Info-Mol

Maak een mooi bloemstuk voor Allerheiligen op vrijdag 26 oktober

vrijdag, 19 oktober, 2018

Op vrijdag 26 oktober is elke enthousiaste bloemenliefhebber welkom om een bloemstuk voor Allerheiligen te maken. Van 13.30 tot 16.30 uur gebruiken we onze creativiteit om er iets moois van te maken in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Je mag eigen bloemen en planten die voorradig zijn gebruiken en betaalt dan 10 euro. Werk je liever met eigen bloemen en planten? Dan betaal je maar 5 euro.

Help Tabloo uitwerken tot een succesvol centrum over radioactief afval!

vrijdag, 19 oktober, 2018

Voorjaar 2022 opent een gloednieuw centrum over het beheer en de berging van radioactief afval: Tabloo. De grote lijnen van dit educatief project staan al vast, maar NIRAS en partnerschappen STORA (Dessel) en MONA (Mol) zoeken nog enthousiaste creatievelingen om de deelprojecten uit te werken. Ontdek welke rol jij in het verhaal kan spelen op donderdag 25 oktober om 19.30 uur in Scholeke Brasel, Sportpark 2 in Dessel.

Bewoners WZC Ten Hove schenken zelfgemaakte knuffels aan kindjes spoeddienst

vrijdag, 19 oktober, 2018

Met twee zakken vol knuffels trokken vier bewoners van het woonzorgcentrum in Ten Hove op 17 oktober naar het Heilig Hartziekenhuis Mol. Daar stond hen een warm onthaal te wachten met lekker gebak. De zelfgemaakte ‘Hartverwarmertjes’ worden op de spoedgevallendienst aan kinderen gegeven als troost en beloning.

Nu al bekend: prijzen en openingsuren van het nieuwe zwembad Vita Den Uyt!

vrijdag, 19 oktober, 2018

Nu het nieuwe overdekt zwembadencomplex er bijna volledig staat, is het tijd voor wat meer praktische info. Wat zijn de concrete prijzen en openingsuren? Krijgen inwoners korting? Wanneer kunnen we baantjeszwemmen? Tot hoe laat blijft het zwembad open? Je krijgt op al je vragen antwoord op www.gemeentemol.be/zwembadvitadenuyt!

Bestel nu tickets voor huldeconcert ‘België Bevrijd!’ op 10 of 11 november

donderdag, 18 oktober, 2018

Bestel nu tickets voor huldeconcert ‘België Bevrijd!’ op 10 of 11 november

Sunparks en gemeentebestuur sluiten akkoord over parkeren op vakantiepark

donderdag, 18 oktober, 2018

Sunparks en het gemeentebestuur hebben een overeenkomst afgesloten omtrent het parkeren op het vakantiepark. Dit akkoord verduidelijkt de parkeerbepalingen die vervat zitten in de lopende erfpachtovereenkomst én moet vooral duidelijkheid scheppen naar de bezoekers. Als algemene regel geldt in elk geval: inwoners van Mol moeten nooit parkeergeld betalen op de parking van Sunparks.

 

Peuterspeelpunt op 24, 26 en 31 oktober in Bieke, gesloten op 2 november

donderdag, 18 oktober, 2018

Peuterspeelpunt gaat op woensdag 24, vrijdag 26 en woensdag 31 oktober door in Kinderclub Bieke, Toemaathoek 1. Op vrijdag 2 november is er geen Peuterspeelpunt. (Groot)ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar zijn tussen 8.30 en 12 uur welkom om samen te spelen en ervaringen uit te wisselen. De deelname is gratis.

 

Een aantal Molse scholen heeft op 24 en 26 oktober een snipperdag en 31 oktober is het herfstvakantie waardoor Kinderclub ’t Krekeltje die dagen niet beschikbaar is. Vrijdag 2 november is een feestdag, dan is Peuterspeelpunt gesloten.

 

Peuterspeelpunt?

Zeven op de tien bedrijven willen tegemoetkoming als stroom uitvalt

afschakelplan 2 Foto: VOKA Mechelen kempen
afschakelplan 1 Foto: VOKA Mechelen Kempen
afschakelplan 2
afschakelplan 1
donderdag, 18 oktober, 2018

Als de stroom volgende maand voor een paar uur uitvalt, dan willen zeven op de tien bedrijven daar een schadevergoeding voor. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen bij 90 ondernemingen uit de regio. Nog opmerkelijk: iets meer dan zes op de tien zeggen niet voorbereid te zijn op een mogelijke black-out.

Viergeslacht in Ginderbuiten

Viergeslacht in Ginderbuiten Foto: Yvo Geerts
donderdag, 18 oktober, 2018

René Mol (links op de foto) zoon Dany Mol (rechts) en kleinkind Mathias Mol (midden ) met zijn zoontje Lyam op de arm. Lyam is de vierde in de rij van het geslacht Mol uit de Kromstraat 22 in Mol Ginderbuiten ,
Papa Mathias en mama Asselina Moustafa van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon Lyam.

Beautylab Calemsa

Beautylab Calemsa   Foto: Yvo Geerts
donderdag, 18 oktober, 2018

De leerlingen van het 7 de jaar esthetische schoonheidsverzorging van Sint- Lutgardis Mol openden hun leeronderneming “ Beautylab Calemsa”.

Pagina's