Reserveer nu een plaats op De Milieuboot en onderzoek en beleef onze waterlopen

maandag, 9 september, 2019

Van donderdag 19 tot en met woensdag 25 september organiseert De Milieuboot milieuboottochten op het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en het kanaal Bocholt-Herentals met vertrek en aankomst in Mol en Arendonk. In de week is De Milieuboot gereserveerd voor scholen, op zaterdag 21 september en op woensdagnamiddag is iedereen welkom. Interesse? Reserveer snel een plaatsje via www.milieuboot.be.

 

Tijdens de tocht met De Milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal waarop je vaart. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

 

Interesse?

Reserveren doe je via www.milieuboot.be, want de plaatsen zijn beperkt. De Milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Jongeren tot 18 jaar betalen 4 euro, volwassenen 8 euro. De tocht duurt drie uur. In het weekend vaart De Milieuboot van 10 tot 13 uur en op werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

 

De opstapplaats is op het einde van de Vonderstraat, stroomafwaarts van de brug van Donk (N18), rechteroever (kant Dessel). De opstapplaats van Arendonk bevindt zich stroomopwaarts op de brug Voorheide, linkeroever ter hoogte van Pleintje.

 

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VAN MILIEU LUC VAN CRAENENDONCK