IOK organiseert twee praktische infosessies over duurzaam voedsel en voedselverspilling. In de workshop ecosmos maak je je eigen broodbeleg. Of je kan kiezen voor de demonstratie 'koken met restjes’. Inschrijven is verplicht en kan uiterlijk op 9 december via afvalbeheer@iok.be.
De ecosmos, maak je eigen broodbeleg
Milieuvriendelijk en gezond broodbeleg maken? Dat is voortaan een koud kunstje. In deze vorming leert VELT-lesgeefster Veronique Verbruggen je hoe je lekker kookt met verschillende ingrediënten uit de ecologische keuken. Noten, zaden, peulvruchten, seizoensgroenten en restjes vormen de basis van een ecosmos.
Als je deelneemt aan deze vorming, breng je best een schort, een mesje en een snijplankje mee. Volgende dingen zijn ook handig om mee te brengen, maar niet noodzakelijk: een kom, een schaal om de toastjes te serveren, een rasp en een mixer.
Demonstratie 'Koken met restjes’
Jaarlijks wordt in de hele keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Kom naar de infoavond als je er zelf wat aan wil doen. Vlaco-lesgeefster Veerle Maes geeft je tips voor plannen en bewaren van voeding, hoe je houdbaarheidsdata interpreteert en maakt een viertal gerechtjes op basis van restjes.
Heb je thuis nog brood over? Breng dan vijf sneden oud brood mee en kom zelf proeven welke gerechten Veerle hiermee bereidt.