Info-Mol

Red levens: schrijf in voor gratis cursus reanimeren en defibrilleren

donderdag, 14 februari, 2019

Hoe reageer jij als plotseling iemand neervalt op straat? Tijdens de cursus reanimeren en defibrilleren leer je de vaardigheden en het vertrouwen om in te grijpen bij een hartstilstand. Onze ‘Hartveilige gemeente’ biedt ook dit najaar in samenwerking met het Vlaamse Kruis gratis opleidingen aan. Interesse?

Peuterspeelpunt in Bieke op 20 en 27 februari en gesloten op 22 februari

donderdag, 14 februari, 2019

Peuterspeelpunt gaat op woensdag 20 en 27 februari door in kinderclub Bieke, Toemaathoek 1. Op vrijdag 22 februari is Peuterspeelpunt uitzonderlijk gesloten door een vorming voor het personeel. (Groot)ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar zijn welkom tussen 8.30 en 12 uur om samen te spelen en ervaringen uit te wisselen. De deelname is gratis.

 

De dienst samenlevingsopbouw wil met Peuterspeelpunt ontmoetingen stimuleren en een sociaal netwerk creëren. Peuterspeelpunt bevordert de taalontwikkeling en de speelkansen van jonge kinderen. Bovendien geeft het ouders de gelegenheid om van elkaar te leren. Ook grootouders en toekomstige ouders zijn welkom.

 

Pionier zoekt nieuwe lesgevers voor cursusjaar 2019-2020

woensdag, 13 februari, 2019

Aromatherapie, relaxatie, natuurlijke en/of gezonde levenswijzen, creatief werk, talen,… Beheers je één van deze onderwerpen en wil je je wijsheid, inzicht en kennis op vrijwillige basis doorgeven aan een ruim publiek? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Gebeten door jeugdwerk? Jeugdhuis Tydeeh zoekt nieuwe enthousiaste coördinator!

woensdag, 13 februari, 2019

Het tofste jeugdhuis van de Kempen, jeugdhuis Tydeeh zoekt een nieuwe coördinator. Je wordt het aanspreekpunt voor jongeren en externe partners en stuurt een leuk team aan, waaronder de collega’s die zich ontfermen over het ondernemingsproject M.ond en het kunstproject M.art. Interesse? Stuur je kandidatuur naar voorzitter@tydeeh.be voor maandag 4 maart, 12 uur!

Ladies Start 2 Mountainbike: schrijf nu in voor lessenreeks MTB vanaf 2 maart

woensdag, 13 februari, 2019

Dames die willen proeven van de mountainbikesport kunnen nu inschrijven voor een vijfdelige lessenreeks. Op zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 maart leer je onder begeleiding de basistechnieken aan zoals klimmen, dalen, remmen en bochten nemen. Deelnemen kost 25 euro. Schrijf snel in voor ‘Ladies Start 2 Mountainbike’ via www.gemeentemol.be, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Tijdens de lessenreeks komt ook een aantal technische aspecten aan bod zoals positie op de fiets, banden en basisonderhoud van de mountainbike. Verder ontdek je leuke onverharde paadjes en geniet je van fietsen in de natuur. We sluiten de lessenreeks af met een avontuurlijke toertocht.

Jouw zaak een zomer lang in de spotlights dankzij sponsorpakketten ‘Mol Zomert’

woensdag, 13 februari, 2019

De dienst toerisme zoekt enthousiaste ondernemers die hun zaak de hele zomer lang in de spotlights willen plaatsen. Met grote, publieke evenementen zoals de Ketnet Zomertour krijgen commerciële partners meerdere kansen om hun zaak aan een Mols evenement te koppelen. Interesse? Contacteer dan de dienst toerisme voor 1 maart. Meer info over de verschillende sponsorpakketten vind je op www.gemeentemol.be.

 

De dienst toerisme plant in de zomer volgende grote evenementen:

Eén op vier bedrijven in Mechelen en Kempen heeft probleem met levering

genomen maatregelen n.a.v. vakbondsacties Foto: Voka Mechelen kempen
Gevolgen vakbondsacties Foto: Voka Mechelen Kempen
genomen maatregelen n.a.v. vakbondsacties
Gevolgen vakbondsacties
woensdag, 13 februari, 2019

Een kwart van de ondervraagde bedrijven in Mechelen en Kempen ondervindt vandaag problemen met de toelevering of met de leveranciers. Het is een rechtstreeks gevolg van de staking. De schade bij bedrijven loopt op. Uit de online bevraging van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, die vanochtend is gebeurd, gaat het gemiddeld om 94.000 euro per bedrijf.

De economische activiteit in de regio Mechelen en Kempen ondervindt hinder. Dat blijkt uit de Voka-enquête die vanmorgen is afgenomen. “Eén op de zeven ondervraagde bedrijven geeft aan dat ze hun dienstverlening of productie hebben moeten terugschroeven. Soms is die productie zelfs helemaal stilgelegd”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Dienst burgerzaken gesloten door nationale staking op woensdag 13 februari

dinsdag, 12 februari, 2019

Uit een interne bevraging naar de stakingsbereidheid binnen het gemeentebestuur blijkt dat een aantal diensten gesloten blijven. Je raadpleegt het overzicht hieronder. Wil je langskomen? Contacteer dan de informatie- en onthaalbalie op het nummer 014 33 07 11 voor een actuele stand van zaken. Het gemeentebestuur excuseert zich voor de hinder. Op donderdag 14 februari verloopt de dienstverlening opnieuw normaal.

Burgerzaken gesloten

Pannenkoekendag en winterwandeling voor kinderen Santo Tomás op 17 februari

dinsdag, 12 februari, 2019

Heb je zin om op zondag 17 februari mee te wandelen en pannenkoeken te eten ten voordele van de kinderrefter in Santo Tomás? De groepswandeling van 10 km start om 13.30 uur, die van 5 km om 14 uur, aan het Volkshuis, Rozenberg 115. Smullen van de pannenkoeken kan doorlopend van 14 tot 18 uur. Ook niet-wandelaars zijn welkom.

 

Mensen met visuele beperking welkom op praatgroep Vebes

maandag, 11 februari, 2019

Iedere tweede donderdag van de maand organiseert de praatgroep VeBeS een gezellige babbelnamiddag. VeBeS is binnen het netwerk Licht en Liefde de ledenvereniging van mensen met een visuele beperking. Niet alleen personen met een visuele beperking treffen elkaar, ook mantelzorgers of andere betrokkenen zijn welkom. De babbelnamiddagen vinden telkens plaats van 13.30 tot 16 uur in het restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Deelnemen is gratis. Inschrijven is niet nodig.

 

Pagina's