Herbruikbaar drinkbekerconcept bij sportevenementen

Herbruikbaar drinkbekerconcept bij sportevenementen Foto:
vrijdag, 11 augustus, 2023

deSter en RAFC introduceren een herbruikbaar drinkbekerconcept, baanbrekend op het gebied van duurzaamheid bij sportevenementen

Antwerpen, België, 10 augustus 2023 - deSter, marktleider op gebied van innovatieve oplossingen voor de luchtvaart- en cateringindustrie, is erg fier om haar baanbrekende samenwerking met Royal Antwerp Football Club (RAFC) aan te kondigen en zo een nieuw tijdperk van duurzaamheid bij sportevenementen te introduceren. Samen presenteren ze met trots het concept van herbruikbare drinkbekers, dat op 11 augustus 2023 zijn debuut maakt tijdens de voetbalwedstrijd in het stadion van RAFC. Dankzij deze samenwerking kunnen voetbalfans genieten van hun drankjes in milieuvriendelijke herbruikbare bekers. Een aanzienlijke bijdrage aan een meer duurzame en milieubewuste ervaring tijdens wedstrijden.

RAFC erkent de noodzaak om plastic afval van eenmalig gebruik tegen te gaan en verkoos deSter om een eco-bewuste oplossing te introduceren: een herbruikbare drinkbeker die een circulaire economie bevordert. Deze bekers worden met trots geproduceerd in Hoogstraten, België en garanderen een uitzonderlijke kwaliteit terwijl de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt.

Vanaf 11 augustus worden drankjes in het stadion geserveerd in deze herbruikbare bekers met statiegeld. Wanneer fans hun lege bekers na consumptie terugbrengen naar de bar, krijgen ze hun waarborg terug.

Stef Van de Perre, President en Managing Director bij deSter, is erg enthousiast over de samenwerking: "We zijn verheugd om samen met RAFC de weg vrij te maken voor een meer duurzame en milieuvriendelijke ervaring voor voetbalfans. Herbruikbare producten zijn de nieuwe standaard en we zijn trots op onze hoogwaardige beker waar veel fans keer op keer van zullen genieten."

Kris Onghena, COO van RAFC, steunt het initiatief en verklaarde: "Deze samenwerking is een betekenisvolle stap naar een groenere toekomst voor sportevenementen. We geloven dat we door gezamenlijke inspanningen positieve verandering in onze voetbalcommunity en daarbuiten kunnen inspireren.”

De samenwerking tussen deSter en RAFC markeert een belangrijke mijlpaal in de reis van de sport- en evenementenindustrie naar duurzaamheid. In de toekomst zal het concept verder evolueren met plannen om een gestroomlijnd retourproces mogelijk te maken, waarbij het statiegeld automatisch wordt terugbetaald aan de bankkaart via de RFID-chip die nu reeds in de bekers werd voorzien. Na consumptie, kunnen de fans dan hun lege bekers deponeren in de "slimme vuilnisbakken” die rond het stadion zijn geplaatst. Deze bakken detecteren automatisch de teruggebrachte bekers en koppelen ze aan de bankkaart van de persoon die het statiegeld heeft betaald: een eerlijk, ultrasnel en probleemloos terugbetalingsproces.

Samen leiden deSter en RAFC de weg naar een groenere en duurzamere toekomst voor sportevenementen. Het concept van herbruikbare drinkbekers verbetert niet alleen de wedstrijdervaring voor fans, maar geeft ook een krachtig voorbeeld aan andere sportclubs en industrieën om hetzelfde pad van milieubewustzijn te volgen.

www.dester.com

Meer info: 
Bron: 
deSter