Open Vld regio Kempen stelt lijst provincieraad Antwerpen voor.

lijst provincieraad Antwerpen Open Vld regio Kempen 2018 Foto: Open Vld regio Kempen
woensdag, 8 augustus, 2018

De leden van Open Vld regio Kempen hebben de lijst voor de provincieraadsverkiezingen goedgekeurd. Lijsttrekker wordt uittredend provincieraadslid Hans Schoofs uit Mol. Hans Schoofs is 54 jaar en tevens schepen voor Open Vld in Mol. Tweede op de lijst is Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenschapssenator Martine Taelman uit Grobbendonk en lijstduwer is federaal volksvertegenwoordiger Frank Wilrycx, tevens burgemeester in Merksplas.
De leden van Open Vld uit de regio Kempen hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven aan de negen kandidaten in de volgende volgorde.

1. Hans Schoofs, Mol
2. Martine Taelman, Grobbendonk
3. Marc Van Aperen, Hoogstraten
4. Myriam Smets, Geel
5. Inge Baetens, Eindhout-Laakdal
6. Lut Hermans, Retie
7. Toby Van Breda, Herentals
8. Eva Houet, Turnhout
9. Frank Wilrycx, Merksplas

Open Vld Kempen is vastbesloten om ook in de vernieuwde provincieraad de belangen van de Kempen te verdedigen. Open Vld mikt op twee verkozenen vanuit de Kempen in de afgeslankte provincieraad. Nog slechts negen raadsleden van de provincieraad worden verkozen uit de Kempen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een liberaal programma voor de Kempen dat nog in augustus zal voorgesteld worden aan de pers door het regiobestuur van Open Vld.
Voortaan zal de provincieraad enkel nog bevoegd zijn voor grondgebonden taken zoals waterbeleid, toerisme en recreatie (uitbouw van fietsroutes en wandelpaden,...), mobiliteit en streekontwikkeling (economie, ruimtelijke ordening).

Meer info: 
Open Vld
Joris Sels Voorzitter Open Vld Regio Kempen
Bron: 
Open Vld