Gaan jullie Driekoningen zingen? Registreer dan je zangtocht via www.zing-ze.be

Gidsen Mol Achterbos zingen 3 koningen Foto: Yvo Geerts
woensdag, 30 december, 2015

Gaan jullie op 6 januari Driekoningen zingen? Laat het ons weten en registreer je zangtocht – met een leuke foto - via www.zing-ze.be. Voor elke ingezonden zangtocht ontvangt onze gemeente punten. De gemeente die na afloop van de Challenge ‘Wie zingt het meest?’ de meeste punten verzamelde, mag zich kronen tot winnaar. Volg de resultaten op de voet via www.zing-ze.be.

De erfgoedcel k.ERF wil iedereen weer aan het zingen krijgen, want ‘bedelzangtradities’ zoals ‘Driekoningen zingen’ raken stilaan in verval. Smeer dus de kelen en zing onze gemeente naar de winst. Alle zeven k.ERF gemeentes nemen deel aan de Challenge.

Zing-ze

We zijn benieuwd naar welke zangtradities er in onze regio leven, maar vooral ook naar hoeveel er gezongen wordt. Iedereen uit onze gemeente, maar ook uit Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout en Retie, mag individueel of in groep deelnemen aan de Challenge ‘Wie zingt het meest’. Volg de resultaten op de voet via www.zing-ze.be. De winnaar mag zich een jaar lang tot ‘Grootste Zangdorp’ kronen. Op 10 december werd de gemeente Meerhout met bijna 1 000 geregistreerde zangertjes uitgeroepen tot Grootste Zangdorp 2015. Doet Mol in 2016 beter?

Deelnemen is eenvoudig

1.     Surf naar http://www.zing-ze.be/zangtocht.

2.     Neem een groepsfoto en vul je gegevens in.

3.     Inzenden en klaar!

Meer info: 
dienst erfgoed
Erfgoedcel k.ERF
014 56 66 88
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR EN ERFGOED PAUL VANHOOF