Info-Mol

Diamant in Achterbos

Diamant in Achterbos Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 18 augustus, 2018

Op 16/08/2018 vierde René Willekens (geb 17-03-1937) en Maria Philipsen (geb 10-02-1937) hun Diamanten huwelijks verjaardag op Egelsvennen 97 in Achterbos. René werkte tot zijn pensioen op de Post in Meerhout als facteur. Zijn hobby's waren een visje op den droge halen en fietsen. Maria zorgde voor het huishouden daarbij deed zij jaren aan familiehulp , haar passie lag bij handwerk. Maria en René hebben samen één zoon Peter die op zijn beurt heeft gezorgd voor één kleinkind Jef. Nogmaals hartelijke felicitaties

Goud in Ginderbuiten

Goud in Ginderbuiten Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 18 augustus, 2018

Leo Caeyers (geb. 04-10-1946) en Lisette Geerts (geb. 13-11-1945) uit de Scheppelijkestraat nr 13 in Mol Ginderbuiten vierden hun gouden huwelijksverjaardag op 09-08-1968 . Leo werkte op SCK meer dan 38 jaar en was jaren vrijwillig brandweerman in Mol met hart en ziel, als
hobby tuinieren en fietsen , glasramen enzv en over vogels moet je hem zeker niets leren daar weet hij alles van. Lizette zorgde voor het huishouden en zij kon toveren met naald en draad heeft menige vrouwen in 't nieuw gezet. Samen hebben zij twee kinderen Filip en Hilde die op haar beurt voor drie kleinkinderen heeft gezorgd Karen - Rebecca en Fran. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd Lisette en Leo

‘SSSB’ in Voogdijstraat is derde laureaat van ‘Probeer een Winkel’

vrijdag, 17 augustus, 2018

‘SSSB’ – wat staat voor ‘So Smara So Bradi’ (zo smal, zo breed) -  is onze derde laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van ‘Probeer een Winkel’. Isabelle Steenbergen en Clarence Dadel openden op 1 juli in de Voogdijstraat 26 een winkel voor Surinaamse ingrediënten en delicatessen. Ze mikken zowel op Surinamers in de ruime regio als andere klanten. Isabelle en Clarence krijgen nu voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we voor het koppel een coachingtraject op maat, uitgewerkt door UNIZO. Het gemeentebestuur wenst hen alvast veel succes.

Doorgangs- en parkeerverbod parking Rondplein voor ‘Mol Feest!’ op 23 augustus

vrijdag, 17 augustus, 2018

Voor de festiviteiten rond ‘Mol Feest!’ wordt een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd. Zo geldt een parkeerverbod, uitgezonderd vergunninghouders, op het Rondplein van dinsdag 21 augustus (na de dinsdagmarkt) tot vrijdag 24 augustus (18 uur). Mol Feest! vindt plaats op donderdag 23 augustus van 20 tot 24 uur op het Rondplein. Topacts zijn Jebroer, Milow en Niviro.

 

Ook met volgende verkeersmaatregelen hou je best rekening:

Van dinsdag 21 augustus na de dinsdagmarkt tot vrijdag 24 augustus (12 uur)

Aanpassingen politiebesluiten in Provincie Antwerpen i.v.m. de droogte

vrijdag, 17 augustus, 2018

- Nieuw politiebesluit heft waterbesparende maatregelen op;
- Eerdere captatieverbod onbevaarbare waterlopen en captatie- en recreatieverbod op drie kanalen blijven van kracht;
- Opheffing kampvuur, rook –en vuurverbod.

________________________________

Suggesties en voorstellen van inwoners welkom op workshop Mol wordt Betergem

vrijdag, 17 augustus, 2018

Elke Mollenaar is op zondag 2 september welkom op de workshop ‘Mol wordt Betergem’. Betergem doet beroep op de ideeën en suggesties die inwoners, ondernemers, verenigingen,… hebben op vlak van wonen, werken, cultuur, geld, voeding,… De workshop vindt plaats van 10 tot 13 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Doe mee met #betergem!

‘Betergem 2038’ is een workshop waarbij deelnemers met de nodige humor geprojecteerd worden naar het jaar 2038, in de stad Betergem. Ze nemen er deel aan een volksvergadering. Als lid van een burgercommissie neem je samen beslissingen over de aanpak van uitdagingen waar Betergem voor staat in 2038 op vlak van wonen, werken, cultuur, geld, voeding,…

Suggesties en voorstellen

Gasthuisstraat gedeeltelijk afgesloten van 22 tot en met 24 augustus door werken

donderdag, 16 augustus, 2018

Vanaf woensdag 22 tot ten laatste vrijdag 24 augustus is de Gasthuisstraat door werken ter hoogte van huisnummers 14 – 16 gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd hulpdiensten. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren, zij moeten de rijbaan aan de werf oversteken. Om het verkeer vlot en veilig te laten verlopen, geldt in de buurt van de werken op een aantal plaatsen ook een parkeerverbod. Een omleiding is voorzien via de Doornboomstraat waar het eenrichtingsverkeer tijdelijk wordt opgeheven. Het is de firma Beernaerts die in opdracht van Pidpa werken uitvoert aan de watervoorzieningen. De maatregelen gelden tot het einde van de werken.

 

Beurtelings verkeer gedeelte Rozenberg op maandag 20 augustus door werken

donderdag, 16 augustus, 2018

Op maandag 20 augustus voert een aannemer in opdracht van Pidpa op de Rozenberg ter hoogte van de huisnummers 19 - 21 werken uit aan het waterleidingsnetwerk. Richting Centrum geldt ter hoogte van de werfzone beurtelings verkeer. Dit geeft de aannemer voldoende ruimte om veilig te werken én voetgangers en fietsers via een veilige doorgang te laten passeren. Onvermijdelijk leidt het beurtelings verkeer op drukke momenten tot wachtrijen.

 

Kerkplein Sluis krijgt eind augustus nieuwe asfaltlaag

donderdag, 16 augustus, 2018

Na de kermis eind augustus ondergaat het kerkplein van Sluis een grondige onderhoudsbeurt. De huidige asfaltverharding achter de kerk is versleten en telt talrijke gaten. Na het afschrapen van de bovenste asfaltlaag en het uitvoeren van plaatselijke herstellingen, brengt de aannemer een nieuwe asfaltlaag aan. Dit laatste gebeurt op dezelfde dag als de asfalteringswerken die voor Ginderbuiten voorzien zijn. Tijdens de werkzaamheden mag er niet op het plein geparkeerd worden.

 

Activiteiten in ’t groen in ecocentrum De Goren op 19, 21 en 23 augustus

dinsdag, 14 augustus, 2018

Beleef de natuur tijdens tal van activiteiten in ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Op zondag 19 augustus houdt vzw Zaba Kina de Bosbar open en kan je deelnemen aan een workshop Afrikaanse dans en muziek, voor kinderen zijn er creatieve workshops. Op dinsdag 21 augustus gaan we met een gids op pad en knutselen we een eigen fantasiedier. Donderdag 23 augustus maken we in het Eco-atelier lekker geurende roosjes. Meer info vind je op www.ecocentrum.be.

 

Zondag 19 augustus, van 11 tot 17 uur

 

Pagina's