Info-Mol

Armonea zet strategische stap met overname vestiging Klein Veldekens in Geel

maandag, 25 september, 2023

Geel, 25 september - Armonea, een toonaangevende speler in de Belgische zorgsector, kondigt met trots de overname aan van de vestiging Klein Veldekens, gevestigd in Geel, eerder behorende tot de groep Astor.

De overname van Klein Veldekens benadrukt de voortdurende groei en toewijding van Armonea aan het bieden van uitstekende zorg en dienstverlening aan haar bewoners en hun families. Met deze aanwinst wordt de Armonea-familie verder versterkt en breiden we ons zorgaanbod uit in de regio Geel. We beheren niet alleen het Woonzorgcentrum, maar ook een Centrum voor Kortverblijf, een Groep van Assistentiewoningen, een Dag- verzorgingscentrum en het Lokaal Dienstencentrum van Geel.

Moderne kunstenaars laten zich inspireren door Jakob Smits in De Warande

 
00:00
zondag, 24 september, 2023

Edwin MARIËN

TURNHOUT – In de negentiende eeuw sprak het ongerepte Kempenland tot de verbeelding van schrijvers en kunstenaars. Schrijvers zoals Hendrik Conscience creëerden een geromantiseerd beeld van de oude Kempen en haar bewoners: idyllisch, vroom, trouw, werkzaam, honkvast … Ook Jakob Smits werd erdoor aangetrokken.

Zijn thema’s, zoals landschap, religie en mystiek, moeder en kind, identiteit en heimat zijn erg universeel en nog steeds relevant. De tentoonstelling ZANDGROND in De Warande in Turnhout gaat na hoe die thema’s tot op vandaag doorwerken in de beeldende kunsten, in de Kempen, maar ook ver daarbuiten.

Septemberverklaring

 
00:00
zondag, 24 september, 2023

In voorbereiding

Fietsers reden fietsostrade F105 in van Herentals over Olen, Geel en Mol naar Balen

 
00:00
Copywrite RTV Foto: RTV
zaterdag, 23 september, 2023

Edwin Marien

BALEN – Vanochtend vond de feestelijke opening plaats van de fietsostrade tussen Herentals en Balen. Een fietskaravaan vertrok aan fietsbrug ’t Vlietje in Herentals. Wie wou kon aansluiten aan het station van Mol, Statieplein 1. De aankomst was aan het station van Balen. Na een toespraak trakteerde de provincie Antwerpen alle fietsers op een pakje friet en een ijsje.

De F105 neemt je mee langsheen spoorlijn 15, Antwerpen-Hasselt. Je fietst op dit traject over negen fietsbruggen en door twee fietstunnels via Herentals, Olen, Geel, Mol richting Balen. Een fietsostrade die maar liefst 400 bedrijven, 160 scholen en tal van verenigingen met elkaar verbindt.

Kiwanis Geel steunt goede doelen

Kiwanis Geel steunt goede doelen Foto: Yvo Geerts
maandag, 18 september, 2023

--op de foto vlnr. Patrick Luts - Gerard Husson HBK - Patrick Derdaele - Thomas Monnens - Koen Deferme - Erik Theunis - Dirk Maes - Yvan Nicasi en Raf van Dijck

Het voorbije weekend organiseerde Kiwanis Geel een Charity Golf op het golfterrein van Steenhoven Country Golf te Postel.
Een van de doelstellingen van Kiwanis is het welzijn van kinderen. Help Brandwonden Kids vzw uit Mol was een van de 3 goede doelen.

Voorzitter Patrick Luts samen met enkele Kiwanis-leden en sponsors overhandigden met veel genoegen een cheque van 3000€ aan de aanwezige bestuursleden van Help Brandwonden Kids.

Te veel mislukte jeugd op Come as you are editie 2023

 
00:00
zondag, 17 september, 2023

Zat, geen licht op de fiets en sommige kunnen niet eens meer hun moeke bellen. Ok het was ergens rond 4 uur in de ochtend of zo. Je bent m.i. verplicht om zo af en toe een spiegel voor je te houden. Was ik toen anders? Openluchtbal Millegem: de vriendin van ne maat hare Monkey gepikt en ja blijven slapen bij dien maat ...hmm (stop geen details meer...)

Hij ligt gewoon in de kant. Kunt ge nog rechtstaan en pissen? Maar dat is blijkbaar geen criterium meer om 112 te bellen, beweegt hij nog! Dat is volgens voorbijgangers het criterium om den ambulance te bellen.

Mol koploper in Vlaanderen op Open Bedrijvendag

Mol koploper in Vlaanderen op Open Bedrijvendag Foto: Gemeente Mol
vrijdag, 15 september, 2023

Mol koploper in Vlaanderen op Open Bedrijvendag, dementiecabaret in Ten Hove

MOL – Vanmorgen werden alle deelnemers aan Open Bedrijvendag voorgesteld aan het grote publiek. Met veertien bedrijven is de gemeente Mol het best vertegenwoordigd van alle Vlaamse gemeenten. Open Bedrijvendag vindt plaats op zondag 1 oktober tussen 10 en 17 uur. Dan kom je op plaatsen waar je anders nooit geraakt.

Lieve Heurckmans (CD&V, links vooraan op de foto), schepen voor lokale economie: ‘De veertien deelnemers vormen samen een mooi staal van de enorme diversiteit aan bedrijvigheid in onze gemeente. Zo tellen we zowel een groot productiebedrijf als een aantal kleine ambachtelijke spelers onder de deelnemers.’

Blauwalg in kanaal Dessel-Kwaadmechelen: verbod op zwemmen, surfen, duiken en waterskiën

vrijdag, 15 september, 2023

In het kanaal Dessel-Kwaadmechelen ter hoogte van Sas 4 werden blauwalgen waargenomen. Omdat de drijflaag in een recreatiezone ligt en er ernstige gezondheidsrisico’s zijn bij contact met de bacteriën, adviseert het Departement Zorg en Gezondheid om langeafstandszwemmen, surfen, duiken en waterskiën te verbieden. Burgemeester Wim Cayers vaardigt dan ook een tijdelijk recreatieverbod uit.

Het verbod geldt tot het uitdrukkelijk wordt opgeheven. Wie met de huid in contact komt met blauwalg, moet zich zo vlug mogelijk douchen of afspoelen. Bij huidirritatie of misselijkheid consulteer je best de huisarts.

Vlaams geld voor één van de grootste CCS-projecten in Europa

 
00:00
vrijdag, 8 september, 2023

In de Antwerpse haven pionieren BASF Antwerpen, Air Liquide en Fluxys met innovatieve technologie om CO2 afkomstig van installaties af te vangen en op te slaan. Air Liquide voorziet samen met de Haven van Antwerpen-Brugge en Fluxys de infrastructuur om CO2 lokaal te transporteren, vloeibaar te maken, tijdelijk op te slaan en tot slot te verschepen. De investering kan op termijn leiden tot een reductie van 30% van de uitstoot van de Vlaamse basisindustrie en 13% van de totale Vlaamse uitstoot. Minister van economie en innovatie Jo Brouns: “Dit is zonder meer één van de belangrijkste klimaatinvesteringen ooit in Vlaanderen. De grootste chemiecluster van Europa zet zich hiermee aan het front van de klimaattransitie.”

Leerlingen stemmen als Europees minister

Leerlingen stemmen als Europees minister Foto: Provincie Antwerpen
dinsdag, 5 september, 2023

Geven jongeren de voorkeur aan strips en boeken of laptops en tablets?
Leerlingen stemmen als Europees minister over een wetsvoorstel in het Suske en Wiske Museum

Van 5 tot 15 september trekt Europa Direct provincie Antwerpen met haar EUropa Xpert-workshop naar het Suske en Wiske Museum in Kalmthout. Hier combineren de jongeren de EU met strips: naast de EUropa Xpert workshop staan er ook een Striptoer en het Eurovisiestripfestival op het programma. De deelnemende scholen komen uit Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Schoten, Stabroek, Wuustwezel en Zandvliet. De EUropa Xpert-workshops strijken later dit schooljaar nog op tien andere locaties neer.

Pagina's