Info-Mol

Graffitiwerk fietstunnels genomineerd voor prestigieuze award. Stem jij mee?

vrijdag, 7 mei, 2021

Eén van de werken die vorige maand in de fietstunnels werden gecreëerd, is genomineerd voor de wereldwijde wedstrijd ‘Best of april’ van Street Art Cities. Het werk werd gemaakt door TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh uit Scherpenheuvel-Zichem. Hij creëerde in onze fietstunnels een kleurrijke vogel. Stem jij mee via https://forms.gle/aat3Pnad4LP5FJy76? Doe het snel, want zondag eindigt de stemming.

/PERSFOTO Raamtentoonstelling zet Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo in de kijker

vrijdag, 7 mei, 2021

Raamtentoonstelling zet Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo in de kijker

Met een raamtentoonstelling zet het Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo z’n werking in de kijker. Passeer tussen 7 en 26 mei dus zeker eens langs het hoekhuis aan Schouwburg Rex, Statiestraat – Smallestraat. Naast info over de organisaties, kan je er ook mooie kindertekeningen en warme, positieve boodschappen bewonderen.

Visit Mol by Vespa: Beleef Mol en omgeving eens op een andere manier

vrijdag, 7 mei, 2021

Een gezellige, culinaire en onvergetelijke Vespa-tocht met z’n tweetjes, familie, vrienden of collega’s beleven doorheen onze prachtige gemeente! Dat is ‘Visit Mol by Vespa’. Je wordt op korte tijd ondergedompeld in de prachtige natuur en charmes in en rond onze gemeente. Deelnemen kost 99,70 euro per persoon voor een halve dag Vespa rijden  inclusief driegangenmenu. Wie achterop meerijdt, betaalt 29,70 euro.

Hoe ziet je ideale Ginderbuiten eruit? Kom naar startweek Veerkrachtige dorpen

vrijdag, 7 mei, 2021

Raken nieuwe inwoners geïntegreerd in Ginderbuiten? Hoe pakken we de toenemende vergrijzing aan? Welke invulling kan het pleintje aan de school krijgen? Deze en nog veel andere vragen komen aan bod in het traject ‘Veerkrachtig dorpen’. Van 12 tot 19 mei vind de startweek  ‘Veerkrachtige dorpen’ plaats op het plein voor basisschool Klim-Op (Ginderbuiten 212). Nadien krijg je nog tot 31 mei de kans om ideeën en suggesties te doen die van Ginderbuiten een betere plek maken om te wonen. Dit kan online via www.veerkrachtigedorpen.be/dorp/ginderbuiten/. Grijp je kans en neem deel!

Nederlands oefenen buiten de klas? Contacteer brugfiguur vrije tijd

vrijdag, 7 mei, 2021

Katrien Boonen is het aanspreekpunt voor anderstalige nieuwkomers tussen 6 en 25 jaar die Nederlands willen oefenen buiten de schoolmuren. Samen met de kinderen/jongeren en hun ouders verkent ze tijdens een huisbezoek de interesses, dromen en talenten. Nadien zoekt ze samen met de gezinnen naar activiteiten die hierbij aansluiten. Wanneer nodig legt ze contacten met de verenigingen. Ken je iemand tussen 6 en 25 jaar, met als thuistaal niet-Nederlands die op zoek is naar een vrijetijdsinvulling? Neem dan zeker contact op met Katrien!

Tijdelijk parkeerschijf op parking Rivierstraat voor vaccinatiecentrum

donderdag, 6 mei, 2021

Om de verkeersstromen aan het vaccinatiecentrum in De Zwaan vlot te laten verlopen, geldt vanaf donderdag 6 mei tijdelijk een blauwe parkeerschijf verplicht in de Rivierstraat en op parking Rivierstraat. De vaccinatieversnelling verhoogt de druk op de randparking. Alle parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor bezoekers van het vaccinatiecentrum.

Beiaardier speelt 9 mei om 9.05 uur het Europese volkslied voor ‘Dag van Europa’

donderdag, 6 mei, 2021

Op zondag 9 mei om 9.05 uur stipt speelt onze beiaardier Carl Van Eyndhoven het Europese volkslied op de beiaard in de centrumkerk. Die dag vieren we ook de ‘Dag van Europa’. Al meer dan 70 jaar werken we samen in Europa en het wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Daarom zetten we deze dag extra in de kijker.

Mol biedt fietsers ‘Iedereen 1000’ warm welkom van 10 tot en met 16 mei

donderdag, 6 mei, 2021

Van 10 tot en met 16 mei wacht de deelnemers van ’Iedereen 1000’ een warme ontvangst in onze gemeente. Duizenden deelnemers fietsen dan om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Eén van de acht fietslussen van elk 125 km (Limburg lus noord) doorkruist ook onze gemeente. Met kleurrijke vlaggenslingers, spandoeken, beachflags en lifesizers van meters en peters, moedigen we de deelnemers aan en bedanken we hen voor hun inzet. Doel van ‘Iedereen 1000’ is samen zoveel mogelijk kilometers te fietsen, tegen kanker en voor kankeronderzoek. Mol doet ook mee met vier teams.

Pagina's