Info-Mol

Goud voor Frieda en René

Goud voor Frieda en René Foto: Yvo Geerts
zondag, 12 juli, 2020

Frieda Kenis en René Heylen stapten in het huwelijksbootje op 10 juli 1970 en vierden na 50 lentes hun gouden bruiloft in de Zelm.

René was vroeger vertegenwoordiger en actief als scheidsrechter. Frieda werkte op den Bell in Geel, maar moest in 1980 noodgedwongen stoppen om de zorg van haar dochter Lies op zich te nemen. Lies vertoeft momenteel in de Witte Mol tijdens de week. Van onze weg een dikke proficiat voor hun gouden bruiloft, maar ook bijzondere pluim aan René en in het bijzonder Frieda voor de bewonderenswaardige zorgen en liefde die ze dag op dag aan dochter Lies geven.

Wereldprimeur: Kamp C print als eerste een gehele woning uit één stuk

zaterdag, 11 juli, 2020

Op Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, in Westerlo werd een huis geprint met de grootste 3D-betonprinter van Europa. De woning is negentig vierkante meter groot en werd in één stuk geprint met een vaststaande printer. Dit een wereldprimeur.

De eerste 3D-geprinte demowoning in Vlaanderen is een feit. Je vindt haar op het terrein van Kamp C in Westerlo. Het huis bestaat uit twee verdiepingen, is negentig vierkante meter groot en acht meter hoog. Dit is de grootte van een gemiddelde Kempense rijtjeswoning.

Neushoornkever gespot in Achterbos

Neushoornkever gespot in Achterbos Foto: Yvo Geerts
Neushoornkever gespot in Achterbos Foto: Yvo Geerts
Neushoornkever gespot in Achterbos
Neushoornkever gespot in Achterbos
zaterdag, 11 juli, 2020

De neushoornkever te herkennen aan de enorme hoorn die het mannetje op zijn kop draagt en van kleur varieert van bruin glanzend naar zwart. De vrouwtjes hebben een kleinere hoorn soms moeilijk zichtbaar. Af en toe kan je er zo eentje spotten tussen rottend hout en boomschors en composthopen en is de grootste kever die hier sporadisch in België en Nederland voorkomt , het beestje kan gemakkelijk tot 4 cm lang worden , donkerbruine poten met scherpe sporen. Larven worden engerlingen genoemd zoals bij de meikever. nb. .Er wordt volgens Natuurpunt een verhoogde concentratie gezien in Sint-Niklaas en Doornik.

Mondmasker vanaf 11 juli ook verplicht in gemeentelijke publieke gebouwen

vrijdag, 10 juli, 2020

Het gemeentebestuur trekt de recente federale beslissing om een mondmasker te verplichten door naar alle publieke gemeentelijke gebouwen, waaronder ’t Getouw, Ten Hove, het Ecocentrum en onze dienst toerisme. Dit betekent dat iedereen ouder dan 12 jaar die een gemeentelijk openbaar gebouw betreedt, vanaf zaterdag 11 juli verplicht is om een mondmasker te dragen.

Mondmasker verplicht op kermis Donk voor bezoekers +12 jaar

vrijdag, 10 juli, 2020

De verplichting van de hogere overheid om vanaf zaterdag 11 juli een mondmasker te dragen in onder andere winkels, wordt door het gemeentebestuur ook doorgetrokken naar de markten en kermis Donk. Kermis Donk vindt plaats van zondag 12 tot en met dinsdag 14 juli. Alle bezoekers van de kermis (+12 jaar) zijn verplicht een zelf meegebracht mondmasker te dragen en de extra coronamaatregelen op te volgen.

Mondmaskers verplicht op beide Molse markten vanaf zondag 12 juli

vrijdag, 10 juli, 2020

Vanaf zondag 12 juli draagt elke bezoeker (+12 jaar) verplicht een mondmasker op de Molse dinsdagmarkt en de zondagse dieren- en boerenmarkt. Burgemeester Wim Caeyers neemt deze beslissing - aanvullend op wat de overheid besliste over mondmaskers in winkels - na een evaluatie van de dinsdagmarkt van afgelopen week. Nu alle kramen opnieuw op de dinsdagmarkt staan, is het onhaalbaar om de noodzakelijke afstand van 1,5 meter te verzekeren. De zomervakantie leidt bovendien tot extra drukte, wat afgelopen dinsdag resulteerde in lange wachtrijen. De extra drukte is een belangrijk argument voor de dieren- en boerenmarkt. Het gemeentebestuur vraagt alle marktbezoekers om de richtlijnen strikt op te volgen.

Tip: uitgestippelde picknickroute langs prachtige plekjes inclusief lekkernijen

donderdag, 9 juli, 2020

Vanaf 9 juli ontdek je al picknickend wat voor lekkers en moois onze gemeente te bieden heeft. Spring op je fiets! Onderweg maak je verschillende stops om je koeltas te vullen met de lekkerste producten uit de streek. Met een gevulde koeltas kan je helemaal zelf kiezen bij welk prachtig plekje langs de 52 kilometer lange route je halt houdt om te picknicken. Je betaalt 43,50 euro voor twee personen. Je ontvangt één fancy koeltas en negen coupons voor jullie allebei!  (40 euro zonder koeltas)

Kindertraptocht, een fietstocht op maat van kinderen nog tot eind oktober

woensdag, 8 juli, 2020

Nog tot eind oktober kan je deelnemen aan de Kindertraptocht, een fietstocht op maat van kinderen. De tocht van 19 kilometer vertrekt aan ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Onderweg speur je naar foto’s die je in de juiste volgorde zet op je opdrachtenblad. Wie de oplossing vindt, steekt deze ten laatste op 31 oktober in de brievenbus van het ecocentrum. Zo maak je kans op een gratis ticket voor Wintersfeer op het Zilvermeer.

Tydeeh Beach Bar elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 15 juli tot 2 augustus

woensdag, 8 juli, 2020

Jeugdhuis Tydeeh zet zich schrap voor de zomer met Tydeeh Beach Bar, ook wel Playa del Mol genoemd. Kom met je bubbel van maximum 15 personen zalig zomeren op het grasveld in de Rivierstraat 8. Je bent er welkom op woensdag (11 – 20 uur), vrijdag (15 – 1 uur) en zaterdag (11 – 1 uur). Op zondag 2 augustus openen we de bar nog een laatste keer voor een heus strandfeest. De toegang is gratis. Respecteer de coronamaatregelen!

Pagina's