677 leerlingen uit 6de leerjaar leggen fietsexamen af op 4, 8 en 11 mei

 
00:00
donderdag, 11 mei, 2023

Op donderdag 4, maandag 8 en donderdag 11 mei legden 677 leerlingen uit onze gemeente, Balen en Dessel een fietsexamen af. Dit examen was bedoeld voor leerlingen van het 6de leerjaar als voorbereiding op zelfstandig naar de middelbare school fietsen. Na een intensieve oefenperiode legden de leerlingen bij wijze van proef een vooraf bepaalde route in het Centrum af.

Samen met de school, de ouders en leerlingen werd het fietsexamen grondig voorbereid. Sinds 31 maart was het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd. Zo konden de leerlingen samen met hun ouders volop oefenen.

Op www.gemeentemol.be/fietsexamen vonden zij ook een presentatie met alle info over het fietsexamen en hoe ze zich konden voorbereiden. Naast tips en tricks stelden we de te volgen route voor met telkens het gewenste verkeersgedrag aan elk kruispunt: voorrangsregels, links – rechts afslaan,…

Afleggen fietsexamen
De dag van het fietsexamen controleerden we elke fiets voor het vertrek. De leerlingen droegen verplicht een fietshelm en een fluohesje met een nummer. Aan elk kruispunt stond een controlepost opgesteld. Hiervoor deden we een beroep op agenten en vrijwilligers.

Tijdens het fietsexamen moesten de leerlingen de basisregels rond voorrang in het verkeer kunnen toepassen. Verder verwachtten we dat ze veilig fietsten bij de verschillende verkeerssituaties die ze op de route tegenkwamen.

Het fietsexamen wordt jaarlijks georganiseerd door het verkeerseducatief centrum in samenwerking met de politiezone Balen-Dessel-Mol.

Meer info: verkeerseducatief centrum, 014 31 44 76, verkeerseducatiefcentrum@gemeentemol.be

Bron: 
Gemeente Mol