Of wij het nu graag hebben of niet, in het buitenland worden wij (soms een beetje spottend) als hét volk van de frieteters beschouwd. Niet dat wij daar echt problemen mee hebben, uiteindelijk zijn wij fier deze lekkernij te hebben uitgevonden. Want wat sommigen ook mogen beweren, de friet heeft Belgische wortels! Wij koesteren dus met veel eerbied deze parel van culinair erfgoed. Jammer genoeg zijn vele opvallende uitingen daarvan – met name de beroemde 'frietkoten' – verdwenen. Ongetwijfeld een stuk erfgoed dat beter verdiend had! Maar een heus Frietmuseum (Brugge) en een hele 'Week van de Friet' maken veel goed. En eenzelfde eerbewijs vormt deze culinaire causerie. Gedurende één tot anderhalf uur kijken wij naar verleden, heden en toekomst van de friet, soms schuin, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Dit komt aan bod: - Dankzij de aardappel … - Wie vond nu de friet uit? - Van waar komt de naam? - Onze buren en de friet … - Hoe gezond en lekker frituren? - Een volwaardig gerecht! - Eenvoudig en met veel stijl … - De friet heeft wel degelijk toekomst!