aanwezig is, kan het door iedereen gebruikt worden wanneer een noodsituatie zich voordoet. Een opleiding om het toestel te gebruiken is nuttig maar niet verplicht, medische kennis is niet noodzakelijk.

De Fifty-One Clubs tonen een sterk sociaal engagement via verschillende activiteiten. De schenking van een AED-toestel is slechts één van de acties van de Fifty-One Club Mol. Om fondsen bij elkaar te halen, organiseren de Fifty-One Clubs tal van acties en evenementen zoals de jaarlijkse filmpremière van Fifty-One Club Mol. Vorig jaar werd de film “Niet Schieten” van Stijn Coninckx getoond. Met de opbrengst van dergelijke evenementen kunnen het hele jaar door instellingen en mensen geholpen worden waar nodig. Op die manier brengt Fifty-One Club Mol het “Steunen van sociale projecten doorheen Vriendschap, Achting en Verdraagzaamheid” in de praktijk.

Het volgende evenement van de Molse Club heeft plaats op zaterdag 15 juni. Ten Huize Foets in Mol-Millegem wordt dan een “Dine & Dance” georganiseerd met als goede doel onder andere Move To Improve.

Meer info: 
Bron: 
Yvo Geerts