Info-Mol

Een parking, streekeigen groen en verharde wandelpaden voor begraafplaats Postel

dinsdag, 26 oktober, 2021

Op 10 november start een aannemer met verfraaiingswerken aan de begraafplaats in Postel. Een verhard pad over de hele lengte van de begraafplaats verbetert de toegankelijkheid. We leggen ook een parking aan met voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking. Voor deze werken zijn er geen ontgravingen of verplaatsingen van graven nodig. De begraafplaats blijft tijdens de werken maximaal bereikbaar. Alleen tijdens het rooien van bomen sluit de aannemer de toegang tijdelijk af voor de veiligheid. Alle buurtbewoners worden op de hoogte gesteld via een brief in de bus.

Aparte dienstverlening gemeentediensten op 1, 2 en 11 november

dinsdag, 26 oktober, 2021

Op dinsdag 2 november zijn de volgende diensten open:

- Kinderclubs Krekeltje (Galbergen), Mowgli (Gompel), Robbedoes (Millegem) en Windekind (Achterbos)

- Sporthal Den Uyt: vanaf 16.30 uur

Griezelen met halloweenspeurtocht Lot en Bot vanaf 29 oktober

dinsdag, 26 oktober, 2021

Houden je kinderen van griezelen? Neem ze tijdens de herfstvakantie mee op halloweenspeurtocht. Samen met Lot en Bot ga je op zoek naar griezelige rebussen. Zoek het juiste antwoord en wie weet win je een leuke prijs! De wandeling van 3,5 kilometer vertrekt bij de dienst toerisme, Markt 1a, en eindigt in het griezelparkje Moldersbok.

Wandeling door het Boulevardpark op zondag 31 oktober, vooraf inschrijven

maandag, 25 oktober, 2021

Op zondag 31 oktober organiseert de Molse Gidsenkring een wandeling door het Boulevardpark. Speciale aandacht gaat naar graven met een cultuur-historisch verleden. De wandeling start om 14 uur aan de ingang van het Boulevardpark, Collegestraat 1. Deelnemen kost 5 euro. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Inschrijven kan tot 10 uur op de dag zelf via www.visitmol.be/oppadmeteengids.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Achterbos op 1 november voor kerkhofbezoek

maandag, 25 oktober, 2021

Op 1 november geldt er van 9 tot 17 uur éénrichtingsverkeer in Achterbos, vanaf Sint-Apollonialaan tot de ovonde (Brandkuilstraat). Het verkeer komende van de Turnhoutsebaan volgt die dag een omleiding langs Bruggeske en Sint-Apollonialaan. Het fietspad in Achterbos, tussen Sint-Apollonialaan en de ovonde (Brandkuilstraat), wordt op 1 november gebruikt als parkeerstrook. De fietsers moeten op de rijbaan rijden. Het gemeentebestuur neemt elk jaar tijdelijke verkeersmaatregelen in de dorpskern van Achterbos om de drukte rond Allerheiligen in goede banen te leiden.

 

Fotozoektochten ‘Op trot met Lot & Bot’ op 29 oktober van start aan Zilverstrand

maandag, 25 oktober, 2021

Lot & Bot zetten dit najaar maar liefst vier fotozoektochten op touw doorheen onze prachtige gemeente. De zoektochten zijn geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor gezinnen met kinderen. De eerste zoektocht start aan het Zilverstrand en kan je vanaf 29 oktober gratis downloaden via www.visitmol.be/lot-en-bot of ophalen bij de dienst toerisme, Markt 1a. Wie deelneemt aan de wedstrijd maakt bovendien kans om een gemeentelijke cadeaubon te winnen van 50 euro.

 

Lanceringsdata van de vier fotozoektochten zijn:

Brood en fruittaarten bakken in het Karelshuis op 31 oktober, vooraf inschrijven

vrijdag, 22 oktober, 2021

Op zondag 31 oktober kan je in het Karelshuis, het bakhuisje aan de molen in Ezaart, deelnemen aan een workshop brood en fruittaarten bakken. De workshop start om 8 uur en eindigt om 12.30 uur. Deelnemen kost 20 euro, een brood en overige baksels inbegrepen. Inschrijven kan tot en met 27 oktober via www.gemeentemol.be/broodentaartbakkenkarelshuis .

Pagina's