Grote jaarlijkse opkuisbeurt begraafplaatsen vanaf maandag 5 december

dinsdag, 22 november, 2022

Grote jaarlijkse opkuisbeurt begraafplaatsen vanaf maandag 5 december

 

Op maandag 5 december start de groendienst met de grote jaarlijkse opkuisbeurt van de begraafplaatsen. Naar aanleiding van Allerheiligen op 1 november, de dag waarop we onze overledenen herdenken, plaatsten velen onder ons bloemen op de graven. Na een periode van een maand zijn de meeste bloemen verwelkt en staat de begraafplaats er slordig bij. Daarom verwijderen gemeentearbeiders alle verwelkte planten en bloemstukken van de graven. Natuurlijk blijven planten in goede staat staan. Mensen die absoluut zeker willen zijn dat hun bloemstukken of planten niet worden opgeruimd, vragen we om deze voor 5 december zelf te verwijderen.

> Verwijderen chrysantenhouders

Vanaf 5 december worden ook de chrysantenhouders, eigendom van het gemeentebestuur, door onze diensten verwijderd. Nabestaanden die de chrysantenhouders zelf verwijderen, plaatsen deze terug in de verzamelbak aan de ingang van de begraafplaats. Zo kunnen de chrysantenhouders ook de komende jaren hergebruikt worden.

> Afsluiten waterkraantjes

Daarnaast worden op de begraafplaatsen ook alle waterkraantjes buiten verwijderd en de waterleiding afgesloten zodat deze niet kunnen bevriezen. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden deze ongeveer 14 dagen voor Pasen weer opengezet.

Meer info: 
groendienst
014 33 07 37
Bron: 
SCHEPEN VOOR BEGRAAFPLAATSEN FREDERIK LOY