Mols accordeonensemble wint Internationale Muziekwedstrijd in Praag

dinsdag, 6 november, 2018

Van 25 tot en met 27 oktober vond het International Accordion Days in Praag plaats, een internationale wedstrijd en festival voor accordeonsolisten, kamermuziekensembles en accordeonorkesten. Het Mols ACCORDEONENSEMBLE behaalde de eerste Prijs & Gold Medal met felicitaties van de internationale jury. Proficiat!

 

Voor de zoveelste maal pronkt de Mols accordeonklas met een muzikale bekroning!

Het Mols ACCORDEONENSEMBLE is het groot ensemble van de accordeonklas van de Academie voor Muziek en Woord. Deze klas bestaat sinds 1996 en staat onder leiding van Ludo Mariën. Het ensemble is al vele jaren een vaste waarde in het muzikale en culturele leven in Mol, maar ook ver daarbuiten, met regelmatige concertreizen in het buitenland. Deelname aan festivals en wedstrijden op internationaal vlak, heeft niet alleen het Mols ACCORDEONENSEMBLE maar ook de hele accordeonklas van de academie ons al vaak naam en faam gegeven.

Het Mols ACCORDEONENSEMBLE nam deel met 41 leden en speelde naast de wedstrijd ook nog het openingsconcert van dit festival: in de Exhibition Hall of UMPRUM. De wedstrijd zelf vond plaats in Concert Hall Prague Conservatory.

 

Ons programma voor de wedstrijd was de mysterieuze ‘Impasse’ van de Franse componist Franck Angelis, ideaal om een programma te openen en het publiek naar je toe te trekken. Nadien vervolgd met een hedendaags en zeer modern ‘Logo’ van de Poolse componist Bronislaw Kazimierz Przybylski en als laatste het gewaagde maar geslaagde ‘Concerto for 3 harpsichords – BWV 1063’ van Johann Sebastian Bach. Al deze composities in een aangepast arrangement gezet, speciaal voor het Mols ACCORDEONENSEMBLE.

 

Het resultaat mocht er wezen: met felicitaties van de internationale jury werd een ‘1ste Prijs & Gold Medal ’ behaald. De hoogste score van alle deelnemende ensembles! Daarenboven werd onze prestatie beloond met het certificaat ‘Festiaval Laureate’.

Meer info: 
Academie voor Muziek en Woord
014 31 38 21
Bron: 
SCHEPEN VAN ONDERWIJS KATHLEEN DECKX