Infokantoor dienst toerisme gesloten van 26 september tot en met 9 oktober

donderdag, 22 september, 2022

Van maandag 26 september tot en met zondag 9 oktober is het infokantoor van onze dienst toerisme gesloten. De dienst blijft tijdens deze periode bereikbaar via telefoon of mail. De collega’s sluiten twee weken de deuren om te verhuizen naar hun tijdelijk nieuw adres: het hoekhuis van site De Zwaan op Markt 24. Vanaf maandag 10 oktober staan ze daar met open armen klaar om al je toeristische vragen te beantwoorden.

 

Het oud-gemeentehuis wordt gerenoveerd en omgebouwd tot een gloednieuw toeristisch belevingscentrum en trouwlocatie. De startdatum van de werken is op dit moment nog niet gekend. We hopen eind dit jaar, begin volgend jaar van start te kunnen gaan. Binnenkort zitten we hierover met de aannemer samen.

 

Waarom renovatie noodzakelijk?

Het witte oud-gemeentehuis op de Markt - vlak voor de kerk - is één van de meest vertrouwde historische beelden van onze gemeente. Het gebouw - een beschermd monument - is technisch en bouwkundig dringend aan een grondige renovatie toe. Naast een warme verwelkoming verdienen onze toeristen en bezoekers een hedendaags en belevingsvol onthaal. Bovendien bleef het de droom van velen om – zoals vroeger – op deze locatie in het huwelijksbootje te stappen.

 

Klaarmaken voor de renovatie

Het komende anderhalf jaar zal er hard gewerkt worden om aan al deze wensen te voldoen. Ter voorbereiding verhuizen onze collega’s van de dienst toerisme tijdelijk naar het hoekhuis van De Zwaan op Markt 24. Dit houdt in dat:

·         de dienst fysiek gesloten is van maandag 26 september tot en met zondag 9 oktober

·         de dienst bereikbaar blijft via 014 33 07 85 of toerisme@gemeentemol.be

·         de dienst opnieuw open is vanaf maandag 10 oktober op Markt 24

·         toeristen en bezoekers in tussentijd voor brochures terechtkunnen bij

o    de informatie- en onthaalbalie van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2

o    de bibliotheek, Molenhoekstraat 2

o    Perswinkel ’t Pleintje, Ginderbroek 18

 

Toeristisch belevingscentrum

Als alles loopt zoals gepland, nemen onze collega’s in 2024 opnieuw hun intrek in het oud-gemeentehuis. Hun bureaus verhuizen van het gelijkvloers naar de eerste verdieping. Vrijwel de volledige benedenverdieping wordt gebruikt voor een hedendaags en modern toeristisch belevingscentrum. Gezinnen kunnen er zelfs op ontdekkingstocht in ‘het kabinet van de burgemeester’, zodat het toeristisch infokantoor een trekpleister op zich wordt. De zolder zal omgebouwd worden tot een multifunctionele ceremoniële ruimte voor maximum 49 personen.

 

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VOOR TOERISME HANS DE GROOF