Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Gemeente en politie voeren actie tijdens Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstort

woensdag, 12 september, 2018

Op 17 september gaat ook in onze gemeente de tweede editie van de Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstort van start. Zowel gemeente als lokale politie ondernemen tijdens deze week acties waarbij ze overtreders op zwerfvuil en sluikstorten aanspreken en beboeten. Diegenen die het wel goed doen, worden beloond met leuke gadgets.

 

Rondslingerend zwerfvuil en sluikstorten blijven een hardnekkig probleem, ook in onze gemeente. Straten en buurten ogen vuil, opruimen kost veel geld en vergt heel wat tijd en inzet van mensen en middelen. Bovendien veroorzaakt rondslingerend afval ernstige milieuproblemen die een doorn in het oog zijn voor onze inwoners.

 

Geplande acties

De lokale politie plant volgende acties:

·        patrouilleren aan hotspots sluikstort (glasbollen, textielcontainers,…)

·        controles aan containerparken (goed afgedekte aanhangwagens)

·        avondcontrole omgeving cafés

 

Gemeentelijke acties door milieuploeg:

·        mensen aanspreken op goed en slecht gedrag

·        controleren van straatvuilbakjes op sluikstort (om bewijzen te vinden)

 

Samen voor een zwerfvuilarm Mol!

Gemeente en lokale politie verlenen graag hun medewerking aan de Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstort, een initiatief van provincie Antwerpen. Welke vogel bevuilt zijn eigen nest? Samen gaan we voor een zwerfvuilarm Mol en provincie!

 

Meer info: 
do)
lokale politie Balen-Dessel-Mol
014 33 37 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR MILIEU PETER VAN ROMPAEY