Kom jij op dinsdag 17 mei ‘in het paars’ naar school of het werk?

donderdag, 12 mei, 2022

Het gemeentebestuur roept iedereen – en in het bijzonder onze scholieren – op om dinsdag 17 mei zich paars te kleden én dit met #paarstoday te tonen op sociale media. Die dag is het Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Ook als gemeentebestuur dragen we ons steentje bij: zo hangen we de regenboogvlag uit aan onze gemeentelijke gebouwen. Scholen kunnen met de actie een aangepast boekenpakket winnen.

Jammer genoeg is het in onze samenleving nog niet voor iedereen vanzelfsprekend om jezelf te zijn. Niet elke geaardheid en genderidentiteit wordt even gemakkelijk aanvaard. Door als gemeentebestuur de actie PAARS te ondersteunen en promoten, benadrukken we dat in onze gemeente iedereen telt.

Net zoals de voorbije jaren hangen we aan onze gemeentelijke gebouwen de regenboog vlag uit. Dit jaar gaan we nog een stapje verder én roepen we iedereen op om op dinsdag 17 mei paarse kledij te dragen. Laat je stem ook op sociale media weerklinken en post een foto van je paarse outfit met #paarstoday.

Actie op school

Met een boekenpakket als mogelijke beloning stimuleert onze dienst samenlevingsopbouw de middelbare scholen extra om deel te nemen. Scholen, klassen of leerlingengroepen die publiek een leuke foto posten met de hashtag, maken kans op een LGBTQ+ boekenpakket. Zo vind je in onze bibliotheek een nieuw aanbod van boeken over dit thema, speciaal gericht op kinderen en jongeren met vragen. Scholen kunnen ook de educatieve pakketten ‘Lou op weg naar school’ en ‘Het huis van Lou’ uitlenen voor de klas.

Als jongeren zelf vragen hebben over dit thema, kunnen ze terecht bij het JAC: www.caw.be/locaties/jac-mol/

Meer info: 
dienst samenlevingsopbouw
014 33 15 23
Bron: 
SCHEPEN VOOR GELIJKE KANSEN WENDY SOEFFERS