Fairtrade geschenkenbeurs op 7 en 8 december in Robianozaal school Rozenberg

maandag, 2 december, 2019

Op zaterdag 7 en zondag 8 december organiseert de wereldwinkelploeg de jaarlijkse Fairtrade geschenkenbeurs. Kom tussen 10 en 18 uur zeker langs in de Robianozaal van school Rozenberg, Rozenberg 2. Je vindt er mooie en lekkere cadeautjes voor jezelf, familie, vrienden,… én je steunt meteen ook de eerlijke handel in het Zuiden. In de gezellige zithoek kan je bij een hapje en een drankje rustig even pauzeren.

 

Al 30 jaar zetten de vrijwilligers van de wereldwinkel zich in om er een mooie en gezellige beurs van te maken. Telkens ontdek je er weer nieuwe dingen. Wie een fairtrade cadeau koopt, maakt bovendien niet alleen de ontvanger blij, maar ook de producent die hiervoor een eerlijke prijs krijgt. Met je aankoop zorg je dus voor minstens twee blije mensen!

 

Wat is eerlijke handel?

Eerlijke handel betaalt een eerlijke prijs: een prijs die rekening houdt met de aard van het werk, de geleverde inspanning en de koopkracht van de producent. Op basis daarvan en in onderhandeling met de producent legt eerlijke handel een fairtrade minimumprijs vast.

 

Bovenop de fairtrade minimumprijs ontvangen de producenten een fairtrade premie. De premie dient voor de sociale en economische ontwikkeling van de hele gemeenschap. Eerlijke handel betekent ook het creëren van correcte arbeidsomstandigheden voor boeren en arbeiders, sluit kinderarbeid uit en produceert met respect voor mens en milieu.

 

Meer info: 
dienst ontwikkelingssamenwerking
014 33 15 51
Bron: 
SCHEPEN VAN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HILDE VALGAEREN