Info-Mol

Foto Event Studio 2290

dinsdag, 27 februari, 2024

Foto Event ‘Studio 2290 VZW’ (5 – 7 APRIL 2024)

In het weekend van 5 tem 7 April zal de fotoclub Studio 2290 VZW weer zijn 2 jaarlijks fot event organiseren .
Sinds de oprichting van de club(2019) is dit het 3e event .

Zoals steeds beloofd het ook nu weer een unieke foto-expositie te worden, die we dankzij de steun van talrijke sponsors en de tomeloze inzet van onze clubleden kunnen realiseren.
De eerste twee edities mochten we lovende commentaren ontvangen van de vele bezoekers en ook deze keer beloofd het een leuke beleving te worden
Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan dit event zodat je zelf kan ervaren wat deze club in zijn mars heeft .

Hulpdiensten zetten opnieuw de poorten open voor originele foto’s voor je communie- of lentefeest

Hulpdiensten zetten opnieuw de poorten open voor originele foto’s voor je communie- of lentefeest Foto: Rode Kruis Herentals
dinsdag, 27 februari, 2024

Ook dit jaar zetten heel wat hulpdiensten in de Kempen hun poorten open voor communicanten of kinderen die hun lentefeest vieren. Ze kunnen originele foto’s nemen met politie- en brandweervoertuigen of een ziekenwagen van het Rode Kruis.

Op zaterdagvoormiddag 16 maart 2024 zijn de jonge modellen en hun fotograaf welkom op verschillende locaties van de hulpdiensten:

• Veiligheidshuis Ter Stokt Geel: voertuigen van brandweer, politie Geel-Laakdal-Meerhout en Rode Kruis 
• Veiligheidscentrum De Marly Westerlo: voertuigen van brandweer en politie Zuiderkempen 
• Brandweerpost Herentals: voertuigen van brandweer, politie Neteland en Rode Kruis
• Brandweerpost Mol: voertuigen van brandweer en politie Balen-Dessel-Mol

Ladies Circle Mol schenkt genereuze donatie van 17850 euro aan haar goede doelen

Ladies Circle Mol schenkt genereuze donatie van 17850 euro aan haar goede doelen Foto: Yvo Geerts
dinsdag, 27 februari, 2024

In een hartverwarmend gebaar heeft Ladies Circle Mol aangekondigd dat ze een totaalbedrag van € 17.850 schenkt aan haar goede doelen in de regio.

Met een toewijding aan sociale verantwoordelijkheid en het ondersteunen van belangrijke maatschappelijke initiatieven, heeft Ladies Circle Mol zich ingezet om een positief verschil te maken. Door middel van verschillende initiatieven, zoals een succesvolle wijnverkoop en een toneel opgevoerd door de eigen leden, heeft deze club dit indrukwekkende bedrag bijeengebracht.

De donatie van €17.850 zal worden verdeeld onder de volgende goede doelen:
o ’T Volderke: € 5.500
o Heikenhof: € 4.650
o CIG De Zeshoek: € 4.300
o Alzheimerliga: € 3.400

Nieuwe innovatieve technologieën voor zorg van de toekomst

dinsdag, 27 februari, 2024

Om een werkzaamheidsgraad van 80% te bereiken moeten niet alleen meer mensen aan de slag, maar ook de huidige werknemers aan de slag blijven. Het hebben van een werkbare job is daarbij essentieel, ook in een sector zoals de zorg. Innovatieve technologieën zoals virtual- en augmented reality, digitale werkinstructies en slimme tilhulpsystemen kunnen een belangrijke rol spelen in het werkbaar maken én houden van jobs. Vlaams minister van Werk en Innovatie Jo Brouns lanceerde daarom vandaag bij het woonzorgcentrum “De Wingerd” in Leuven de proeftuin “Technologie voor werkbaar werk in de zorg- en welzijnssectoren”. Voor deze proeftuin, die zal lopen tot eind 2026, wordt 3,16 miljoen euro vrijgemaakt.

Amber When will I see U?

maandag, 26 februari, 2024

Wie is Amber?
https://www.youtube.com/watch?v=NX2qrwlUfnE

“De douche bij me thuis, dat was mijn podium en de bussen shampoo het publiek.” - AMBER

AMBER IS THE NEW ORANGE!

Hoe komt het toch dat de Kempense grond telkens weer artistiek talent voortbrengt? Ook AMBER komt van het volk dat zingt als ze spreken. Het landelijke Herenthout is haar vaste uitvalsbasis.

EEN STEM ALS EEN KLOK

Media-uitnodiging voor de grote Packathlon finale van deSter in Hoogstraten

Media-uitnodiging voor de grote Packathlon finale van De Ster in Hoogstraten Foto: De Ster
maandag, 26 februari, 2024

Beste,
We nodigen u graag uit voor de deSter Packathon, een spannend evenement dat duurzame denkers en creatieve geesten uit alle disciplines samenbrengt om een revolutie teweeg te brengen in de toekomst van voedselverpakkingen.
Georganiseerd door deSter, een toonaangevende ontwerper en fabrikant van innovatieve concepten voor voedselverpakkingen en servies voor de luchtvaart- en foodservice-industrie, heeft deze wedstrijd als doel de creactie van een groenere toekomst te versnellen.
Lees hier meer over de wedstrijd en deSter.

https://dester.com/packathon/

Locatie
deSter Europe Headquarters, Gemelstraat 96, Hoogstraten

Zwemmen in open water: wijzigingsbesluit

Zwemmen in open water: wijzigingsbesluit Foto: TVMol
maandag, 26 februari, 2024

BESLISSINGEN VAN DE VLAAMSE REGERING
Ministerraad van 23 februari 2024

Op voorstel van Vlaams minister Zuhal Demir

Steps On Fire schenkt meer dan 40 duizend euro aan het goede doel

Steps On Fire schenkt meer dan 40 duizend euro aan het goede doel Foto: Yvo Geerts
zondag, 25 februari, 2024

Tromgeroffel! Met grote vreugde schonken we deze avond, samen met alle vrijwilligers, onze cheque aan Help Brandwonden Kids!

Met z'n allen hebben we die dag grenzen verlegd. Dit succes zou niet mogelijk zijn geweest zonder elke stap die jullie hebben gezet, de lachende gezichten en de verbondenheid die de dag hebben gekenmerkt .
De editie van 2023 heeft een prachtig bedrag van € 40 866,27 opgebracht. Een bedrag dat ons hart een sprongetje laat maken. Een bedrag dankzij jullie fantastische hulp en enthousiasme !

Noteer alvast de volgende editie van Steps on Fire in je agenda, want we kijken er nu al naar uit om samen met jullie deel te nemen aan de 9e editie op 23 november 2024

Sunday Tasting in Ten Huize Foets

 
00:00
zondag, 25 februari, 2024

Sunday Tasting !

Een unieke zondagse gastronomische beleving!

Tasting van onze voorjaarswijnen (veelal in exclusiviteit voor de Belgische markt )
met culinaire amuses in onze kasteelzaal Ten Huize Foets op zo 10/3 , zo 24/3 telkens om 13u stipt, einde voorzien omstreeks 17 u.

Beperkte inschrijving (gratis) .

Zigeunerfjeste in Mol Sluis krijgt cultuurprijs van de gemeente

Zigeunerfjeste in Mol Sluis krijgt cultuurprijs van de gemeente Foto: Antwerps Persbureau
vrijdag, 23 februari, 2024

MOL – Vanavond vond in CC ‘t Getouw in Mol de uitreiking plaats van de cultuurprijs. Het cultuuraanbod in de gemeente is ruim en zeer divers. Er waren tien genomineerden van diverse pluimage. Er kon digitaal worden gestemd maar ook nog in de zaal.

Op de derde plaats eindigde het Mols accordeonensemble voor ‘Renaissance d’Amélie’ – een mengeling van film, muziek en woord -, tweede werd Jos Foets met zijn expo en boek over ‘Een tram in Mol’ en winnaars waren de Zigeuenerfjeste.

Pagina's