Divine biedt specifieke hormoonmethode aan in België

Divine biedt specifieke hormoonmethode aan in België Foto: Divine
dinsdag, 13 december, 2022

Vicky Heylen van instituut Divine biedt als Belgische hormoonexpert de methode van de Nederlandse hormoon- en gewichtsexpert Fransisca Van den Bergh aan. De RESET JE HORMONEN METHODE. “Op de weg naar een gezonde levensstijl kan je je hormonen niet links laten liggen”, legt Vicky uit.

Vicky Heylen maakte de overstap van louter nagelstylliste naar body- en hormooncoach. “Tijdens de coronacrisis ontdekte ik dat ik me naast mijn schoonheidssalon graag nog meer wilde toespitsen op voeding en gezondheid. Hoewel iedereen daar de laatste tijd veel meer mee bezig is, hebben veel mensen toch nog last van overgewicht. In 2014 besloot ik om in mijn zaak met een afslankprogramma te starten. Hoewel ik veel mensen kon helpen naar een gezonder gewicht, voelde ik dat dit niet voldoende was. Ik ben er namelijk rotsvast van overtuigd dat hormonen, stress, mindset en beweging ook belangrijke thema’s zijn die aangepakt moeten worden”, legt Vicky uit.

“De interesse in hoe hormonen ons beïnvloeden komt vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf hormonale migrainepatiënt en heb in het verleden te maken gekregen met endometriose. Door deze klachten zelf te onderzoeken en aan te pakken is mijn interesse gegroeid en wil ik nu graag anderen helpen. Ik volgde als eerste in België de opleiding tot hormooncoach bij Fransisca Van den Bergh en heb ook een opleiding tot stresscoach achter de rug.”

Reset je hormonen-methode

“Ik bied nu zelf de Reset je hormonen-methode aan. Dit programma duurt tien weken en is ideaal voor vrouwen die last hebben van vermoeidheid, stemmingswisselingen, opvliegers, een onregelmatige cyclus, minder zin in seks, hoofdpijn, migraine of endometriose. Door te werken aan een gezonde levensstijl door voeding, suppletie, kruiden, mindset en beweging pakken we deze klachten aan en herleiden we ze samen tot een minimum.”

In het programma krijgen de deelnemende vrouwen meer informatie over hormonen en hoe ze werken. “Ik doe een hormonale analyse van elke klant die we nadien uitgebreid bespreken en tijdens het programma zien we elkaar vier keer tijdens een persoonlijke coachingsessie. Op die manier wil ik vrouwen helpen om opnieuw goed in hun vel te zitten en om zich zelfzeker en mooi te voelen. Zonder al die klachten die er zogezegd bijhoren, want dat is helemaal niet zo!”, sluit Vicky af.

Vanaf januari 2023 start ik met workshops in kleine groepjes. Deze workshops zijn bedoeld voor vrouwen die kennis willen maken met hormonen en de eerste handvaten willen krijgen naar een hormonale balans. “Wil jij meer weten over hoe hormonen werken en waarom hormonen uit balans kunnen zijn? Dan is deze workshop zeker iets voor jou” verteld Vicky.

Meer info: 
Bron: 
Divine body en nails