Pennenzakkenrock battelt:

Pennenzakkenrock battelt Foto: Provincie Antwerpen
woensdag, 1 juni, 2022

28/06 – Muziekale topacts versus stoere randanimatie op jongerenfestival – www.pennenzakkenrock.be #PZR16

De 22ste editie van Pennenzakkenrock op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol kan de knoop maar niet doorhakken. De keuze blijft aan de 18.600 kinderen. Ofwel gaan ze voluit voor de ruim veertig spectaculaire attracties of ze gaan uit hun dak voor het muziekpodium met staalsterke namen zoals Regi en Laura Tesoro. De twee combineren is enkel voor de feestneuzen en dit kan voor slechts €13. Muziek of ravotten, één ding is zeker: het wordt een fantastische afsluiter van het schooljaar.

Sterke affiche

Laat ons beginnen met het muzikale aanbod. Straf en bijwijlen adembenemend: Bandits, Jens en Merel van The Voice, Ghostrockers, de Ketnetband, Niels Destadsbader, Kadanza, dj Tom (La Barraca) en Laura Tesoro. Bengels die nog meer beats willen, kunnen terecht bij de enige echte Regi. Waar zijn die handjes?

Pennenzakkenrock was in het verleden al trendsetter en ook deze keer kiest het festival voor een veilig decibelniveau. Maar de modernste geluidstechnieken garanderen een totale muziekbeleving.

Onuitgegeven aanbod randanimatie

Pennenzakkenrock koestert zijn klassiekers. Stormbanen, deadrides, basejumps staan hoog op het to-do lijstje van de avonturiers. Maar Pennenzakkenrock weet als geen ander de bezoekers te overbluffen met spektakel. De buikschuifbaan, de fonkelnieuwe Skyfall, de griezelig hoge spiderbasejump, rafting, zeilen, BMX en zoveel meer. Maar het kan ook rustiger. Wat denk je van computergamen, de grootste legokraam ever of afval(weg)knallen.

Een zonovergoten editie in 2015
Een echt festival

Pennenzakkenrock mist de boot niet. De festivalcampings zijn vaak nog een groter feest dan het festival op zich. Zo ook in de bossen van het Zilvermeer. Pennenzakkenrock legt de avond voor het festival een paar honderd kinderen te slapen in het ganse gamma festivaltenten. Van popupjes tot bungalows voor een ganse klas. Van veredelde kartonnen dozen tot hangende vogelnesten. Een festivalcamping met préparty en alles erop en eraan.

Ketnet op z’n best

De jongerenzender is al jaren partner van Pennenzakkenrock. Ketnet levert de sympathieke ketnetwrappers als presentatoren. Deze keer zijn ze maar liefst met vier. Ketnet destilleert uit een dag muziek leuke specials die later worden uitgezonden. In de Ketnet-zone kunnen echte fans op de foto met hun favoriete Ketnet-wrapper. Bovendien komen alle foto’s de volgende dag op ketnet.be.

Dagtickets

Ondanks de stormloop op de schooltickets is er nog ruimte voor fans die op dinsdag 28 juni naar Pennenzakkenrock op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer willen afzakken. Zij kopen een dagticket aan de zeer democratische prijs van €13.

Meer info: 
Zilvermeer
Bron: 
Provincie Antwerpen