00:00

Pagina's

Kom herinneringen maken in de Kempen

Beleef de Kempen Foto: Toerisme Provincie Antwerpen
woensdag, 4 april, 2018

Toeristische gids Kempen 2018 combineert plezante uitjes en fietsroutes

Stille Kempen? Absoluut: de regio telt de meeste stiltegebieden van Vlaanderen. Spannende Kempen? En of! Je uitstapjes jagen je adrenaline de hoogte in.
De toeristische gids Kempen 2018 bundelt honderden verrassende uitjes. Voor groot én klein. Actief, ontspannend of onweerstaanbaar lekker.
Fijn extraatje dit jaar vormt het routeboekje met twaalf kant-en-klare fietslussen.
Samen stof voor talloze heerlijke herinneringen...

sp.a provincie Antwerpen start campagne met 'Tour de Province'

 
00:00
Aanvang sp a campagne Tour de Province Foto: sp a provincie Antwerpen
zaterdag, 11 augustus, 2018

In Grobbendonk, in het hart van de provincie Antwerpen, trapten de provinciale kandidaten van sp.a hun campagne vandaag letterlijk en figuurlijk op gang. Drie delegaties kwamen er met de fiets samen vanuit de drie verschillende arrondissementen. Ze organiseren de komende weken
een ‘Tour de Province’ en houden halt in zoveel mogelijk gemeenten in de hele provincie. Ze blikken terug op provinciale realisaties van de afgelopen jaren en lanceren een reeks vernieuwende en tot de verbeelding sprekende ideeën.

Hoogste aantal vacatures in 15 jaar tijd in regio Mechelen en Kempen

Voka: hoogste aantal vacatures in 15 jaar Turnhout Foto: VOKA Mechelen Kempen
Voka: hoogste aantal vacatures in 15 jaar Mechelen Foto: VOKA Mechelen - Kempen
Voka: hoogste aantal vacatures in 15 jaar Turnhout
Voka: hoogste aantal vacatures in 15 jaar Mechelen
zaterdag, 11 augustus, 2018

Voka helpt bedrijven creatief aan nieuwe talenten

53.561: zoveel vacatures hebben VDAB en de selectiekantoren de laatste 12 maanden ontvangen, in de arrondissementen Mechelen en Turnhout. Het is een absoluut record. In 15 jaar tijd zijn er in de regio nooit zoveel vacatures ingediend. Uit een rondvraag van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen geven grote bedrijven wel aan dat ze die jobs niet ingevuld krijgen. “Dit zet een rem op de verdere groei”, waarschuwen ze.

Finaliste Miss Fashion 2019 Lana De Raeve steunt hoop voor Gillian

maandag, 13 augustus, 2018

Gillian Copejans, 17- jarige jongen uit Mol lijdt aan een neurologische ziekte G.A.N. Deze zenuw- en spierziekte is een variant zoals ALS. In 2005 heeft hij een experimentele behandeling ondergaan in de USA. Doordat deze ziekte niet erkend is, zijn de reis- en verblijfkosten ten laste van de ouders. Tot op heden is hij al 14 keer naar Amerika geweest.

Om de kosten te drukken organiseert Finaliste Miss Fashion Lana De Raeve uit Mol een wafelverkoop. Indien je dit haar wil steunen kun je wafels bestellen door een mailtje te sturen naar: lana.deraeve@hotmail.com Deze wafels worden met alle plezier aan huis gebracht.

Prinsheerlijk cruisen met een eTuktuk

eTuktuk Foto: Kempens Landschap
woensdag, 16 mei, 2018

Eind mei start nieuwe beleving in het Merodegebied en de Zuiderkempen

Door de inspanningen van het gemeentebestuur van Laakdal en Kempens Landschap vzw wordt de voormalige stoomzagerij in Laakdal een bruisende site. Deze parel van industrieel erfgoed wordt omgetoverd tot een toeristische onthaalpoort. Met acht eTuktuks kan je vanaf eind mei vanuit de stoomzagerij op een milieuvriendelijke manier het platteland van de Merode verkennen. Het project wordt financieel ondersteund door LEADER Kempen Zuid.

Open Vld regio Kempen stelt lijst provincieraad Antwerpen voor.

lijst provincieraad Antwerpen Open Vld regio Kempen 2018 Foto: Open Vld regio Kempen
woensdag, 8 augustus, 2018

De leden van Open Vld regio Kempen hebben de lijst voor de provincieraadsverkiezingen goedgekeurd. Lijsttrekker wordt uittredend provincieraadslid Hans Schoofs uit Mol. Hans Schoofs is 54 jaar en tevens schepen voor Open Vld in Mol. Tweede op de lijst is Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenschapssenator Martine Taelman uit Grobbendonk en lijstduwer is federaal volksvertegenwoordiger Frank Wilrycx, tevens burgemeester in Merksplas.
De leden van Open Vld uit de regio Kempen hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven aan de negen kandidaten in de volgende volgorde.

Overzicht Gemeenteraadsleden

Onze Gemeenteraadsleden 2012-2018
Gemeenteraad Mol 18 november 2013 nr9
Onze Gemeenteraadsleden 2012-2018
Gemeenteraad Mol 18 november 2013 nr9

Het bestuur van onze gemeente

Een gemeente wordt in feite bestuurd door een college van burgemeester en schepenen. De partijen hebben een meerderheid van stemmen in de gemeenteraad. Het bestuur van een gemeente bestaat uit drie organen : een burgemeester, het college van burgemeester en schepenen (kortweg 'schepencollege') en een gemeenteraad.

Gemeenteraad