Woonwinkel+ voor info bij aanpassen woning op dinsdag 12 februari

woensdag, 6 februari, 2019

Woonwinkel+ maakt je wegwijs in de wirwar van regels, premies en diensten waarmee je te maken krijgt bij het aanpassen van je woning. Senioren en mensen met een handicap zijn elke tweede dinsdag van de maand tussen 10 en 12 uur welkom in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De eerstvolgende Woonwinkel+ vindt plaats op dinsdag 12 februari. Je hoeft geen afspraak te maken.

 

Een traplift, bredere deuropeningen, een inloopdouche,… maken het leven eenvoudiger voor ouderen of mensen met een beperking. Voor sommige woningaanpassingen ontvang je een premie, moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen of een architect raadplegen. Om te weten wat je verplichtingen zijn en op welke premies je beroep kan doen, kan je terecht bij Woonwinkel+.

 

Gratis advies

Enkele deskundige vrijwilligers uit de seniorenraad luisteren naar je vraag en bekijken samen met jou wat de meest geschikte oplossing is. Met de informatie die je van hen krijgt, ga je nadien zelf aan de slag. Het advies is gratis.

 

Samenwerking

Woonwinkel+ werkt samen met de gemeentelijke dienst voor ruimtelijke ordening en stedenbouwkundige vergunningen. Ook de Molse Bouwmaatschappij en het Kempens woonplatform ondersteunen dit initiatief. De samenwerking zorgt voor een gerichte doorverwijzing en bundelt alle informatie op één plaats.

 

Woonwinkel+ is een initiatief van de werkgroep wonen van de gemeentelijke seniorenraad.

 

Meer info: 
dienst seniorenplus
014 33 16 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR SENIOREN MIA BELMANS