Info-Mol

Hinder door snoeiwerken in verschillende straten vanaf 23 februari

woensdag, 21 februari, 2018

Vrijdag 23 februari start de groendienst met het snoeien van bomen in verschillende straten. Dit zorgt lokaal voor hinder. Tijdens de werken wordt meestal een hoogtewerker ingezet die de straat gedeeltelijk of volledig in de breedte inneemt. Hierdoor geldt tijdelijk beurtelings verkeer of een doorgangsverbod ter hoogte van de verplaatsende werf. Voor je eigen veiligheid en die van de werklieden vragen we om de signalisatie te respecteren. De woningen blijven bereikbaar. Er wordt onder andere gesnoeid in: Katerat, Pastoor Vaesstraat, Balen-Neetlaan, Keirlandse Zillen, Egelsvennen, Blekestraat, Hoogeind hoek Keikenstraat, Wezel tussen Schaapsbeemdenweg en Lariëndijkweg.

 

Prijzen en voorwaarden tankslag gekend. Inschrijven kan nog!

woensdag, 21 februari, 2018

De prijzen en voorwaarden van de tankslag die het gemeentebestuur organiseert, zijn gekend. Door gezamenlijk tanks te saneren, konden we betere voorwaarden bedingen bij de erkende saneerders. De stuurgroep beoordeelde de verschillende offertes en besliste om met Sun Calor bvba in zee te gaan. Schreef je nog niet in en ben je alsnog geïnteresseerd? Contacteer dan de kozen saneerder. De prijzen en voorwaarden zijn heel het jaar geldig. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/tankslag.

 

Gratis voordracht over leven met partner met dementie op vrijdag 23 februari

woensdag, 21 februari, 2018

Op vrijdag 23 februari organiseert Alzheimer Liga regio Mol een gratis voordracht over het leven met een partner die dementie heeft. Je bent welkom van 19 tot 21 uur in Woonzorgcentrum De Witte Meren, Collegestraat 69. Een vrouw komt getuigen over het leven met haar man met dementie. Over wat het doet met je leven, met je ik en met je gezin, wat je ervan leert en hoe de samenleving en je vrienden er mee omgaan. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

 

Eenrichtingsverkeer blijft behouden in wijk Centrum West

woensdag, 21 februari, 2018

Op basis van de resultaten van de enquête en onze eigen bevindingen heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in Centrum West te behouden voor de toekomst. Meer dan drie vierde van de buurtbewoners wil het eenrichtingsverkeer behouden. Het eenrichtingsverkeer verhoogt vooral de fietsveiligheid, zo stelt 58% van de buurtbewoners. De vrijgekomen ruimte laat toe om meer groen te voorzien in de buurt en de woon- en verblijfskwaliteit te verbeteren. Beide bekommernissen kwamen als zeer belangrijk naar voor tijdens het participatietraject dat samen met de buurt werd afgelegd.

Fotograaf Gie Knaeps stelt tentoon in Cultuurcentrum ’t Getouw vanaf 25 februari

woensdag, 21 februari, 2018

Vanaf zondag 25 februari tot en met zondag 25 maart stelt fotograaf Gie Knaeps, bekend van onder meer Humo, tentoon in de Exporuimte en de Gangmakers van Cultuurcentrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken op maandag en dinsdag van 9 tot 16 uur, van woensdag tot vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Gie Knaeps is elke week aanwezig van woensdag tot en met zondag tussen 14 en 18 uur.

 

Gespreksavond met de Vlaamse Bouwmeester: ‘Hoe maken we in Mol ruimte voor mens en natuur?’

woensdag, 21 februari, 2018

Alle inwoners zijn woensdagavond 28 februari om 19 uur welkom op een boeiende gespreksavond in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol. Die avond ontvangen we de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck en ruimtelijk planner Guy Vloebergh van Omgeving. Het centrale thema van de avond luidt: ‘Hoe maken we in Mol ruimte voor mens en natuur?’.

Workshop ‘creatieve me-time’ voor kankerlotgenoten op 5 maart

woensdag, 21 februari, 2018

Op maandag 5 maart kunnen kankerlotgenoten deelnemen aan de workshop ‘Creatieve me-time’. Ben je creatief aangelegd? Hou je van een gezellige namiddag met mensen die jou begrijpen? Twijfel dan niet en kom om 13 uur naar de vergaderzaal van sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Samen maken we kersenpitkussentjes en leuke originele theelichthouders. Breng gerust gezelschap mee. De deelname is gratis. Inschrijven kan tot en met 1 maart. Vergeet in je mail niet te vermelden met hoeveel personen je komt. Het einde is voorzien om 16.30 uur. De activiteit wordt georganiseerd door enkele leerlingen van Rozenberg S.O. welke past binnen de opmaak van hun eindwerk (GIP), in samenwerking met het Mols Comité Kom op tegen Kanker/LotinCo.

 

Wat betekent het geothermieproject voor handelaars en ondernemers?

dinsdag, 20 februari, 2018

In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert EANDIS op maandagavond 12 maart een informatieavond over het geothermieproject. Deze informatieavond richt zich op alle handelaars en ondernemers uit onze gemeente.

Castelsebaan op zaterdag 24 februari afgesloten voor kappen bomen

dinsdag, 20 februari, 2018

Op zaterdag 24 februari is de Castelsebaan, gedeelte tussen Europawijk en Retiebaan, tussen 8 en 18 uur afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Een omleiding is voorzien via Europawijk richting Retiebaan. Van zodra de werken afgerond zijn, wordt de rijbaan terug opengesteld. De maatregelen zijn nodig om de veiligheid te garanderen tijdens het kappen van dertien bomen langs de Castelsebaan.

 

Ontdek Grabbelpasprogramma paasvakantie in Uit in Mol for Kids maart-april!

dinsdag, 20 februari, 2018

Eind februari wordt in elke Molse kleuter- en lagere school de vrijetijdskrant Uit in Mol for Kids maart-april verdeeld. Zorg dat je een exemplaar ontvangt, want hierin vind je ook alle grabbelpasactiviteiten voor de paasvakantie. Of download het programma via www.gemeentemol.be/grabbelpas. Maak alvast je keuze uit het aanbod, want op maandag 12 maart starten de online inschrijvingen.

 

Ga je niet in Mol naar school of wil je een extra exemplaar? Ga dan langs bij één van volgende locaties:

Pagina's