Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Heraldiek ontdekken in Mol

woensdag, 3 oktober, 2018

Te koop: boek over Molse wapenschilden
Weet u wat een raadselwapen, een rebuswapen en een sprekend wapen zijn? Waar in Mol vindt men het wapen van de Franse 'Zonnekoning' terug? Waarom heeft Mol drie gemeentewapens gehad?

Het antwoord op deze vragen en meer, vindt u in het nieuwe boek Heraldiek ontdekken in Mol - Een inspirerende zoektocht doorheen het lokaal heraldisch verleden, van auteur en researcher Serge Mol. In dit gedetailleerde en rijkelijk geïllustreerde werk komen een honderdtal heraldische wapens en diverse weetjes aan bod. Van elk beschreven wapen wordt niet alleen de vindplaats vermeld, maar wordt ook bondig geschetst wie de oorspronkelijke wapenvoerder was en wat zijn lokale betekenis is geweest.

Vanaf 2 oktober verkrijgbaar bij de Molse Kamer voor Heemkunde.
23,00 EUR per stuk.

AC 't Getouw,
Molenhoekstraat 2, 2400 Mol

Meer info: 
Erfgoedcel k.ERF
Bron: 
k.ERF