Nike Air schoenen voor Brandwondencentrum UZ Gent

Help Brandwonden Kids schenkt Nike air schoenen aan zorgpersoneel Foto: Yvo Geerts
dinsdag, 11 mei, 2021

Op 15/04/2021 brachten enkele bestuursleden van Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw) een bezoek aan het Brandwondencentrum UZ Gent.

Zij deden dit om de personeelsleden een hart onder de riem te steken gezien zij zich wegens de huidige covid-19 crisis moeten focussen op verzorging van patiënten op intensieve zorgen. Wegens het nijpend tekort aan intensieve bedden is het Brandwondencentrum momenteel gesloten voor brandwondenpatiënten om een maximale capaciteit aan covid-19 patiënten toe te laten.

HBK vzw is al jaren een zeer betrouwbare partner van het Brandwondencentrum in de (na)behandeling van kinderen met zware brandwonden. Zo helpen voorzitter Jan Vanhees en zijn enthousiaste mede-bestuursleden bijvoorbeeld in de voorziening van UV-beschermende kledij voor onze jonge brandwondenpatiëntjes.

Verder hebben ze recent ook nog bijgedragen aan de renovatie van de bezoekersruimte op het Brandwondencentrum, naast een prachtige speelhoek voor kinderen met brandwonden op de polikliniek.

Vandaag brachten ze Nike Air Zoom Pulse schoenen, specifiek ontworpen voor een ziekenhuissetting, mee voor alle personeelsleden van het Brandwondencentrum. Het Brandwondencentrum UZ Gent dankt het voltallig bestuur en de leden van HBK vzw hierbij voor deze schenking en kijkt uit naar de verdere samenwerking in de toekomst.

Meer info: 
Help Brandwonden Kids
Bron: 
Yvo Geerts