Hoe wil ik morgen wonen als ouder wordende Mollenaar?

dinsdag, 22 november, 2022

Op maandag 28 november van 9.30 tot 11.30 uur organiseert de seniorenraad een brainstorm over de behoeften van medioren en senioren naar betaalbare en kwalitatieve woonoplossingen. Hiernaast wordt er ook bekeken of je interesse hebt om een engagement op te nemen in een groep die mee kansen creëert voor de grotere groep van ouderen. Heb jij ideeën over hoe jij zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en betaalbaar zou willen wonen in een groen Mol? Kom deze dan zeker delen tijdens deze voormiddag in het lokaal dienstencentrum, Jacob Smitslaan 28.

 

Momenteel loopt het ouderenbehoeftenonderzoek en het project 'Ademruimte in MooiMol'. Beide projecten geven ons meer informatie over woonwensen van ouderen.

 

Volgens de laatste voorspellingen moeten we tegen 2040 onderdak bieden aan 2.000 extra gezinnen. Zowel de kleiner wordende huishoudens als de oudere inwoners hebben nood aan kleine aangepaste woongelegenheden vlakbij voorzieningen zoals winkels, dokterspraktijken en het openbaar vervoer. Dit wil zeggen dat er nood is aan bijkomende woonruimte waardoor we dus slim moeten renoveren en bouwen.

 

Meer info: 
Seniorenraad
014 33 15 97
Bron: 
SCHEPEN VOOR SENIOREN LOTTE VREYS