'Vlaanderen Feest!' ook in onze gemeente ter gelegenheid van 11 juli

maandag, 2 juli, 2018

Zaterdag 30 juni tot zondag 8 juli

·        11 juli tentoonstelling – telkens van 14 tot 18 uur – exporuimte ’t Getouw
Ter gelegenheid van ‘Vlaanderen Feest’ slaan de Molse fotoclubs Doka, Fidifok, Iso-2400 en MOOF de handen in elkaar. Hun leden tonen je hoe divers fotografie kan zijn, met eigen werk rond verschillende thema’s. Elke fotograaf legt zijn eigen stijl en eigenheid in het werk dat tentoongesteld wordt.

 

Vrijdag 6 juli

·        Vanaf 19 uur - Beestenbos is boos – pleintje Mastenstraat
Outdoor House & Techno op een idyllische locatie in Achterbos met DJ's uit de streek: Klaps, Nightfunk, Fishermann, Nikita, Kuzaff, Lomezz,...

 

·        Vanaf 22 uur – Openluchtfilm: Patser – De Zwaan
Op de binnekoer van De Zwaan geniet je van de film Patser: vier vrienden op het Antwerpse Kiel dromen ervan om te leven als echte patsers: met snelle wagens, knappe grieten en veel blingbling. Ze ruiken hun kans wanneer ze een lading coke kunnen onderscheppen in de Antwerpse haven. Maar wanneer ze hun neus iets te diep in de drugswereld steken, ontketenen ze een oorlog van Antwerpen tot Amsterdam en Colombia. Patser is de derde film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met een onovertreffelijke Matteo Simoni in de hoofdrol.

 

Zaterdag 7 juli

·        13.30 – 18 uur - Pony- en paardenhappening – Terrein Diepestraat
Maak kennis met pony's en paarden. Je kan ponyknuffelen, krijgt demo's van dressuur en westernriding, maakt kennis met een paardenfluisteraar en voltige (turnen op paard). Daarnaast kan je ook deelnemen aan een paardenquiz en ponyknutselen. Dit alles ten voordele van de Witte Mol en Klein Postel.

 

·        Vanaf 18 uur – Kapellekenskermis: Muziek in ’t Achterbos – pleintje Mastenstraat
Muziek in 't Achterbos is een muzikaal parcours in de bossen rond de Vijftien Kapellekens. Tijdens de wandeling kom je langs livemuziek, zang, woord, beeld,... Het accent ligt op puur natuur en pure klasse. Je ontdekt het mooiste plekje in Achterbos en geniet van de mooie muziek. Het parcours is vrij toegankelijk van 18 tot 20 uur. Het evenement wordt feestelijk afgerond op het bosterras, dat te vinden is op een nabijgelegen pleintje. Daar vinden twee live-optredens plaats van Satellite Seven en The Bugs.

 

·        20-21 uur – Beiaardconcert Wim Van Den Broeck – Markt
Wim Van Den Broeck woont in onze buurgemeente Meerhout. Hij is beiaardier in Diest en Genk. Wim concerteert dit jaar bij ons voor de derde maal op rij en programmeerde in het kader van de Vlaamse feestdag beiaardmuziek van Vlaamse componisten. Naast virtuoze barokmuziek krijgen we ook meerdere prachtige klassieke en hedendaagse beiaardcomposities van een grote muzikale schoonheid te horen.

 

Zondag 8 juli

·        11 uur – Eucharistieviering – Sint-Pieter en Pauwelkerk
Deze viering in het kader van ‘Vlaanderen Feest’ wordt opgeluisterd door het Gregoriuskoor onder leiding van dirigent Bart Lodewijckx. Zij brengen de Missa “L’ hora Passa” van Luigi da Viadana en meerstemmige liederen van onder andere J. Wilmots, A.Meulemans, A. De Boeck, G. Feremans en K.Miry.

·        14-18 uur – Kapellekenskermis: kom iets doen na de noen – pleintje Mastenstraat
Gezellig en ontspannend bosterras met een aanbod van kaartspelen, Vikingkubb en klootschieten.

 

·        17 uur – MIN Summer Festival – Scouts en gidsen Donk
Het jaarlijkse MIN Summer Festival ten voordele van de scouts en Actie M.I.N. Met een frisse pint, cocktails of andere dranken kan je komen genieten van de verschillende bandjes en DJ Sleffer.

 

·        16-18 uur – Feestelijke afsluiting – Zaal ’t Getouw
Met de finissage van de tentoonstelling sluiten we ook de 11 juliviering feestelijk af. De fotoclubs tonen nog meer van hun kunnen met fotoreeksen die prachtig tot hun recht komen op groot filmscherm. Verrassend toepasselijke muziek en gedichten gebracht door Paul Vincent zorgen voor een mooi geheel. Daarna is iedereen welkom op de receptie!