Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

2.700 vrijwilligers ontvangen bedankje op internationale dag van de vrijwilliger

dinsdag, 5 december, 2017

Dinsdag 5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Een dag die verenigingen in onze gemeente aangrijpen om hun vrijwilligers massaal te bedanken. Ze doen dit met bedankkaartjes die de dienst samenlevingsopbouw speciaal voor deze gelegenheid liet drukken. Maar liefst 64 organisaties bestelden samen 2.003 kaartjes. Ook de diensten van het gemeentebestuur en het OCMW delen 721 kaartjes uit.

Ongeveer 1 op 7 Vlamingen vrijwilligt. Als we deze cijfers toepassen op onze gemeente, betekent dit dat maar liefst 5.142 inwoners vrijwilligerswerk doen. Allemaal verdienen ze een dikke pluim. En dat hebben de verenigingen goed begrepen. Ruim 2.700 vrijwilligers ontvangen in de week van 5 december een bedankkaartje van de organisatie waarin ze actief zijn.

Advies en ondersteuning in vrijwilligersbeleid

Met molvrijwilligt.be ondersteunt het lokaal bestuur vrijwilli­gersorganisaties, voornamelijk bij het makkelijker werven van vrijwilligers. De kaartjesactie voor de internationale dag van de vrijwilliger past hierin. Daarnaast informeert en adviseert zij vrijwilligers en organi­saties graag over de vrijwilligerswetgeving. Werk je binnen je or­ganisatie aan een vrijwilligersbeleid en zoek je nog inspiratie? Via molvrijwilligt.be vind je de bundel ‘Sterk vrijwilligers­werk’ boordevol tips die je misschien ook kan toepassen in jouw organisatie. Eenmaal per jaar organiseren we ook een gratis vorming voor jouw organisatie én je vrijwilligers.

Meer info: 
dienst samenlevingsopbouw
014 33 16 16
Bron: 
OCMW-VOORZITTER WIM CAEYERS