Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Tonnagebeperking zwaar vervoer Wezel na aanleg fietspad Postelsesteenweg (N136)

dinsdag, 11 september, 2018

Wanneer het fietspad langs de Postelsesteenweg (N136) omstreeks eind maart 2019 is aangelegd tot aan de Zuiderring (N71), voert het gemeentebestuur een tonnagebeperking zwaar vervoer (+3,5 ton) in voor de dorpskern van Wezel. Dat heeft de gemeenteraad tijdens de zitting van 10 september beslist. Deze tonnagebeperking – uitgezonderd plaatselijke bediening - is het gevolg van de overeenkomst met Lommel, Balen en IOK omtrent de ontsluiting van bedrijvenzone Driehoek via het Kristalpark. Vrachtwagens kunnen Driehoek dan bereiken via de N71 zonder dat ze doorheen de dorpskern van Wezel moeten. Jarenlange volgehouden inspanningen om de dorpskern van Wezel te vrijwaren van doorgaand vrachtverkeer bereiken met deze beslissing stilaan het beoogde doel. Vanaf het plaatsen van alle vereiste borden in het voorjaar van 2019 geldt het doorgangsverbod binnen de afgebakende zone.

 

Meer info: 
verkeersdienst
014 33 09 80
Bron: 
BURGEMEESTER PAUL ROTTHIER EN SCHEPEN VOOR MOBILITEIT PAUL VANHOOF