Info-Mol

Niet-Belgen die willen stemmen moeten registreren voor 31 juli

vrijdag, 18 mei, 2018

Ook niet-Belgen kunnen hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Ze moeten hiervoor aan enkele voorwaarden voldoen én zich registeren voor 31 juli om hiervoor in aanmerking te komen. De bevolkingsdienst bekijkt alle individuele situaties van niet-Belgen in onze gemeente en schrijft hen persoonlijk aan. In de brief lezen ze hoe ze zich kunnen registreren om hun stem uit te brengen.

VBS De Toren uit Mol Achterbos op bezoek bij de imker

VBS De Toren Achterbos Foto: Yvo Geerts
vrijdag, 18 mei, 2018

Alle leerlingen van klas L4 van Juff. Brigitte wilden alles weten oven honing en de bijtjes en brachten een bezoek aan een imker.
Alles is daar netjes van naaldje tot draadje uitgelegd door imker Staf Maes , ook mochten zij helpen bij het slingeren van de verse honingraden en als beloning mocht iedereen proeven van de lekkere honing.

N-VA Mol kiest voor vernieuwing, verjonging én ervaring.

donderdag, 17 mei, 2018

De leden van N-VA Mol keurden woensdagavond de lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober goed. Hiermee wordt de verkiezingscampagne voor N-VA Mol op gang getrapt.

'Op Bart Duchateau na, die de lijst wel zal blijven steunen, hebben alle huidige gemeenteraads- en OCMW-raadsleden zich opnieuw kandidaat gesteld. Hierdoor gaat er geen kennis of ervaring verloren', zegt lijsttrekker André Verbeke, die voor de burgemeesterssjerp gaat. 'Er staan ook 15 nieuwkomers van alle leeftijden op de lijst, elk met hun eigen bijdrage aan de partij in hun kennisdomein.'

Gratis spelnamiddag op 23 mei op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

woensdag, 16 mei, 2018

Heb jij speelvogels in huis? Kom dan op woensdag 23 mei tussen 13 en 17 uur met je kind(eren) naar de gratis spelnamiddag op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2. Peuter- en kinderplezier verzekerd met kindergrime, kinderyoga, volksspelen, tattoo, meditatie, voorlezen, shakeracer, doolhof, kleurwedstrijd, speeltuin en wereldwinkelproducten. Schrijf je voor 20 mei in via de dienst opvoedingsondersteuning. Kinderen mogen gratis naar binnen met maximum twee volwassenen. Deze activiteit past in de Week van de Opvoeding die loopt van 16 tot 23 mei.

Nieuwkomers wegwijs dankzij project ‘Het kompas’

woensdag, 16 mei, 2018

Inschrijven bij een ziekenfonds, afsluiten van verzekeringen, zoeken van kinderopvang, afspraken maken bij een dokter, de zoektocht naar een geschikte woning,… Voor anderstalige nieuwkomers die in onze gemeente komen wonen, is het niet eenvoudig. Daarom start het OCMW met het project ‘Het kompas’. Vanaf 23 mei staan elke woensdag van 9 tot 12 uur vrijwilligers klaar in het zaaltje boven Bistro Apollon, Sint-Apollonialaan 198, om nieuwkomers met vragen wegwijs te maken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor Ginderbroek kermis van 21 tot en met 29 mei

woensdag, 16 mei, 2018

Vanaf maandag 21 tot en met zondag 29 mei geldt in Ginderbroek een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen voor de kermis, avondmarkt, muziekoptredens en straatspelen. Een omleiding is voorzien.

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen worden ingevoerd:

Monitoren gezocht voor begeleiden activiteiten Grabbelpas zomervakantie

woensdag, 16 mei, 2018

De jeugddienst zoekt monitoren voor het begeleiden van activiteiten van Grabbelpas tijdens juli en augustus. Word jij dit jaar 17 of ben je jonger dan 25 jaar en studeer je nog? Dan kom je in aanmerking. Interesse? Contacteer de jeugddienst via 014 33 05 30 of vul het e-formulier in op www.gemeentemol.be. Je beleeft vast veel plezier en krijgt er ongetwijfeld nieuwe vrienden bij.

Ook op pinksterzondag 20 mei iedereen welkom op dieren- en boerenmarkt

woensdag, 16 mei, 2018

Ook met Pinksteren, 20 mei, gaat de dieren- en boerenmarkt door op zondag. Je vindt de standhouders tussen 8 en 12 uur op het Rondplein, in de Corbiestraat en de Boerenkrijgstraat. Zowel professionele handelaars als gelegenheidsverkopers bieden er konijnen, vissen, knaagdieren,… te koop aan. Maar je vindt er ook fruit en groenten, bloemen en planten. Elke week lokt deze markt heel wat bezoekers uit binnen- en buitenland.

Gemeente- en OCMW-diensten gesloten op maandag 21 mei

woensdag, 16 mei, 2018

Prinsheerlijk cruisen met een eTuktuk

eTuktuk Foto: Kempens Landschap
woensdag, 16 mei, 2018

Eind mei start nieuwe beleving in het Merodegebied en de Zuiderkempen

Door de inspanningen van het gemeentebestuur van Laakdal en Kempens Landschap vzw wordt de voormalige stoomzagerij in Laakdal een bruisende site. Deze parel van industrieel erfgoed wordt omgetoverd tot een toeristische onthaalpoort. Met acht eTuktuks kan je vanaf eind mei vanuit de stoomzagerij op een milieuvriendelijke manier het platteland van de Merode verkennen. Het project wordt financieel ondersteund door LEADER Kempen Zuid.

Pagina's