Rotary Club Mol is sociale organisaties en projecten erkentelijk

Rotary Club Mol Foto: Yvo Geerts
maandag, 11 juni, 2018

Rotary Club Mol schenkt vele euro's aan het goede doel.

“Rotary Club Mol bracht donderdag 7 juni al de organisaties en projecten bij elkaar die ze in 2017-2018 willen ondersteunen. “Het gaat eigenlijk niet enkel om geld”, zegt voorzitter Jo Stas, “ Geld is slechts een symbolische ondersteuning van ons, een duwtje in de rug. We willen iedereen vooral erkentelijk zijn voor het zéér belangrijke maatschappelijke werk dat ze verrichten en dat ze vooral moeten verder zetten. “ Onder de projecten waren een aantal klassieke organisaties, maar ook een aantal kleinschalige, nieuwe projecten.

Daarnaast ondersteunt Rotary Mol ook twee internationale projecten van
Rotary zelf: “End Polio Now”, een jarenlange actie van Rotary International ism de “Bill &Melinda Gates Foundation” om de ziekte polio uit de wereld te krijgen (dat gaat heel binnnekort lukken). Het tweede project is “Shelter Box”, een organisatie uit Rotary ontstaan, die noodhulp bij rote rampen in de wereld (aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, oorlogsgeweld,…) binnen de 24u ter plaatse heeft. Het gaat om tenten en basismateriaal om gezinnen meteen een tijdelijk onderkomen te geven (www.shelterbox.com )

Rotary Club Mol organiseert elk jaar een aantal evenementen die gelden bij elkaar brengen om sociaal-maatschappelijke organisaties en projecten te ondersteunen. Het bekendste event is het jaarlijkse Maatjesfeest op ’t Kristallijn in Mol met 750 bezoekers. Daarnaast zet Rotary Mol zich ook in voor jongeren met oa “de expressiewedstrijd” en “ speeddaten met je beroep”. Ze zijn tevens het lokaal contactpunt van Rotary International voor wie met een studiebeurs in het buitenland wil gaan studeren of tijdens de zomervakantie wil deelnemen aan internationale jeugdkampen.”

Meer info: 
Bron: 
Yvo Geerts