Info-Mol

Aanleg 33 parkeerplaatsen tussen basisschool Rauw en voetbalkantine Hemelboys

vrijdag, 26 februari, 2021

Aanleg 33 parkeerplaatsen tussen basisschool Rauw en voetbalkantine Hemelboys

Complimentenweek bij Vita Den Uyt: deel je compliment op Facebook en win!

vrijdag, 26 februari, 2021

Wie tussen 1 en 7 maart een foto van een origineel compliment deelt op Facebook en zwembad Vita Den Uyt in het bericht tagt, maakt kans op een vijfbeurtenkaart of een gratis verlenging van je abonnement voor twee weken. Vita Den Uyt wil hiermee een positieve boodschap verspreiden en iedereen een hart onder de riem steken.

1 maart is Complimentendag en dat laat zwembad Vita Den Uyt niet onopgemerkt voorbijgaan. Na een jaar van strenge coronamaatregelen, lockdowns en beperkte sociale contacten doet een compliment van iemand anders extra veel deugd. Daarom breiden ze de Complimentendag uit tot een echte complimentenweek!

Academie voor Muziek en Woord dient nieuwe aanvraagdossiers in voor domein ‘Dans’ en optie ‘Musical’

vrijdag, 26 februari, 2021

De Academie voor Muziek en Woord dient voor het schooljaar 2021 - 2022 een nieuw en sterker dossier in om alsnog een dansafdeling te mogen opstarten. Het uitgelezen moment vond de academie om ook de optie ‘Musical’ opnieuw aan te vragen nadat ook deze optie eerder werd afgekeurd. In mei weten we of de aanvraag al dan niet groen licht krijgt. Dus, duimen maar!

 

Een gele doos met medische info in koelkast? Vanaf oktober ook in onze gemeente

vrijdag, 26 februari, 2021

Ook in onze eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen alle senioren en mensen met een chronische ziekte of beperking een zogeheten ‘gele doos’. De doos bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten. Je bewaart ze in de koelkast en hangt een sticker aan de binnenkant je deur. In de loop van oktober verdelen we de doos in onze regio. We zorgen eerst voor overleg met en communicatie naar huisartsen, thuisverpleegkundigen en apothekers zodat het project stevig verankerd is bij de lancering.

Grabbelpasaanbod paasvakantie op 3 maart online, inschrijven vanaf 8 maart

vrijdag, 26 februari, 2021

Op woensdag 3 maart vind je op www.gemeentemol.be/grabbelpas de grabbelpasactiviteiten voor de paasvakantie. Tussen maandag 8 maart (19 uur) en donderdag 18 maart (23 uur) kan je de gewenste activiteiten selecteren. Vrijdag 19 maart maken we de toegekende plaatsen bekend via de webshop. Pas na betaling is je kind effectief ingeschreven. Let op! Door de coronamaatregelen rond georganiseerde buitenschoolse activiteiten kunnen kinderen die deelnemen aan Grabbelpas niet meer deelnemen aan anderen activiteiten/hobby’s zoals bijvoorbeeld de jeugdbeweging ofde sportclub.

Verras jouw mantelzorger met een leuk bedankkaartje op zondag 21 maart

vrijdag, 26 februari, 2021

Zondag 21 maart is het Dag van de zorg. Dé gelegenheid om ook mantelzorgers eens extra in de bloemetjes te zetten. Ken jij iemand die op regelmatige basis voor jou zorgt gewoon omdat hij of zij jou graag ziet? Verras hem of haar dan met een leuk bedankkaartje. Je kan de ze gratis afhalen aan de informatie- en onthaalbalie ’t Getouw of welzijnssite Ten Hove, of bij de lokale bakker, apotheek, supermarkt. De dienst seniorenplus verdeelt de kaartjes ook bij de doelgroepen. Bekijk hier de verschillende bedankkaartjes.

 

Herstellingswerken kruispunt Zuiderring met Postelsesteenweg op 2 maart

vrijdag, 26 februari, 2021

Op dinsdag 2 maart voert de firma VDC in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatselijke herstellingswerken uit op het kruispunt Zuiderring – Postelsesteenweg. De werken duren een hele dag en starten om 7 uur. Ter plaatse gelden tijdelijke verkeersmaatregelen. Omleidingen zijn voorzien.

Tijdelijke verkeersmaatregelen:

Nieuwe verkaveling in Wezel krijgt naam ‘Tussenstraat’

donderdag, 25 februari, 2021

Tussen de Ringlaan en de Keiheuvelstraat in Wezel komt een nieuwe verkaveling. De Koepel van het Mols Cultuurbeleid adviseerde om de nieuwe straat de naam ‘Tussenstraat’ te geven. De gemeenteraad gaf in de zitting van 22 februari hierover definitieve goedkeuring. ‘Tussenstraat’ verwijst naar de locatie van de verkaveling gelegen ‘tussen’ de Ringlaan en de Keiheuvelstraat.

Heraanleg urnenveld begraafplaats Ginderbuiten vanaf maandag 15 maart

donderdag, 25 februari, 2021

Op maandag 15 maart start het gemeentebestuur met de heraanleg van het urnenveld op de begraafplaats van Ginderbuiten. De verharding in dolomiet, die vooral bij regenweer het onderhoud van de grafmonumenten bemoeilijkt, wordt vervangen door graspaden. Om het ingezaaide gras de kans te geven om te kiemen en te groeien, vragen we de paden tot 1 mei zo weinig mogelijk te betreden.

Pagina's