Info-Mol

Fairtrade zomerrestaurant Wereldwinkel serveert heerlijke pizza’s op 7 augustus

woensdag, 28 juli, 2021

Op zaterdag 7 augustus trekt de Molse wereldwinkelploeg na lange tijd opnieuw de schortjes aan voor het allereerste fairtrade zomerrestaurant sinds 2019. Vanaf 17.30 uur geniet je er van een assortiment lekkere pizza’s met beleg naar keuze, klaargemaakt door een bende jonge pizzalovers. Volwassenen betalen 12 euro, een kinderportie kost 7 euro. Inschrijven kan tot en met 4 augustus (of tot einde voorraad) via www.gemeentemol.be/zomerrestaurant.

Kom deze zomervakantie kienen in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove!

dinsdag, 27 juli, 2021

In juli en augustus kan je elke zaterdag terecht in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove voor een leuke kiennamiddag. Tussen 14 en 16 uur speel je voor leuke prijzen die je in het dagelijks leven goed kan gebruiken. Je kan je aanmelden vanaf 13.30 uur in de cafetaria en betaalt daar 2 euro. Let op: je moet wel vooraf inschrijven.

Extra verkeersmaatregelen voor PK Wielerwedstrijd Dames elite op 1 augustus

dinsdag, 27 juli, 2021

Op zondag 1 augustus gelden extra verkeersmaatregelen voor de wielerwedstrijd Provinciaal Kampioenschap Dames elite. Zo geldt onder andere van 12.30 tot 19 uur een doorgangsverbod in een aantal straten op het parcours. De wedstrijd start om 14 uur ter hoogte van Café ’t Smetje, Sluis 180. De dames leggen een afstand af van 90,6 kilometer of twaalf ronden van 7,5 kilometer. De organisatoren brengen de bewoners van de betrokken straten tijdig op de hoogte.

 

Volgende maatregelen gelden op zondag 1 augustus van 9 tot 18 uur:

Stilstaan- en parkeerverbod:

Tijdelijke verkeerslichten Feynend voor werken Pidpa op woensdag 28 juli

dinsdag, 27 juli, 2021

Op woensdag 28 juli wordt op de grens tussen Achterbos en Millegem het verkeer op een gedeelte van Feynend, geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De maatregelen zijn nodig omdat de firma Admibo in opdracht van Pidpa ter hoogte van de scherpe bocht (Zelm 119) werken uitvoert. Tegelijkertijd geldt op het onverharde weggetje Feynend, tussen Zelm en Oude Bleken, tijdelijk ook enkelrichting in de richting van Millegem (Oude Bleken).

Wat als je op vakantie bent bij ontvangst uitnodiging en 1ste prikmoment?

maandag, 26 juli, 2021

Jongeren van 2005, 2006 of 2007 die momenteel meerdere weken op reis zijn, missen mogelijk zowel hun officiële uitnodiging als het 1ste prikmoment. Eerstelijnszone Baldemore benadrukt dat dit geen probleem vormt. Om zo snel mogelijk een goed zicht te krijgen op de situatie vragen we iedereen die wél tijdig zijn of haar uitnodiging kan openen om zo snel mogelijk de voorgestelde vaccinatiemomenten te bevestigen, te verplaatsen of te annuleren.

Start inschrijvingen buitenschoolse kinderopvang vanaf zaterdag 31 juli om 9 uur

maandag, 26 juli, 2021

Vanaf zaterdag 31 juli om 9 uur kan je je kind(eren) via i-School inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang voor het nieuwe schooljaar 2021-2022. De i-Schoolkalender wordt automatisch aangemaakt op basis van de schoolgegevens die wij voor jouw kind(eren) hebben. Kijk dus vóór 31 juli na of de kalender van je kind(eren) klopt.

Reserveer je plekje voor gratis openluchtfilm ‘De Patrick’ op zaterdag 31 juli

maandag, 26 juli, 2021

Cultuurcentrum ’t Getouw trakteert je zaterdag 31 juli opnieuw op een leuke openluchtfilm. ‘De Patrick’, een tragikomische Vlaamse film over rouw en de zin van het leven, begint om 22 uur. De vertoning vindt plaats op de parking van de kerk van Mol-Sluis, Sluis 157. De toegang is gratis. Reserveren is verplicht en doe je via www.getouw.be.

Zeemeerminkamp van 28 tot en met 30 juli in zwembad Vita Den Uyt

maandag, 26 juli, 2021

Kom leren zwemmen en leven als een echte zeemeermin van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juli. Ben jij tussen 8 en 12 jaar en heb je een brevet van minimum 100 meter? Dan leren we je tussen 9.30 en 11.30 uur hoe je je gedraagt op het droge als een zeemeermin. Van 11.30 tot 12.30 uur duiken we in het diepe. Schrijf je in via mol@vitagroep.be. Je betaalt 80 euro, inkomtickets voor de verschillende dagen zijn inbegrepen.

 

Wortel-Kolonie als eerste Belgisch cultureel landschap op de UNESCO-Werelderfgoedlijst

 
00:00
maandag, 26 juli, 2021

Nieuw Werelderfgoed voor België en Nederland

Wortel-Kolonie, onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid in België en Nederland, wordt ingeschreven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Die beslissing is vandaag genomen door het Werelderfgoedcomité tijdens een internationale conventie in Fuzhou (China). Het Werelderfgoedcomité heeft de Koloniën van Weldadigheid erkend als getuigen van een uitzonderlijk, ingrijpend en grootschalig sociaal experiment van armoedebestrijding door inrichting van binnenlandse landbouwkoloniën in afgelegen gebieden.

Pagina's