Info-Mol

Bijeenkomst voor clubleden en familie Hockeyclub Inter Mol

maandag, 20 mei, 2019

Bijeenkomst voor clubleden en familie Hockeyclub Inter Mol

Het elektriciteitsongeval dat afgelopen zaterdag gebeurde na de kampioenenmatch van een jeugdploeg van Hockeyclub Inter Mol was – naast het fysieke leed - voor heel wat spelers en toeschouwers ook een emotioneel zware gebeurtenis. Daarom organiseren de club en het gemeentebestuur op dinsdagavond 21 mei om 20 uur een bijeenkomst in de raadzaal van ’t Getouw.

Ambiance op Mol Feest! met Clement Peerens Explosition op donderdag 22 augustus

maandag, 20 mei, 2019

Noteer donderdag 22 augustus alvast in je agenda, want Mol Feest! wordt een echte voltreffer met optredens van Radio Guga, Clement Peerens Explosition en DJ’s Ilsen & Verhulst. Het feestje start om 19 uur op het Rondplein. Breng gerust vrienden en familie mee, want de toegang is gratis.

 

Guga is een zalige stemmenimitator en weet uit die gave al langer charmante comedy te puren. Maar de imitator heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggesteund door een fantastische liveband kruipt hij in de huid van de meest uiteenlopende binnen- en buitenlandse grootheden als Ozark Henry, Gorki, Mumford & Sons, Das Pop, Editors, Elvis Presley, Bob Marley,… Radio Guga, Music Maestro!

Denk op donderdag 6 juni mee na over de toekomst van de kerk van Rauw

maandag, 20 mei, 2019

We nodigen alle inwoners van Rauw en vertegenwoordigers van lokale verenigingen uit op donderdagavond 6 juni in Hof van ’t Rauw (Kiezelweg 181) voor de startvergadering over het herbestemmingstraject van de kerk van Rauw. We starten stipt om 20 uur en hopen op een ruime aanwezigheid. Noteer deze datum in je agenda en schrijf alvast in via www.gemeentemol.be/herbestemmingkerkrauw.

 

Buitenschoolse kinderopvang moeilijk bereikbaar op 22 mei door verhuis

maandag, 20 mei, 2019

De dienst buitenschoolse kinderopvang is moeilijk bereikbaar op woendag 22 en mogelijk ook op donderdag 23 mei. De dienst verhuist naar het Sociaal huis op site Ten Hove. Je vindt hen voortaan in de Jakob Smitslaan 22 en niet meer op hun vertrouwde plaats in De Zwaan (Markt). Van zodra de verhuis achter de rug is, bereik je de dienst op het nummer 014 33 15 72.

Kom proeven van de nieuwe richting DJ en Producer op 25 mei in muziekacademie

maandag, 20 mei, 2019

Wist jij al dat de Academie voor Muziek en Woord in onze gemeente startte met de opleiding DJ en Producer? Op zaterdag 25 mei kan je van 16 tot 18 uur gratis komen proeven wat de richting inhoudt. Droom je ervan om als DJ achter de decks te staan? Of om als producer je muziek te maken en op te nemen? Ben je bovendien minstens 12 jaar oud? Kom dan langs in de Guido Gezellestraat 31 a en ontdek!

Extra verkeersmaatregelen voor veilig verloop verkiezingen op zondag 26 mei

maandag, 20 mei, 2019

Op zondag 26 mei wordt een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd voor een veilig verloop van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Zo geldt onder andere op Achterbos, gedeelte tussen Brandkuilstraat en Sint-Apollonialaan, éénrichtingsverkeer vanaf de Sint-Apollonialaan. In de Schoolstraat in Ezaart worden de fietspaden aan beide zijden, tussen Ezaartveld en Sint-Willebrordusstraat, voorzien als parkeerstrook. Inwoners van Rauw en Wezel stemmen in Sunparks Kempense Meren

 

Volgende maatregelen gelden op zondag 26 mei 2019 van 7.30 tot 15 uur (met uitzondering van technische defecten):

 

Erkend natuurreservaat Witte Netevallei breidt uit tot 26.5 ha

 
00:00
maandag, 20 mei, 2019

Op initiatief van Vlaams minister Koen Van den Heuvel wordt het erkend natuurreservaat E-415 “Witte Netevallei” uitgebreid met een oppervlakte van 4ha 17a 87ca. De totaal erkende oppervlakte wordt door deze uitbreiding 26ha 53a 16ca. Ook het visiegebied van het natuurreservaat wordt door hetzelfde ministerieel besluit uitgebreid met twee zones gelegen in natuurgebied.

Meesjes

Meesjes Foto: Yvo Geerts
maandag, 20 mei, 2019

Het mag ook eens goed nieuws zijn !
Meer dan een halve dag waren de ouders van deze meesjes in de weer om hun spruiten heelhuids naar buiten te krijgen uit hun warme nestje...en wat hun ook grotendeels lukte. Negen kon ik er tellen ,,,maar toch piept er nog eentje of meer ...en dat zal voor morgenvroeg zijn hopelijk. Dagen aan een stuk zagen wij gans de dag hoe de ouders in en uit hun villaatje vlogen om voor hun kroost de dagelijkse hoeveelheid insecten op hun bordje te brengen. Rusten......dat zat er niet in !

Blikseminslag

Blikseminslag Foto: Yvo Geerts
zondag, 19 mei, 2019

De brandweer rukte in de late namiddag ( 17.10 uur ) uit voor een blikseminslag in een woning Sint Willebrordusstraat 31 in Mol Ezaart. Het dak is beschadigd in de nok maar een door een snelle interventie van de brandweer kon men de schade beperken en was het brandje snel geblust.

Pagina's