Deelnemers dorpsteam Ginderbuiten gezocht voor traject ‘Veerkrachtige dorpen’

vrijdag, 19 februari, 2021

Het gemeentebestuur zoekt enthousiastelingen met een liefde voor Ginderbuiten die graag nadenken over de toekomst van dit gehucht. De oproep past in het traject ‘Veerkrachtige dorpen’. Heb je het gevoel dat het gehucht de laatste jaren veranderd is? Ken je je buren nog? Maak je je zorgen over het verkeer? Stel je dan kandidaat voor het dorpsteam. Samen met jou gaan we op zoek naar wat er leeft in Ginderbuiten en hoe we hiermee aan de slag gaan. Deelnemen kan door vóór 2 maart een e-mail te sturen naar onze medewerker dorpenbeleid marie.kerkhofs@gemeentemol.be of te bellen naar 0473 12 37 63. Laat in je bericht meteen weten wat je link is met het gehucht en wat je verwacht.

Met het traject ‘Veerkrachtige dorpen’ gaan het gemeentebestuur en de provincie Antwerpen samen met inwoners aan de slag om onze gehuchten ‘veerkrachtig’ te maken en nieuw leven in te blazen. Gompel was als eerste aan de beurt om te starten, nu volgt Ginderbuiten.

Wie zoeken we?

Inwoners met goesting, optimisme en enthousiasme om met hun gehucht aan de slag te gaan! Iedereen die een link heeft met Ginderbuiten kan meedoen. Grijp deze kans om zelf mee de dorpsontwikkeling te bepalen en een impact te hebben op wat er in Ginderbuiten gebeurt.

Wat houdt het in?

Tijdens het traject bepalen we doelen voor Ginderbuiten: wat willen we behalen? We bespreken de aanpak om deze doelen te bereiken. Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste informatie krijgen en de juiste mensen contacteren? Hoe krijgen we zo veel mogelijk inwoners enthousiast over het traject? Ten slotte werken we ook aan oplossingen voor eventuele problemen en versterking van wat goed loopt.

Wat verwachten we?

Als lid van het dorpsteam engageer je je om een aantal keer tijdens het traject te vergaderen. Een optimistische houding en veel goesting zijn belangrijke eigenschappen van deze ‘ambassadeurs’. Voorlopig schatten we dat het volledige project in Ginderbuiten, inclusief voor- en natraject, ongeveer anderhalf jaar in beslag zal nemen.

Hoe meedoen?

Meedoen kan door een e-mail te sturen naar marie.kerkhofs@gemeentemol.be of te bellen naar 0473 12 37 63. Laat weten wat je link is met het gehucht en wat je verwacht. We ontvangen je deelname graag vóór 2 maart.

Meer info: 
dienst samenlevingsopbouw
0473 12 37 63
Bron: 
SCHEPEN VOOR DORPSONTWIKKELING & SAMENLEVINGSOPBOUW LIEVE HEURCKMANS