Pop-up cafe over het erfgoed in de Kempen

woensdag, 9 oktober, 2019

Erfgoeddienst k.ERF opent in Mol een pop-up café waar iedereen zijn gedacht mag komen zeggen over het erfgoed in de Kempen.*

Erfgoeddienst k.ERF bestaat sinds 2011 en zet zich in voor het erfgoed in de gemeenten Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie. Team k.ERF doet dat samen met de lokale besturen en verschillende erfgoedorganisaties. Momenteel werkt k.ERF aan een nieuw toekomstplan, en iedereen mag mee komen nadenken.

“In de week van 8 oktober richtten we in Station M. een toekomstLAB en k.ERF-café in. We nodigen heel de week organisaties uit om samen met ons na te denken over het aanwezige erfgoed hier in de streek”, vertelt Janna Lefevere van k.ERF. “We willen weten welk erfgoed de mensen uit deze regio belangrijk vinden. We zoeken uit wie er voor dat erfgoed zorgt en hoe we samen met onze erfgoedorganisaties nog beter kunnen zorgen voor onze collecties, tradities, ambachten, gebouwen en landschappen.”

Op vrijdag 11 oktober opent k.ERF de deuren van hun ToekomstLAB en café voor iedereen. “Niet alleen erfgoedorganisaties hebben een idee over wat erfgoed is en welk erfgoed in onze streek extra gekoesterd moet worden. We zijn echt heel benieuwd naar wat er rond erfgoed leeft en beweegt hier in de Kempen. Daarom nodigen we iedereen uit om op vrijdag 11 oktober van 14 tot 19 uur zijn of haar gedacht te komen zeggen in Station M. Dat mag gewoon aan de toog van ons k.ERF-café. In ruil voor een idee trakteren we met plezier een drankje. Het denkwerk van de dagen daarvoor laten we aan de muren hangen als inspiratie. Wie gewoon nieuwsgierig is naar wat we in de toekomst van plan zijn, kan eens komen kijken. Of wie een vraag heeft over erfgoed is ook welkom, ons team ontvangt iedereen met open armen.”

*Praktisch:*

· Vrijdag 11 oktober van 14 tot 19 uur

· Pop-Up k.ERF café en ToekomstLAB gaat door in Station M. Voogdijstraat 9, 2400 Mol

· Voor alle inwoners en fans van de Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie

· Het Pop-up café is gratis, en voor wie nadenkt of een idee geeft is ook de drank gratis.

· Meer weten over k.ERF: www.erfgoedcelkerf.be

· Extra: op vrijdag 11 oktober start om 19 uur, na het ToekomstLAB, het openingsfeest van Fristap, een Kempense muzikant die Station M. van k.ERF overneemt om er workshops te organiseren.

Meer info: 
Bron: 
k.ERF