00:00

Pagina's

Ladies Circle Mol schenkt 12000 euro aan het goede doel

Ladies Circle Mol schenkt 12000 euro aan het goede doel Foto: Yvo Geerts
Ladies Circle Mol schenkt 12000 euro aan het goede doel Foto: Yvo Geerts
Ladies Circle Mol schenkt 12000 euro aan het goede doel
Ladies Circle Mol schenkt 12000 euro aan het goede doel
donderdag, 13 februari, 2020

Op dinsdag 11 februari 2020 reikte Ladies Circle Mol in de Cavino in Balen, aan 4 goede doelen een totaalbedrag uit van 12.000 euro.

Deze 12.000 euro zijn verzameld door de fantastische inzet van de 24 straffe madammen ladies gedurende het hele bestuursjaar 19-20.

Activiteiten zoals ‘Bubbels & Beauty Deluxe op 5 mei waar vrouwen door onze ladies heerlijk in de watten werden gelegd. Of Mieke Mievis’ lezing over het mysterieuze lichaam in de Rex midden oktober 2019.

Het waren beide pracht activiteiten! Mol smulde ondertussen van de chocolade in de vorm van echte molletjes als steunkaarten.

240 senioren genieten van gezellig samenzijn tijdens ‘Oud lief, ik hou van jou’

240 senioren genieten van gezellig samenzijn Foto: Gemeente Mol
vrijdag, 14 februari, 2020

240 senioren genieten van gezellig samenzijn tijdens ‘Oud lief, ik hou van jou’

 

240 senioren genoten op 13 februari in het Miloheem van het ontmoetingsmoment ‘Oud lief, ik hou van jou’. Alle 75-plussers en zorgbehoevende 65-plussers uit onze gemeente werden uitgenodigd voor dit gezellig samenzijn. Deze activiteit werd georganiseerd door de seniorenraad in samenwerking met de dienst seniorenplus.

 

Droom wordt werkelijkheid ...

Droom wordt werkelijkheid voor M.I.N. Mol Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 15 februari, 2020

Welzijnsschakel vzw M.I.N. Mol - *M*ensen *I*n *N*ood - wil voor mensen in nood een luisterend oor zijn en begrip opbrengen voor hun verhaal, materiële hulp aanbieden, doorverwijzen naar officiële instanties als het nodig is en mee op weg gaan en hen helpen om uit de spiraal van de armoede te geraken.

IRE en SCK CEN sluiten partnerschap

donderdag, 13 februari, 2020

IRE en SCK CEN sluiten partnerschap voor de productie van lutetium-177: veelbelovend tegen prostaatkanker
Het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) en het onderzoekscentrum SCK CEN bundelen hun krachten voor de nucleaire geneeskunde. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in het onderzoek naar, de ontwikkeling en de productie van medische radio-isotopen. In dat kader ondertekenden ze een publiek-publiek partnerschap. De eerste etappe is de productie van lutetium-177 (Lu-177). Die radio-isotoop is veelbelovend voor de behandeling van prostaatkanker, dat in Europa verantwoordelijk is voor 90.000 sterfgevallen per jaar.

Kempische landbouwers stellen erf open voor mensen met een burn-out

Boerenrustpunt Foto: .Boerenrustpunt
donderdag, 13 februari, 2020

Een boerderij is voor veel mensen met een burn-out dé ideale locatie om weer op krachten te komen onder begeleiding van een gespecialiseerde coach. Maar hoewel zelfs wetenschappers het hierover eens zijn, bestonden daar tot voor kort geen zorgvuldig uitgewerkte mogelijkheden voor. Het Boerenrustpunt, een project van RURANT, brengt daar verandering in. Voortaan kan je jezelf op 4 Kempische landbouwbedrijven door 7 gespecialiseerde en erkende coaches laten begeleiden.

Nieuw: Pak je burn-out aan op de boerderij

Vlaamse Regering richt afstammingscentrum en DNA-databank op

vrijdag, 14 februari, 2020

Binnenkort zullen mensen die vragen hebben over hun afkomst, hiervoor terecht kunnen in een nieuw op te richten afstammingscentrum. Aan dit centrum zal ook een DNA-databank gekoppeld worden. Zo kan er gezocht worden naar overeenkomsten tussen DNA-profielen, waardoor ontmoetingen tussen biologische ouders en kinderen mogelijk worden.

Fietsostrade F105 Herentals-Balen in Geel klaar

Fietsostrade F105 Herentals-Balen in Geel klaar Foto: Provincie Antwerpen
zaterdag, 15 februari, 2020

De fietsostrade F105 Herentals-Balen tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel is klaar

De eerste drie kilometer van de 36 kilometer lange fietsostrade F105 Herentals-Balen is klaar. Op grondgebied Geel fiets je voortaan over een verlichte fietsweg naast spoorlijn 15.

In mei vorig jaar startte de provincie Antwerpen met de aanleg van de fietsweg tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel. De kostprijs van deze aanleg bedroeg 2 miljoen euro.
Vanaf nu kan je ook de fietstunnel, waar dit deel fietsweg op aansluit, gebruiken.

“Missen ambitie in wegenplan voor regio Mechelen en Kempen”

maandag, 17 februari, 2020

De investeringen in grote verkeersassen in de regio Mechelen en Kempen missen ambitie. Dat zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen, in een reactie op de pas voorgestelde grote werken aan ons wegennet. “Er wordt gewerkt aan snelwegen en dat is positief. Maar voor onze regio blijft het beperkt tot structureel onderhoud van de weg en het vernieuwen van enkele brugvoegen. Dat is te weinig als je kijkt naar de uitdagingen die op ons afkomen.”