Foodsavers Zuiderkempen zoekt en vindt weldoeners

Foodsavers Zuiderkempen zoekt en vindt weldoeners Foto: Foodsavers Zuiderkempen
donderdag, 2 maart, 2023

Tijdens de Week van de Vrijwilliger (dit jaar van 25 feb – 5 maart) gaat het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk samen met Radio 2 op zoek naar mensen die eens willen proeven van vrijwilligerswerk, maar misschien niet goed weten waar te beginnen, of die soms de drempel te hoog vinden om eens een kijkje te gaan nemen in een organisatie.
Foodsavers Zuiderkempen zet gedurende deze week ook haar deuren open voor vrijwilligers. Momenteel kan het project wekelijks rekenen op twee geëngageerde vrijwilligers die onze werking een warm hart toe dragen. Wij zijn hen daarom ook enorm dankbaar.

Foodsavers Zuiderkempen heeft via de website www.weldoeners.be vier toffe vacatures ter beschikking staan. Mensen kunnen solliciteren om gedurende 2 uren voedseloverschotten te sorteren, te registeren en klaar te maken voor sociale organisaties. Ook deze organisaties steunen op vrijwilligers. Zij verdelen de voedseloverschotten aan mensen in armoede door voedselbedeling, verwerking in een sociaal restaurant of ter beschikking stellen in een sociale kruidenier. Op die manier belanden de overschotten niet op de afvalberg maar krijgen zij alsnog een humane bestemming. Hierdoor heeft het project ook een ecologisch verhaal en reduceren we dagelijks heel wat CO² uitstoot.

Naast het werken met voedseloverschotten kunnen de weldoeners ook rekenen op een toffe babbel met onze medewerkers. Foodsavers Zuiderkempen ontvangt deze week minstens 3 nieuwe vrijwilligers en wie weet blijft er wel iemand plakken. Momenteel zijn 3 van de 4 vacatures ingevuld.

Hilsande Sels, coördinator van Foodsavers Zuiderkempen:
“Foodsavers Zuiderkempen is een lokaal voedseldistributie platform. We zamelen voedseloverschotten en -overproductie in bij supermarkten en producenten en verdelen dit voedsel bij sociale organisaties en kansengroepen in de regio Kempen. Hiermee worden mensen in voedselonzekerheid ondersteund.”

Meer info: Hilsande Sels – 0472 91 02 65 - hilsande.sels@dekringwinkelzuiderkempen.be

Bron: 
De Kringwinkel Zuiderkempen