Nu ook aangepaste zwemlessen voor (ex-)kankerpatiënten

vrijdag, 11 september, 2020

Vanaf 15 september breiden de vrijwilligers van LotinCo (lotgenoten in contact tegen kanker) hun sportprogramma uit met ontspannende zwemlessen in Vita Den Uyt. (Ex-)kankerpatiënten kunnen al jaren deelnemen aan omnisportlessen en yoga. Dit najaar kunnen ze ook elke dinsdag tussen 19.30 en 20.30 uur terecht in zwembad Vita Den Uyt. De lessen zijn gratis op vertoon van een medisch attest, zonder attest betaal je twee euro per les. Inschrijven doe je door te bellen naar 014 33 05 03.

 

LotinCo zet zich in om mensen met en na kanker samen te brengen en op een aangepaste manier te laten bewegen. Het sportaanbod is een goede manier om je conditie te verbeteren en de ziekte even te vergeten.

 

Zwemlessen

Nieuw dit najaar zijn de ontspannende zwemlessen in Vita Den Uyt, Rode-Kruislaan 18. Door te zwemmen of te bewegen in water versterk je je spieren en maak je je gewrichten los, zonder je lichaam te belasten. Je hoeft hiervoor (nog) niet te kunnen zwemmen. Je staat in het water en doet wat je kan of wil. De lesgeefster zorgt voor individuele begeleiding en aangepaste oefeningen waar nodig.

 

Omnisport en yoga

Ook de gekende omnisport- en yogalessen gaan op een coronaveilige manier door.

·         Voor de omnisportlessen kan je elke donderdag tussen 14 en 15 uur terecht in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Tijdens dit uurtje proef je van allerlei sporten, waaronder stoelgym, badminton, dans, petanque, wandelen, netbal en tai chi.

·         De yogalessen vinden elke maandag plaats van 14 tot 15.15 uur in de yogastudio van Rita Simonts, Postelsesteenweg 15. Hier werk je onder andere aan je ademhaling en kan je heerlijk ontspannen.

Vooraf inschrijven

Door de coronamaatregelen vragen we je om vooraf in te schrijven. Dit doe je door te bellen naar 014 33 05 03, of te mailen naar tegenkanker@gemeentemol.be. De zwemlessen starten op 15 september, maar je kan ook later aansluiten. Met een medisch attest neem je gratis deel. Zonder attest betaal je per les twee euro. 

 

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VOOR VOLKSGEZONDHEID HILDE VALGAEREN