Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Gratis infosessie tankslag op donderdag 18 januari in ’t Getouw

dinsdag, 9 januari, 2018

Op donderdag 18 januari organiseert het gemeentebestuur een gratis infosessie voor een nieuwe tankslag. Dit is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Deze infoavond vindt plaats van 20 tot 21.30 uur in de raadzaal van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Iedereen is welkom. Inschrijven is niet nodig.

Tijdens deze infosessie kom je te weten hoe de samenaankoop in zijn werk gaat en wat er juist gebeurt als je je tank laat saneren.

Milieurisico

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas laten hun oude stookolietanks in de grond zitten. Vaak laten ze na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Toch zijn hier grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Gezamenlijk saneren

Bedoeling is dat we de stookolietanks gezamenlijk saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, maar we kunnen ook de prijs drukken door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen.

Samenaankoop

De samenaankoop gaat begin 2018 van start zodat de eerste werken kunnen plaatsvinden in het voorjaar van 2018. Wil je alvast inschrijven voor de tankslag? Vul dat het e-formulier in op onze website www.gemeentemol.be > e-loket > tankslag, inschrijving.

Meer info: 
duurzaamheidsambtenaar
0472 51 93 50
Bron: 
SCHEPEN VOOOR MILIEU PETER VAN ROMPAEY