Mechelen trekt 426.000 euro uit voor digitaal ondernemersloket

vrijdag, 17 januari, 2020

De stad Mechelen gaat deze legislatuur een e-loket oprichten voor ondernemers. Dat heeft waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de stad en Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Mechelen maakt er 426.245 euro voor vrij. “Een ondernemer zal zijn aanvragen digitaal kunnen doen, en zal ook info kunnen toevoegen die nuttig is voor de stad”, klinkt het.

Zo’n 700 genodigden waren aanwezig op NewYear@Voka. Een organisatie van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en de stad Mechelen. Het event vond plaats in het stadion van KV Mechelen. Voor ondernemers was er nieuws. Mechelen zal de komende legislatuur 800 miljoen euro investeren in de stad. En er komt ook een e-loket voor ondernemers.

“Om de digitalisering verder te zetten, komt er deze legislatuur een performant e-loket. We trekken daar 426.245 euro voor uit. Ondernemers ontvangen heel vaak informatie van de stad, maar die informatie komt vaak nog niet digitaal of op maat van de ondernemer. Deze legislatuur werken we hier een plan voor uit”, zegt Alexander Vandersmissen, waarnemend burgemeester van Mechelen. “Het doel is om een gepersonaliseerd e-loket voor ondernemers uit te bouwen waar de ondernemer digitaal zijn aanvragen kan doen. Hij krijgt ook permanent een overzicht over zijn aanvragen. De ondernemer kan zelf ook relevante info voor de stad toevoegen.”

6 miljard euro
“Dit e-loket kan de ondernemer echt vooruithelpen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Als het performant is, kan het tijd, geld en moeite besparen. Deze maatregel is ook beter voor het milieu. Een rit naar het gemeentehuis is dan niet langer nodig.”
“Voka pleit al langer voor een verdere digitalisering van administratieve documenten. Ondernemers moeten zich vaak door een papierhoop worstelen,” zegt Laveren. “In ons land betalen ondernemers en zelfstandigen volgens het Federaal Planbureau meer dan 6 miljard euro per jaar aan administratieve lasten. Dat moet veel efficiënter.”

Meer info: 
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
Bron: 
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen