Info-Mol

Zilvermeer opent feestelijk het toeristisch seizoen 2023

 
00:00
Zilvermeer opent feestelijk het toeristisch seizoen 2023 Foto: Provincie Antwerpen
woensdag, 22 maart, 2023

Zaterdag 1 april en zondag 2 april, Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

Op zaterdag 1 en zondag 2 april gaat het nieuwe toeristisch seizoen van start op Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol.
Dat moet gevierd worden. Kom tijdens het openingsweekend de diverse attracties gratis ontdekken. Speel een partijtje minigolf of leef je uit op onze go-carts. Wil je liever ronddobberen op het water? Ontdek dan de waterfietsen en roeiboten.
Schep voorjaarsplezier (en een bolletje ijs) tijdens de feestelijkheden op zondag 2 april

Programma Mollenrit 2023

 
00:00
Programma Mollenrit 2023 Foto: Mollenrit
woensdag, 22 maart, 2023

Programma Mollenrit 2023

Galaxy Studios ft Hogeschool UCLL

 
00:00
zaterdag, 18 maart, 2023

Primeur: hogeschool zet grootste opnamestudio van Europa in als lesgever

UCLL-studenten luisteren naar audio-specialisten in Galaxy Studios
MOL - De toekomst van audio binnenwandelen? Dat doen de 120 studenten Creative Media Management aan de UCLL letterlijk als ze de Galaxy Studios in Mol bezoeken. In deze meest technologische geluidsstudio van Europa krijgen de studenten les van topreferenties uit de audiowereld. Daarmee sluit de hogeschool een unieke samenwerking af. Coördinator en lector Dave Seré: “We geven een stukje opleiding uit handen. Voor onze studenten is dit een uitgelezen kans om les te krijgen van enkele grote namen uit de industrie én zelf de handen uit de mouwen te steken in een state-of-the-art-omgeving.”

Help Brandwonden Kids vzw schenkt Mechelse scholen brandwondenpreventiedozen

Help Brandwonden Kids vzw schenkt Mechelse scholen brandwondenpreventiedozen Foto: Yvo Geerts
zondag, 12 maart, 2023

Jaarlijks lopen honderden kinderen zware brandwonden op. Zij worden intensief verzorgd in de verschillende brandwondencentra in België.

In samenwerking met de sociale diensten van de brandwondencentra en Stichting Brandwonden, ondersteunt Help Brandwonden Kids vzw (HBK) kinderen van 0 tot 18 jaar.

HBK zorgt voor:
- financiële ondersteuning van brandwondenpatiëntjes en hun gezin.
- het bevorderen van de re-integratie in de maatschappij
- steun aan brandwonden- en revalidatiecentra
- brandwondenpreventie

In het kader van brandwondenpreventie hebben 21 Mechelse scholen het gewenste preventiemateriaal ontvangen.
Het betreft op hun niveau uitgewerkt lesmateriaal voor kleuters en leerlingen van de 2de graad (3de en 4de leerjaar).

Kempense Golf zet deuren weer open voor groot publiek

 
00:00
donderdag, 9 maart, 2023

Ongetwijfeld hebt u van vrienden of kennissen al eens enthousiaste verhalen over golf gehoord. Wilt u zelf eens van dichtbij meemaken waarom iedereen zo enthousiast is over golf? Dan biedt de Kempense Golf Club u op de jaarlijkse opendeurdag daarvoor een geweldige mogelijkheid. In een ontspannen en
gezellige ambiance laten wij iedereen graag kennismaken met alle facetten van deze prachtige sport en met de mooie en professionele accommodatie van onze club.

59ste Zuidkempense Pijl start op het Zilvermeer

 
00:00
donderdag, 9 maart, 2023

Zondag 19 maart, 13.30 uur, Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

Zondag 19 maart is een hoogdag voor de wielersport in Mol.
Om 13.30 uur wordt het startschot gegeven voor de 59ste Zuidkempense Pijl aan het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.
Wielrennen kent in Mol een rijke traditie.
Al in 1961 werd de eerste Zuidkempense Pijl georganiseerd.

Zo’n 25 ploegen vertrekken op het Zilvermeer voor de Zuidkempense Pijl - Grote Prijs Wilfried Peeters. Zowel eliterenners zonder contract als beloftes komen aan de start. Het peloton komt omstreeks 17 uur aan bij café ’t Smetje.

Aantal weekendongevallen zit opnieuw op peil van 2016 en dat is slecht nieuws

Aantal weekendongevallen zit opnieuw op peil van 2016 en dat is slecht nieuws Foto: Kabinet van de Gouverneur
donderdag, 9 maart, 2023

EDEGEM – Gouverneur Cathy Berx bracht vanmiddag de WODCA-resultaten van 2022 en dat was allesbehalve een goednieuwsshow. In vergelijking met 2021 telde men dubbel zoveel dodelijke slachtoffers en bleef het aantal zwaargewonden gelijk. Maar 2021 is – herinner corona – niet echt een referentiejaar.

Daarom werden de cijfers van de voorbije tien jaar onder de loep genomen. Daarbij stelde men vast dat het aantal weekendongevallen tijdens de WODCA-uren (vrijdag- en zaterdagnacht tussen zaterdag 22 en 6 uur) vorig jaar 454 bedroeg. Daarmee zit men op het peil van 2016 en dat is echt geen goed nieuws. Omdat de cijfers op zich dus niet echt veel indruk blijken te maken op hardleerse chauffeurs, werden ze dit keer gekoppeld aan een bezoek aan RevArte, het ziekenhuis in Edegem.

Groen licht voor het groenste GLB ooit

dinsdag, 7 maart, 2023

De Vlaamse regering heeft, op herhaaldelijke vraag van CD&V, besloten het Gemeenschappelijk landbouwbeleid ter uitvoering te brengen.

Het Vlaamse strategisch plan ter uitvoering van het gemeenschappelijk landbouwbeleid werd reeds begin december van vorig jaar door de Europese commissie goedgekeurd. Meteen daarna heeft bevoegd minister Jo Brouns de uitvoeringsbesluiten ter goedkeuring voorgelegd aan de Vlaamse regering. Nu heeft die Vlaamse regering, nadat nu ook Open VLD zich bij de vraag van CD&V aansloot, die uitvoeringsbesluiten goedgekeurd.

Het geheime leven van de krak van Molderwood

dinsdag, 7 maart, 2023

Het nieuwe boek van Joep Soete uit Dessel is verschenen

Op vrijdag 3 februari is het nieuwe boek 'Het geheime leven van ‘de krak van Molderwood’ - Opmars of teloorgang' van Joep Soete verschenen. Deze thriller wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Finish voert strijd tegen waterschaarste op

 
00:00
Finish voert strijd tegen waterschaarste op Foto: Finish
dinsdag, 7 maart, 2023

Belg verbruikt thuis twee keer meer water dan nodig
Waterschaarste is geen exclusief probleem van ontwikkelingslanden meer. Ook België is kwetsbaar, en dat ligt meer aan ons gedrag, dan aan de klimaatverandering. Hoog tijd om mensen daarvan bewust te maken, vindt de marktleider in vaatwasmiddelen Finish. Het goede nieuws: een kleine collectieve inspanning kan al heel groot verschil maken. In 2023 bouwt Finish zijn campagnes op deze insteek verder uit, in samenwerking met de water-ngo Join For Water.

Pagina's