Bvb: 21/02/2024
Bvb: 21/02/2024

Op excursie in het unieke centrale deel van De Maat

Trek mee op excursie in het unieke centrale deel van 'De Maat’ o.l.v. de conservator Jef Sas! 

In samenwerking met vzw Natuurpunt beheert het gemeentebestuur van Mol als eigenaar verschillende natuureigendommen. De Maat is daar één van. 

Het natuurgebied De Maat heeft een zeer hoge natuurwaarde. Op Europees niveau is het gebied beschermd als Vogelrichtlijngebied én Habitatrichtlijngebied. Het gebied herbergt een aantal heel zeldzame planten- en diersoorten. Vee-roosters zorgen er in De Maat voor dat Noorse fjordenpaarden en Schotse hooglandrunderen er vrij kunnen rondlopen. 

Wij trekken op expeditie in het niet vrij toegankelijke centrale deel van De Maat onder de deskundige leiding van Jef Sas, natuurgids bij Natuurpunt en al 30 jaar conservator van De Maat.

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is bedoeld voor goede stappers. Tijdens deze tocht is de kans groot dat we oog in oog komen te staan met deze Schotse Hooglanders. Vergeet uw fototoestel niet want het loont echt de moeite! 

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met. donderdag 15 maart via mail naar veronique.verhaest@telenet.be of telefonisch op het nummer 0496 08 30 71.

We vertrekken op de parking van Taverne Het Jagershof, Waterstraat 43, Mol (vanuit Mol-Rauw richting Mol-Postel: juist voor de baileybrug rechts).

Goede wandelschoenen worden aangeraden. Laarzen zijn niet noodzakelijk, enkel gewenst bij regenweer. Na afloop kan, wie wil, nog iets nuttigen in de gezellige taverne Het Jagershof.

Info

Datum
zo 18 mrt 2018
Inschrijfdatum
Inschrijven t.e.m. 15-3-2018
Organisator

Locatie Stratenplan Mol

Parking taverne Jagershof

Contactinformatie

0496 08 30 71