Deprecated: Required parameter $node follows optional parameter $terms in /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/taxonomy_menu/taxonomy_menu.module on line 521 Deprecated: Required parameter $node follows optional parameter $args in /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/taxonomy_menu/taxonomy_menu.module on line 869 Mol, waar het leuk vertoeven is

Info-Mol

Radio Gompel de parel van de kempen is helemaal herboren

Radio Gompel de parel van de kempen is helemaal herboren Foto: Radio Gompel
maandag, 28 november, 2022

Na het overlijden van bezieler en oprichter Jan Mertens in juni 2021 was Radio Gompel een schip dat gestuurd werd door zonder zijn kapitein. "Het was een woelige zee waar we door moesten gaan maar sinds september plaatsen wij ons terug op een rustigere zee" licht Guillaume Hoeben ons toe, de voorzitter van de vzw.

Eigen bibliotheek in VBS De Toren

Eigen bibliotheek in VBS De Toren Foto: Yvo Geerts
donderdag, 24 november, 2022

Opening eigen bibliotheek in VBS De Toren in Achterbos op donderdag 24-11-2022.

Leerlingen van het vierde leerjaar mochten samen met burgemeester Wim Caeyers en schepen Hilde valgaeren het lintje doorknippen als officiële opening van hun eigen bibliotheek.
De kinderen kunnen nu om de drie weken boeken lenen en ook mee naar huis nemen om thuis verder te lezen.
De aanwezigen werden prachtig verrast met een mooi ingestudeerd liedje met aangepast dansje gebracht door de leerlingen van het vierde.

Langetermijnbeheer van hoogradioactief afval

 
00:00
donderdag, 24 november, 2022

Een eerste stap naar diepe berging van hoogradioactief en/of langlevend afval in België

Brandweer Mol

Brandweer Mol - herdenking Foto: Yvo Geerts
woensdag, 23 november, 2022

Traditiegetrouw ging zondag 20/11 de jaarlijkse mis voor overleden brandweermannen door in de kerk van Millegem.

Tevens werd er aan het brandweerarsenaal van Mol een groet gebracht door de manschappen en oud strijders van Mol samen met de Burgemeester Wim Caeyers en oud burgemeester Paul Rotthier en afgevaardigde schepen Heurckmans L.
Na de plechtigheid werden zij uitgenodigd voor een warme tas koffie en een pintje in de brandweerkazerne van Mol

Steek de handen uit de mouwen tijdens ‘Dag van de Natuur’ op 26 november

dinsdag, 22 november, 2022

Op zaterdag 26 november organiseert Natuurpunt Netebronnen de ‘Dag van de Natuur in de Molse Netevallei’. Iedereen met een hart voor de natuur en vooral veel goesting om samen de handen uit de mouwen te steken, is welkom! Het hooiland is gemaaid. Tijd om het maaisel eraf te halen. Ook de houtkanten pakken we aan. We spreken af om 9 uur aan de kerk van Gompel, Onze Lieve Vrouwstraat. Breng zeker je laarzen en werkhandschoenen mee. Drank is voorzien. Eindigen doen we om 12 uur. Wil je deelnemen? Schrijf dan vooraf in via guy.hannes@skynet.be of 014 31 71 54.

Grote jaarlijkse opkuisbeurt begraafplaatsen vanaf maandag 5 december

dinsdag, 22 november, 2022

Grote jaarlijkse opkuisbeurt begraafplaatsen vanaf maandag 5 december

 

Openbaar onderzoek voor aanpassingen RUP Centrum van 5 december tot 3 januari

dinsdag, 22 november, 2022

Van maandag 5 december 2022 tot en met dinsdag 3 januari 2023 loopt een openbaar onderzoek naar de aanpassingen van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Centrum. Wie meer over dit dossier wilt weten en toelichting wenst, is woensdagavond 7 december van 19 tot 21 uur welkom op een infomarkt in de raadzaal in ’t Getouw. Het bestaande RUP wordt aangepast om nieuwe inzichten en visies op vlak van woonverdichting en vergroening van het centrumgebied mogelijk te maken.

Hoe wil ik morgen wonen als ouder wordende Mollenaar?

dinsdag, 22 november, 2022

Op maandag 28 november van 9.30 tot 11.30 uur organiseert de seniorenraad een brainstorm over de behoeften van medioren en senioren naar betaalbare en kwalitatieve woonoplossingen. Hiernaast wordt er ook bekeken of je interesse hebt om een engagement op te nemen in een groep die mee kansen creëert voor de grotere groep van ouderen. Heb jij ideeën over hoe jij zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en betaalbaar zou willen wonen in een groen Mol? Kom deze dan zeker delen tijdens deze voormiddag in het lokaal dienstencentrum, Jacob Smitslaan 28.

 

Leef je uit tijdens het Xbox FIFA-toernooi op 2 december in jeugdhuis Tydeeh

dinsdag, 22 november, 2022

Op vrijdag 2 december organiseert jeugdhuis Tydeeh een Xbox FIFA-tornooi van 17.45 tot 21 uur. Ben jij tussen 12 en 25 jaar en wil jij het op de Xbox one opnemen tegen andere Fifa-fanaten? Schrijf je dan ten laatste in op 24 november via Instagram @ulas.tydeeh. Deelnemen is gratis.

Vita Den Uyt indexeert tarieventabel vanaf 1 januari 2023

maandag, 21 november, 2022

Ook Vita Den Uyt is genoodzaakt om de algemene inflatie en de exploderende energiekosten te vertalen naar hogere tarieven voor tickets, beurtenkaarten en abonnementen. Zo stijgt een ticket voor volwassen inwoners van 4 naar 4,40 euro. Beurtenkaarten en abonnementen blijven nog steeds uiterst voordelig. De tariefaanpassing gaat in op 1 januari 2023.

 

Pagina's