De buurting in Mol Sluis in een nieuw kleurtje

DE BUURTING IN MOL SLUIS IN EEN NIEUW KLEURTJE Foto: Yvo Geerts
maandag, 29 januari, 2024

PC Mol sluis onder handen genomen door de schilders-leerlingen van"Tisp" Mol onder leiding van Miguel Verstrael

In Mol-Sluis was de laatste maanden al heel wat activiteit te noteren sinds een nieuw bestuur met een elftal enthousiastelingen het roer in handen nam.

Niet alleen werden de vereiste fondsen verworven voor de broodnodige renovatiewerken, maar kreeg ook het gemeenschapsleven een ferme boost met het feestweekend “De Sluise Buurting” eind november. Als uitloper hiervan kreeg de parochiezaal ook een nieuwe naam om de turnover te begeleiden. Gemeenschapshuis “De Buurting” kwam zo finaal helemaal in de steigers te staan.

Een volgende stap in het renovatietraject werd deze week gezet met de aanvang van de schilderwerken van de grote zaal. Na het voorbereidende werk van vrijwilligers en bestuur om de zaal schilderklaar te maken, werd op vrijdag 26 januari 2024 door leerlingen van het TISP, onder begeleiding van Miguel Verstrael, gestart met de make-over met de bedoeling de feest- en ontmoetingszaal een frisse aanblik te geven. Binnen enkele weken hopen ze in Mol-Sluis dan ook de traditionele wijkverenigingen maar ook externe egadigden in een fris en sfeervol interieur te kunnen ontvangen.

Hierbij houdt het echter niet op, want ook de zaalverlichting wordt nog volledig vernieuwd om alles nog meer in een modern jasje te steken. Later wordt ook werk gemaakt van isolatie, vernieuwen ramen en dies meer. Ook de brandveiligheid is een absolute prioriteit binnen dit project.

Ondertussen blijft de zaal in gebruik en maximaal toegankelijk, zodat het rijke dorps- en verenigingsleven minimale last ondervindt van al de geplande werkzaamheden.

Wie meer wil weten over de reeds afgelegde weg en de nog uit te voeren aanpassingen, kan de info-avond bijwonen op woensdag31 januari om 20 uur in zaal “De Buurting” in Mol-Sluis.

Bron: 
Yvo Geerts