Handwerktafel en Repair Cafe in Balen

donderdag, 5 april, 2018

Handwerktafel en Repair Café in Balen

Transitie Mol en Balen organiseert op 22 april van 14u tot 17u de 12de editie van het Repair Café in Balen en Mol. Elektriciens, naaisters, ict'ers, en andere handige Harries en Henriettes staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle kleine reparaties.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In zaal 't Getouw te Mol draait op 8 oktober alles om repareren. Tussen 14u en 17u Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven.

We organiseren ook een HANDWERKTAFEL waar iedereen met zijn brei-, haak- en andere handwerk terecht kan om samen te handwerken en tips en ideeën uit te wisselen. Iedereen is welkom!

Praktische info

Wanneer: zondag 22 april van 14u tot 17u
*
Waar: De kruierie in Balen gratis inkom.
*
Organisatie: Transitie Mol en Balen in samenwerking met MARBOL
*
Contact: Peter Zimmerman 0473756587

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Transitie Mol en Balen bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Transitie Mol en Balen organiseert op regelmatige basis een Repair Café organiseren in Mol en Balen. Nieuws en data vindt u steeds op [ http://www.transitiemolenbalen.be/ | www.transitiemolenbalen.be ]

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Hans: "Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken. "

Meer info: 
Transitie Mol en Balen
Bron: 
Transitie Mol en Balen