Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Gratis geleid bezoek ‘De boekenwereld van de abdij van Postel’ op 14 januari

maandag, 8 januari, 2018

De Molse Gidsenkring neemt je op zondag 14 januari mee voor een geleid bezoek aan de boekenwereld van de abdij van Postel. De groep verzamelt om 14 uur aan het wit poortgebouw van de abdij, Abdijlaan. De deelname is gratis. Reserveren hoeft niet.

We brengen een bezoek aan de toonzaal van de bibliotheek. Miniaturen, wiegendrukken, Plantijndrukken en vele andere werken vormen de ‘Postelse Pracht’. De bibliotheek bevat een schat aan bijzondere boeken waaronder rijk geïllustreerde handschriften of miniaturen, wiegendrukken uit de 15de eeuw en uitzonderlijke drukken uit de 16de en 17de eeuw. Bij deze waardevolle collectie bevinden zich ook de polyglotbijbel van Plantijn en de 17de eeuwse atlas van Blaeu. Plantenboeken van Dodoens en Maria Sybilla Merian vormen de kers op de taart. De werken worden tijdens het bezoek op groot formaat geprojecteerd.

Meer info: 
dienst toerisme
Molse Gidsenkring
0486 79 05 50
014 33 07 85
Bron: 
SCHEPEN VOOR TOERISME KATHLEEN DECKX