Brandpreventielessen bij VBS Klavertje 4 in Olmen

Brandpreventielessen bij VBS Klavertje 4 in Olmen Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 22 april, 2023

Op 20 april was Help Brandwonden Kids vzw te gast bij VBS Klavertje 4 te Olmen met haar mobiele rookkamer. Zo'n 175 leerlingen van het lager onderwijs volgden de lessen brand- en brandwonden preventie. Ze leerden er over de soorten brandwonden en de behandeling ervan, over rookmelders, evacuatieplannen en nog veel meer....

Nadien gingen ze de uitdaging aan om de baby's (poppen) te redden uit de met rook gevulde kamer. Ook 75 kleuters zochten gretig naar de poppen in de rookkamer en met succes! Als kers op de taart werden ze allemaal gepromoveerd tot echte brandweermannen en -vrouwen.

Om de onderwerpen ook thuis onder de aandacht te brengen voorzag Help Brandwonden Kids vzw voor iedere leerling een preventiefolder en de kleuters kregen er de preventiestrip "Lulu, Pompom, Lila"... Pas op! "Brand!" nog eens bovenop. Ook volgend schooljaar staat het team van HBK vzw weer klaar om basisscholen in Vlaanderen zo goed mogelijk te ondersteunen met het leveren van gratis lesmateriaal en het geven van preventielessen.

Bron: 
Yvo Geerts