Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Op velo Bristol: schrijf nu in voor de ‘doldwaze kinderrit’ op maandag 2 april

maandag, 12 februari, 2018

Kinderen geboren in 2006 en 2007 kunnen op paasmaandag 2 april gratis deelnemen aan een doldwaze kinderrit door het Centrum. We vertrekken om 14 uur ter hoogte van café ’t Wassalon in de Corbiestraat voor een rit van drie rondes van 600 meter met leuke obstakels. Zit er jong sportief geweld bij jouw thuis of een Tom Boonen of Sanne Cant in spé? Schrijf deze dan ten laatste op 14 maart in via www.gemeentemol.be > Bristol kinderrit, inschrijving. Kinderen die deelnemen, brengen hun eigen fiets mee. De kinderrit past binnen een groot eerbetoon aan de vroegere Molse fietsenfabriek Bristol: ‘Op velo Bristol’. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.opvelobristol.be.

 

Naast de kinderrit staan er op maandag 2 april nog andere koersen op het programma. Verwacht je die dag aan een heus retrodorp met verschillende retrokoersen. Doorheen het koersprogramma voorzien we leuke animaties uit de tijd van toen: optredens van Opgeweckt, nostalgische kinderattracties, veldkeuken met spekbakkers,… Noteer deze dag alvast in je agenda.

 

De geschiedenis

Eind 1908 richten vier broers Huysmans de fietsenfabriek Bristol op. De fabriek kent haar gloriejaren na de Tweede Wereldoorlog. De fabrikant organiseert jarenlang een criterium in het centrum van onze gemeente waar belangrijke renners als Van Steenbergen, Coppi, Bartali,… aan deelnemen. Vanaf 1923 wordt één van de eerste koersen in Mol georganiseerd onder de naam ‘Groote Prijs Bristol’. De Bristol-eigenaars baten ook een velodroom uit in Mol en Geel, waar ze baanwedstrijden organiseren. In 1949 wordt Rik Van Steenbergen in Kopenhagen wereldkampioen wielrennen op een Bristolfiets uit Mol. Maar het zijn vooral gewone fietsen die het atelier aan de Markt in Mol verlaten en hun weg vinden naar fietsenwinkels over heel de Kempen.

 

Meer info: 
dienst erfgoed
014 33 09 70
Bron: 
SCHEPE