‘Zo leefde Ginderbroek’ nieuwe geschiedkundige reeks verhalen nu te koop

 
00:00
donderdag, 5 december, 2013

Zo pas verschenen drie nieuwe boekjes uit de reeks ‘Zo leefde Ginderbroek’. Deze 26e reeks richt de schijnwerpers op fotograaf Frans Cuyvers. Vanaf de jaren 1950 tot eind 1970 fotografeerde ‘Frans van ’t Bazarke’ alles wat er toen in onze gemeente was en bewoog. Voor 2,50 euro koop je al een exemplaar bij de Kamer voor Heemkunde in ’t Getouw.

 

Volgende boekjes zijn nu te koop aan 2,50 euro per exemplaar bij de Kamer voor Heemkunde in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 of bij Louis Van Baelen, Ginderbroek 38:

·        

26.1 Frans Cuyvers van ‘t Bazarke

·        

26.2 Frans, de fotograaf

·        

26.3 Frans, de verteller

 

Ook van de voorgaande uitgaves zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. Een overzicht vind je op www.wijkginderbroek.be.

 

Zo leefde Ginderbroek

De geschiedkundige reeks Zo leefde Ginderbroek startte in november 1988 met de uitgave ‘Een kindeke gepakt door Mieke Wimp’. Sindsdien groeide het aantal nummers met de regelmaat van de klok aan en steeg ook het aantal bladzijden.

 

Vanaf de start van het wijkcomité Ginderbroek in 1969 vertelden al meer dan 200 gouden jubilarissen hun leven en hun verhalen. Deze vormen een ongelooflijke bron van de dagelijkse geschiedenis van de 20e eeuw. Verhalen waarmee de werkgroep ook nu nog de onderwerpen aan elkaar rijgt.

 

Succesnummer ‘De Poerre’

Uitgave 9 met als onderwerp ‘De Poerre, de Wannes Raps van Ginderbroek’ kende het meeste succes. Hiervan werden meer dan 2 000 exemplaren gedrukt. Maar ook alle andere nummers gingen vlot over de toonbank: Zo leefde Ginderbroek in de Eerste Wereldoorlog, Zo leefde Ginderbroek in de Congo, Ik ging dienen in de stad bij de heren, Zo kleedden de inwoners zich, … en nog veel meer. De laatste nummers vind je op www.wijkginderbroek.be.

 

Tweede Wereldoorlog

Momenteel bundelt de werkgroep de dagelijkse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Een tiental boekjes wordt hopelijk het hoogtepunt van de reeks Zo leefde Ginderbroek.

 

Meer info:

> Kamer voor Heemkunde, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be

> Werkgroep Zo leefde Ginderbroek, Louis Van Baelen, 014 31 06 09

 

 

 

Meer info: 
Kamer voor Heemkunde
Louis Van Baelen
014 31 06 09
Bron: 
SCHEPEN VAN CULTUUR PAUL VANHOOF