Nieuwe loopomloop versterkt de troeven van het Prinsenpark

Nieuwe loopomloop versterkt de troeven van het Prinsenpark Foto: Provincie Antwerpen
zondag, 27 oktober, 2019

Het Prinsenpark kan al vele decennia joggers en hardlopers bekoren. Zij lopen er in een groene oase met bossen, weilanden en waterpartijen. Vandaag zet het groendomein een nieuwe stap in de sportvoorzieningen, met de opening van een loopomloop door het domein en de ruime omgeving in Retie. De omloop bestaat uit drie afstanden, waarvan een groot deel over onverhard terrein loopt. Een geslaagde samenwerking tussen de gemeente Retie, Sport Vlaanderen en het Prinsenpark!

De drie partners investeerden samen in de nieuwe infrastructuur. Enerzijds vinden we het een kerntaak om de bevolking aan te zetten tot sportbeoefening. Anderzijds willen we de al sportende inwoners van Retie en omgeving de meest optimale sportinfrastructuur aanbieden. De natuur in en rond het Prinsenpark leent zich hier uitstekend toe. De lopers waarderen zeker dat het parcours uit drie afstanden bestaat (in totaal 18 km) én voor bijna 90% over onverharde ondergrond loopt.

Kris Mertens (Sport Vlaanderen), Jan De Haes (gedeputeerde provincie Antwerpen) en Patrick Geuens (burgemeester gemeente Retie) openen de loopomloop

Wat zit er nog in de pijplijn?
Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor milieu, recreatie- en groendomeinen: "Als gedeputeerde voor leefmilieu kan ik alleen maar tevreden zijn dat het bos een prominente rol speelt in dit parcours. Natuurbeleving in al zijn aspecten staat immers centraal in het beleid van de groendomeinen. Momenteel investeert de Provincie naast de loopomloop ook in het nieuwe dienstgebouw, in een educatieve 'Bijzondere Bomenwandeling' en in een prachtige hondenweide. De nieuwe uitdagende speelzones zijn ook bijna klaar. Zes verschillende zones, met uitdagingen voor verschillende leeftijden, worden verbonden door een slingerende wandelweg. Het Prinsenpark speelt zo al zijn troeven uit!"

[cid:image004.jpg@01D58CC0.5A0A6DA0]
Spelende kinderen in de nieuwe speelzones van het Prinsenpark - Copyright: Provincie Antwerpen
PRAKTISCHE INFO
Wanneer:
De loopomloop, Bijzondere Bomenwandeling, de hondenweide en de speelzones staan elke dag ter beschikking van zonsopgang tot zonsondergang.

Waar:
Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie.

Meer info:
www.provincieantwerpen.be > prinsenpark

Meer info: 
Provincie Antwerpen
Bron: 
Provincie Antwerpen