Chiro Albatros Wezel viert 75ste verjaardag met Gers en geschiedenis

 
00:00
Helden van Chiro Wezel Foto: Chiro Albatros Wezel
woensdag, 18 april, 2018

Mol – De Chiro van Wezel mag in Chirojaar 2017-2018 maar liefst 75 kaarsjes uitblazen.

Dat moet uiteraard passend gevierd worden. Met herinneringen tussen pot en pint, een heuse party met Gers Pardoel als absolute headliner en tussendoor een vleugje geschiedenis. En dat allemaal op 27 en 28 april op het domein van de jongenschiro, achter de Kerk van Mol-Wezel.

Het feestweekend wordt op gang geschoten met een bieravond op vrijdagavond. Op zaterdagnamiddag kunnen de jongsten zich amuseren op de kindernamiddag. Tijdens de bieravond en de kindernamiddag zal er ook een tentoonstelling te bezichtigen zijn over de geschiedenis van de Chiro en Chiro Wezel specifiek.

Zaterdagavond belooft het hoogtepunt van het jubileumweekend te worden met de Jubileumparty. “Met Gers Pardoel hebben we een absolute topper kunnen strikken”, zegt hoofdleider Jens Timmermans. “Maar daarnaast hebben we ook lokale en nationale artiesten geprogrammeerd.” De Jubileumparty zal doorgaan in de feesttent op de pleinen van FC Wezel-Sport in de Moresnetlaan.

“Onze jeugdbeweging is opgericht in 1942, in het midden van de Tweede Wereldoorlog dus”, zegt Timmermans. “75 jaar later tellen wij nog steeds 26 leid(st)ers die een 160-tal jongens en meisjes uit Wezel en omstreken elke zondag amuseren met sport en spel. Met dit feestweekend hebben wij aan iedereen gedacht, van lid tot ouder, van zes-tot achttienjarige, en van leider tot oud-leider.”

Meer info: 
Chiro Albatros Wezel
Jens Timmermans