Openluchtfilm ‘Here We Are’ op vrijdag 5 augustus op site De Zwaan

dinsdag, 2 augustus, 2022

Op vrijdag 5 augustus toont Cultuurcentrum Mol de film ‘Here We Are’ in openlucht. De film start om 22 uur op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28. Vanaf 21 uur openen we de deuren en ben je alvast welkom voor een drankje. De toegang is gratis. Bij slecht weer verhuizen we naar Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Hou hiervoor de communicatiekanalen van Cultuurcentrum Mol in de gaten.

Tamara heeft eindelijk een instituut gevonden waar haar inmiddels volwassen autistische zoon Uri de juiste aandacht en zorg kan krijgen. Haar opvatting over het opvoeden van haar zoon verschilt echter drastisch van die van haar ex-man Aharon, een werkloze designer van middelbare leeftijd, bij wie Uri nog altijd in huis woont.

Aharon wil Uri zo lang mogelijk bij zich houden en hem de routine blijven bieden die zijn leven beheersbaar maakt. Als Uri niet weet wat hij moet vinden, denken of zeggen, bedenkt Aharon het wel voor hem. Hij kookt zo vaak als Uri wil diens lievelingsmaaltijd en laat hem de hele dag naar zijn favoriete film kijken, The Kid (1921) van Charlie Chaplin. Aharon verzet zich met alle kracht tegen Uri’s opname: eerst passief, uiteindelijk zeer actief.

Here We Are is een subtiel, ontroerend en empathisch drama te zijn dat afrekent met de Hollywoodclichés over autisme, en dat vooral de verhouding tussen vader en zoon centraal stelt.

Met: Shai Avivi, Noam Imber en Smadi Wolfman

Openluchtfilm 19 augustus

Vrijdag 19 augustus wordt in openlucht de film ‘Promising Young Woman’ vertoond, oscarwinnaar voor beste scenario in 2021.

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR HILDE VALGAEREN