00:00

Pagina's

Kom herinneringen maken in de Kempen

Beleef de Kempen Foto: Toerisme Provincie Antwerpen
woensdag, 4 april, 2018

Toeristische gids Kempen 2018 combineert plezante uitjes en fietsroutes

Stille Kempen? Absoluut: de regio telt de meeste stiltegebieden van Vlaanderen. Spannende Kempen? En of! Je uitstapjes jagen je adrenaline de hoogte in.
De toeristische gids Kempen 2018 bundelt honderden verrassende uitjes. Voor groot én klein. Actief, ontspannend of onweerstaanbaar lekker.
Fijn extraatje dit jaar vormt het routeboekje met twaalf kant-en-klare fietslussen.
Samen stof voor talloze heerlijke herinneringen...

Livestream van Marc en Barbara Dex naar 27 woonzorgcentra

Livestream van Marc en Barbara Dex naar 27 woonzorgcentra Foto: provincie Antwerpen
zondag, 17 juni, 2018

Bewoners van 27 woonzorgcentra in de provincie Antwerpen genieten via livestream van Barbara Dex in cultuurhuis de Warande
Cultuurconnect wil Kempens streamingexperiment naar Vlaams niveau tillen

In De Kuub in provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout zong Barbara Dex op dinsdag 14 juni haar liedjesprogramma 'Dex tot de tweede macht', een muzikale ode aan haar vader Marc Dex. Naast een bomvolle zaal genoten ook honderden bewoners van 27 woonzorgcentra uit de provincie Antwerpen mee via een livestream. Het experiment dat de Warande en Cultuurconnect vorig jaar opstartten om een culturele livestreamdienst te organiseren wordt daardoor weer naar een hoger niveau getild.

Smet Group en RoboJob winnen Voka Prijs Ondernemen 2018

 
00:00
zondag, 17 juni, 2018

Familiebedrijven Smet Group uit Dessel en RoboJob uit Heist-op-den-Berg zijn uitgeroepen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2018. Een primeur: het is de eerste keer dat twee bedrijven de onderscheiding krijgen. Op het event – een organisatie van Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen – waren op de locaties in Geel en in Mechelen meer dan 500 bedrijfsleiders en medewerkers aanwezig.

Meer dan 20.000 Antwerpse zorgbehoevenden in de bloemetjes op Wereldhumanismedag

Bloemenactie demens.nu Foto: demens.nu
donderdag, 21 juni, 2018

21 juni is Wereldhumanismedag. Op deze dag vieren humanisten over heel de wereld hun geloof in de mens en de waarden van de Verlichting. In de provincie Antwerpen delen vele vrijwilligers vanuit de organisatie deMens.nu, meer dan 20.000 bloemetjes uit in allerlei zorginstellingen. De actie ‘Bloem van een Mens’ vindt voor de vijfde maal plaats. Het aantal deelnemende instellingen en vrijwilligers blijft elk jaar stijgen.

21 juni is de langste dag van het jaar. Vrijzinnige humanisten wereldwijd hebben deze dag uitgeroepen tot Wereldhumanismedag. Het licht staat symbool voor de waarden van de Verlichting en voor het optimisme dat het humanisme kenmerkt.

N-VA Mol schenkt 3100 euro aan vzw Help Brandwonden Kids.

NVA - Mol schenkt 3100 € aan Help Brandwonden Kids Foto: Yvo Geerts
donderdag, 21 juni, 2018

De gemeenteraads- en OCMW-raadsleden van N-VA Mol schenken een deel van hun presentiegeld aan de vzw Help Brandwonden Kids. Help Brandwonden Kids zet zich in om kinderen met brandwonden financieel te ondersteunen. Daarnaast wordt er ook sterk ingezet op preventie, onder andere in scholen, en dat willen we als lokale afdeling graag mee ondersteunen.

VBS De Toren gaan uit de bol met een bonte namiddag

De L4'kes van Juff. Brigitte van VBS. De Toren gaan uit de bol met een bonte namiddag Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 23 juni, 2018

De leerlingen van juf. Brigitte " klas L4 van VBS De Toren " verraste hun ouders en grootouders gisteren namiddag met een eigen op poot gezette bonte namiddag met als tittel " Leef met je eigen talent " Over een tweetal uurtjes werden er liedjes gezongen - muziek gemaakt -
dansjes uitgevoerd - toneel gespeeld env. voor elk wat wils...en dit werd zeker gesmaakt door de aanwezigen in de zaal. Na de vertoning werden ze allemaal uitgenodigd op een lekker hapje en een drankje op de speelplaats. Een namiddag zeker voor herhaling vatbaar.
Proficiat klas L4

Gratis toegang Jakob Smitsmuseum op laatste zondag van de maand

maandag, 14 mei, 2018

Op zoek naar een leuke en leerrijke gezinsuitstap op zondag? Kom dan op de laatste zondag van de maand naar het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Iedereen mag dan gratis naar binnen tussen 13 en 17 uur. Het museum wil zo iedereen de kans geven om kennis te maken met hun collectie. Kinderen van 9 tot 11 jaar kunnen het museum ontdekken via een interactief spel op een tablet.

 

Prinsheerlijk cruisen met een eTuktuk

eTuktuk Foto: Kempens Landschap
woensdag, 16 mei, 2018

Eind mei start nieuwe beleving in het Merodegebied en de Zuiderkempen

Door de inspanningen van het gemeentebestuur van Laakdal en Kempens Landschap vzw wordt de voormalige stoomzagerij in Laakdal een bruisende site. Deze parel van industrieel erfgoed wordt omgetoverd tot een toeristische onthaalpoort. Met acht eTuktuks kan je vanaf eind mei vanuit de stoomzagerij op een milieuvriendelijke manier het platteland van de Merode verkennen. Het project wordt financieel ondersteund door LEADER Kempen Zuid.

Overzicht Gemeenteraadsleden

Onze Gemeenteraadsleden 2012-2018
Gemeenteraad Mol 18 november 2013 nr9
Onze Gemeenteraadsleden 2012-2018
Gemeenteraad Mol 18 november 2013 nr9

Het bestuur van onze gemeente

Een gemeente wordt in feite bestuurd door een college van burgemeester en schepenen. De partijen hebben een meerderheid van stemmen in de gemeenteraad. Het bestuur van een gemeente bestaat uit drie organen : een burgemeester, het college van burgemeester en schepenen (kortweg 'schepencollege') en een gemeenteraad.

Gemeenteraad